Wat is een ecolodge? Om deze redenen wil jij een ecolodge boeken!

wat is een ecolodge

Als je het ons vraagt, is reizen het mooiste wat er is. Maar wél op een duurzame manier. Want we kunnen helaas niet ontkennen, dat ook reizen een grote impact heeft op het milieu. Gelukkig zijn er steeds meer reizigers die zich daar bewust van zijn en voornemen om groener te gaan reizen. Met groene initiatieven, zoals – tadaaa – duurzame accommodaties. Het aanbod van duurzame accommodaties groeit met de dag en daar worden wij blij van! Als groene reiziger kies jij graag voor de perfecte ecolodge. Maar waarom precies en wat is een ecolodge eigenlijk? Vragen die wij met veel liefde voor jou beantwoorden!  

 

Waarom jij als groene reiziger kiest voor een ecolodge


Een ecolodge is dus een duurzame accommodatie. Check! Een accommodatie die minimale impact heeft op het milieu, de natuur én de lokale bevolking. Kies jij als reiziger voor een ecolodge, dan kies je dus niet alleen voor het milieu. Ook kom je meer en bewuster in contact met de natuur en ondersteun je de lokale bevolking. Zomaar eens drie redenen waarom jij als groene reiziger voor een ecolodge gaat. Genieten van de wereld, met zo min mogelijk impact op het milieu. Win-win dus. Een ecolodge heb je in allerlei soorten en maten. Van homestay’s en kleinschalige verblijven tot eco hotels en eco resorts.

wat is een ecolodge
Wat is een Eco Resort?

Waar moet een ecolodge aan voldoen?

 

Een duurzame accommodatie ben je niet zomaar. En een ecolodge mag zichzelf niet zomaar een ecolodge noemen. Waar moet een ecolodge aan voldoen? Een ecolodge is, zoals de naam eigenlijk al verklapt, ecologisch ontworpen en gebouwd. Een belangrijke reden waardoor een ecolodge minimale impact heeft op het milieu. Een ecolodge moet niet alleen op ecologische wijze gebouwd zijn, maar ook gebruikmaken van duurzame energiebronnen en zorgen voor behoud én bescherming van de natuur. Dit laatste doet een ecolodge door bijvoorbeeld gebruik te maken van milieuvriendelijke producten en afval te recyclen. Waar een ecolodge ook aan moet voldoen, is het minimaliseren van de (negatieve) impact van toerisme op de lokale bevolking. Einddoel: de lokale bevolking moet er beter van worden. Denk aan ecolodges die voor werkgelegenheid zorgen en lokale projecten ondersteunen.   

 

Wat is een eco resort?

 

Ecolodges heb je dus in verschillende soorten en maten. Om een eco resort als voorbeeld te nemen: dé ideale optie voor de luxe reizigers! Want zoals de naam al zegt: we hebben het hier over een resort. Maar dan een resort dat duurzaam en milieubewust is. Een duurzame accommodatie dus, waar je tegelijkertijd geniet van luxe. Genieten op een verantwoorde manier. Eco resorts zijn vaak groter en luxer dan de andere type ecolodges. Waar deze types vaak nóg meer met de natuur hebben, hebben eco resorts over het algemeen meer voorzieningen. De focus van een eco resort ligt nog steeds op duurzaamheid, maar ook op comfort en luxe. Voor veel reizigers een perfecte keuze!

.

Hoe ga je duurzaam op vakantie?
Wat is een voorbeeld van ecotoerisme?
Share the Post: