Blyde River Canyon Lodge in Zuid Afrika

Blyde River Canyon Lodge in Zuid Afrika

Wanneer je naar Zuid Afrika gaat voor een avontuurlijke rondreis zal je geheid overnachten in bijzondere accommodaties. Ga je op safari? Dan overnacht je op een afgelegen plek midden in de natuur. De Blyde River Canyon Lodge ligt tussen de Drakensbergen en de rivier de Blyde, bij de ingang van natuurreservaat Blyde River Canyon. Je bent vanuit hier snel bij deze bijzondere 26 meter lange kloof. De Orpen-poort van het Kruger Nationaal Park ligt op 40 minuten rijden en er is gratis openbare parkeergelegenheid bij de lodge.

Overnachten in de eco-lodge

De lodge beschikt over elegant ingerichte kamers die aangesloten zijn op rustgevende tuinen, waar vaak zebra’s, impala’s en gnoes langskomen. Ook wanneer je een duik neemt in het zwembad zal je dieren kunnen zien. Je verblijft hier dus letterlijk tussen in de wildernis, maar dan comfortabel. Alle kamers zijn ingericht met mooi houten meubilair en voorzien van een functionele klamboe. De traditionele eco-lodge met rieten dak is van alle benodigde gemakken voorzien. Op verzoek kunnen er lokale gerechten voor de lunch en het diner geserveerd worden. In de omgeving kun je excursies doen zoals ballonvaren, raften en wandelen. Blyde River Canyon Lodge ligt perfect om van daaruit de panorama route te volgen richting Kruger.

Social and Environmental Responsibility

De Blyde River Canyon Lodge is een kleine accommodatie maar van grote waarde voor veel mensen in de omgeving. Zo helpt de lodge verschillende sociale projecten. Ekurhuleni Orphan and Vulnerable Children’s Centre zijn daar twee van. Ze helpen ze weeskinderen een veilige plek en educatie te geven. Daarnaast steunen ze Mapusha, een van de oudste vrouwenweefbedrijven in Zuid-Afrika. Een bezoek aan de weefstudio, de crèche, het kunstcentrum geeft je de kans om de wereld van landelijk Zuid-Afrika te ervaren, en de vrouwen van de coöperatie te ontmoeten. Mapusha zorgt er voor dat dezel vrouwen een inkomen hebben.

Boek deze accommodatie vanaf 120 euro per nacht voor een kamer

Blyde River Canyon Lodge in Zuid Afrika

Share the Post: