TEAM DUURZAME ACCOMMODATIE

De beste en mooiste duurzame accommodaties uitzoeken doen we samen met een team contributors. Met zorg en enthousiasme schrijven ze over accommodaties op deze website. 

Bianca Kramer
Bianca Kramer

Bianca is de oprichter van Duurzame accommodatie.nl. Na vele reizen liep ik er tegen aan dat je niet in één oogopslag kunt zien of een hotel zich inzet voor duurzaamheid. Ook is er geen website waar je accommodaties kunt zoeken welke standaard een groen tintje hebben. Tot nu dus!

 

Ik maak foto’s, ben gek op reizen, risotto, sneeuw, Zweedse kaneelbroodjes, op dieren, zeilen, de herfst en actief zijn in de natuur. Inmiddels ben ik fulltime reisblogger maar wil ik niet alleen maar n negatieve footprint achterlaten. Met dit platform hoop ik dat bewust op reis gaat voor iedereen leuker en makkelijker word!

Ynske Boersma
Ynske Boersma

Hoi! Ik ben Ynske. Reizen doe ik zo graag dat ik daar mijn werk van heb gemaakt. Sinds 2012 zwerf ik als reisjournalist de wereld over, en maakte verhalen voor onder andere Volkskrant Reizen en Columbus Travel. Mijn grote liefde is Latijns-Amerika: ik verbleef een tijd in Argentinië, reisde van Mexico naar Patagonië, en sinds zes jaar is mijn standplaats Colombia. Mijn uitdaging als reisjournalist is om de nog ‘authentieke’ én duurzame plekken op onze wereld te ontdekken. Het gelukkigst word ik van kleinschalige initiatieven gerund door de bewoners zelf, zoals homestays bij inheemse gemeenschappen in de Amazone of de Andes. Ook fijn zijn de ecologische lodges die bijdragen aan het herstel van de natuur, zoals met rewilding en herbebossingsprojecten. Duurzame accommodaties waar duurzaamheid verder gaat dan je handdoek een dag langer gebruiken, kortom. Op deze site deel ik deze plekken met jullie.

Kirsten van Wanrooij

Kirsten is geboren en getogen in Brabant. Zoals een echte Brabander dat doet, genoot ik hier altijd volop van het leven. Maar nadat ik mijn studie Pedagogiek had afgerond, besloot ik dat het tijd was om meer van de wereld te gaan ontdekken. Nieuwe plekken en nieuwe culturen: iets waar ik al een lange tijd enorm benieuwd naar was. Met mijn backpack vertrok ik naar Zuid-Oost Azië, waar ik 7 maanden lang zo hard heb genoten. Toen ik terugkwam in Nederland, kon ik er niet omheen: ik was besmet met het reisvirus. Ik besloot mijn droom achterna te gaan en vloog naar Mexico, waar mijn rondreis door Latijns-Amerika eindelijk startte.  

En hoe tof is het dat ik tijdens deze reis als tekstschrijver kon werken. Schrijven over reizen, mooie plekken en duurzame accommodaties. Er valt zoveel moois te ontdekken op deze aardbol!

Duurzame accommodatie
Bo Peters

Bo Peters in het dagelijks leven werkzaam als GZ-psycholoog en als freelance content- en copywriter. Als freelancer schrijf ik het liefst over ‘the good life’: van reizen & nieuwe plekken ontdekken tot restaurants hotspots. In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk zelf genietend van die zogenaamde good life. Van verre reizen tot aan trips met onze camper(s), die we ook verhuren, of een dag weg: ik houd ervan en ben altijd in voor avontuur. Voor de beste, leukste en meest originele reistips kloppen familie en vrienden al jarenlang bij mij aan. Dat ik dit nu, middels het schrijven, mag delen met ‘de rest van de wereld’ is voor mij de ultieme kers op de taart.