Het beste land voor vegans is Israël

vegan-israel

Vegan reizigers kunnen hun hart ophalen in Israël waar vooral Tel Aviv dé thuishaven is van vele vegan restaurants. Zo werd de Mediterraanse stad door The Daily Meal zelfs “The World’s Best Vegan Destination”, genoemd. Een wandeling door de stad brengt je dan ook langs ontelbare vegan en vegan-vriendelijke restaurants, bistro’s en fast-food kramen.

Geliefde vegan restaurants in Tel Aviv zijn o.a.:

Green Roll: Green Roll is het eerste 100% vegan sushirestaurant van Israël met heerlijke sushi naast andere Aziatische gerechten.

Bana: Bana ligt in het hart van de exclusieve Rothchild Boulevard en is 100% vegan. Het menu hangt af van het seizoen en verandert dagelijks.

Green Cat: Green Cat Pizzeria werd slechts een paar jaar geleden opgericht als het eerste 100% vegan restaurant in zijn soort en is sindsdien uitgegroeid tot een hotspot voor vegans.

Maar niet alleen Tel Aviv is ideaal voor vegan reizigers, door heel Israël zijn er tal van vegan restaurants te vinden. Veel restaurants in het land zijn namelijk overgeschakeld op een volledig plantaardig aanbod, met een eigen draai aan lokale delicatessen zoals de vegan falafel en vegan shoarma. Hierdoor hoeven vegan reizigers zich dus geen zorgen te maken of ze in andere delen van Israël ook lekker kunnen eten.

israelisch-restaurant-in-amsterdam

Enkele vegan restaurants in het land die geliefd zijn onder Israëliërs:

Imbala in Jeruzalem: Imbala is een cultureel centrum waar o.a. feministen, queer en activisten bij elkaar komen en wordt gerund door haar leden. De keuken is 100% vegan.

Shakti in Beersheva: Shakti is 100% vegan en heeft elke dag een ander menu. Het restaurant heeft een huiselijke sfeer.

Beit Hatamar in Arava: Quiches, salades, soepen en stoofschotels worden elke dag vers gekookt bij Beit Hatamar. Alles is 100% plantaardig.

Tot slot: dat Israël zich bezighoudt met plantaardige producten is ook te zien aan de vele vegan food-tech startups in het land. Zo maakt startup Redefine Meat vleesproducten met een 3D printer en houdt startup Plantish zich bezig met het maken van plantaardige vis. Voor vegan reizigers die liever koken zijn er dus veel vegan producten te vinden in de lokale supermarkten.


Share the Post: