Bijzonder overnachten in het Krugerpark – fijne lodges

overnachten Krugerpark

Een safari in het Krugerpark is voor velen het hoogtepunt van een rondreis door Zuid-Afrika. Dit beroemde natuurreservaat staat bekend om de grote hoeveelheid wildleven die je er tegenkomt, waaronder alle leden van de Big Five. Bijzonder overnachten in het Krugerpark? Ook hier verblijf je het liefst zo duurzaam mogelijk, met oog voor de mens en de natuur. We zochten drie fijne ecolodges voor je uit.

 

1, DULINI RIVER LODGE, EEN DUURZAME ONCE-IN-A-LIFETIME ERVARING

Stel je voor: 65 duizend hectare aan privé-natuurreservaat, grenzend aan Zuid-Afrika’s beroemde Kruger Park. Hekken zijn er niet, dus al het wild loopt vrij rond tussen de twee parken. Maar anders dan het Krugerpark, is het Sabi Sand Game Reserve alleen toegankelijk voor de gasten die binnen het reservaat verblijven. Er komen dus geen dagjesmensen. Daarbij mogen auto’s hier wel off-road gaan om wild te volgen. Hier kan je tijdens één game drive al de gehele Big Five tegenkomen.

 

Sabi Sand Game Reserve is dan ook het meest exclusieve privé-natuurreservaat van Zuid-Afrika. Al even exclusief is de Dulini River Lodge, een van Zuid-Afrika’s mooiste safari lodges, gelegen aan de oevers van de Sand Rivier in het westelijke deel van het natuurreservaat. De vijfsterren-lodge telt zes ruime en ultiem luxueuze suites, verspreid langs de rivieroever voor optimale privacy, met elk een privé plunge pool op het terras en een open badkamer die uitkijkt over de rivier en de savanne.

 

Spot de Big Five en nog veel meer wild met de dagelijkse game drives, ontbijt met een picknick in de bush en zie de zon ondergaan met een cocktail op het dek aan de rivier. Dineer bij het vuur of op je eigen terras, en val in slaap met het ruisen van de rivier. Een verblijf in Dulini River Lodge is een ‘once-in-a-lifetime’-ervaring.

 

Ook qua duurzaamheid zit je hier goed. Dulini, met drie lodges in Sabi Sands Reserve, steunt onder andere projecten voor natuurbehoud en een deel van de inkomsten gaan naar een stichting die sociale projecten in lokale gemeenschappen financiert. Daarbij komt het personeel van de lodges grotendeels uit de omgeving.

luxe-overnachten-krugerpark

bijzonder-overnachten-krugerpark

krugerpark-lodge

2. KRUGER EDEN LODGE: LUXE EN COMFORT IN DE BUSH

Wil je zo stressvrij en comfortabel mogelijk op safari, en als het even kan ook duurzaam en betaalbaar? Kies dan voor een verblijf in Kruger Eden Lodge, een kleinschalige lodge in het dorpje Margoth Park, aan de zuidgrens van Kruger Park. Met slechts acht (luxueuze) kamers en twee bungalows verspreid over twee hectare Afrikaanse bush geniet je hier van veel rust en privacy. Elke kamer heeft een eigen terras en een groot hemelbed met muggennet.

 

De lodge ligt aan de oevers van de Crocodile Rivier waar je nijlpaarden en, je raadt het al, krokodillen kan spotten. Dagelijks organiseert de lodge game drives in het nabijgelegen Kruger Park, en als je wil kan je ook op een bijzondere game drive bij nacht, wanneer de savanne pas echt tot leven komt. Je sluit de dag af met een geweldige Afrikaanse braai (BBQ) bij het kampvuur, en een sundowner in de jacuzzi.

 

Ook bij Kruger Eden Lodge gaat duurzaamheid verder dan het verzoek om je handdoeken een dag langer te gebruiken. De lodge zuivert het eigen water en gebruikt een biologisch rioleringssysteem en energiezuinige airconditioning, onder andere. Ook biedt het restaurant veganistische menu-opties. Bijzonder overnachten in het Krugerpark doe je bij de Kruger Eden Lodge.

Kruger-eden-lodge

Tips Krugerpark

Krugerpark lodges

3. UMBHAHA ECO LODGE

Zoek je een duurzaam verblijf dicht bij het Kruger Park? Umbhaba Eco Lodge ligt net buiten het charmante boerendorp Hazyview, aan een meertje omringd door de Zuid-Afrikaanse bush. De 43 kamers van de lodge hebben elk een eigen balkon en een hemelbed, en kijken uit op een weelderige tuin of het meer. Ook heeft de lodge een zwembad en een restaurant waar je de dag afsluit met de welbekende sundowner, uitkijkend over het meertje en de Sabie Vallei.

 

Het dorp Hazyview, strategisch gelegen tussen de beroemde Panorama Route en het Kruger Park, is een goede uitvalsbasis om safari-dagtrips naar het park te maken. Vanaf de lodge is het tien kilometer rijden naar de Phabeni Gate, de toegangspoort tot een van de beste delen van het park om wildleven te spotten. De lodge regelt graag een onvergetelijke safari in een open jeep voor je. Ook kan je met je eigen auto het park bezoeken.

 

Umbhaba Eco Lodge doet zijn best om zo duurzaam mogelijk te zijn. Zo worden de tuinen bewaterd met gerecycled afvalwater, gaat het keukenafval naar een lokale varkensboer, en installeerde de lodge energiebesparende airconditioning in alle kamers. Absoluut een plek om Bijzonder overnachten in het Krugerpark

Overnachten in Krugerpark

mooiste-lodges-krugerpark

Tips overnachten Krugerpark

Share the Post: