Bijzonder overnachten op Borneo bij Kiulu Farmstay

Kiulu Farmstay

Bijzonder overnachten op Sabah – Maleisisch Borneo – doe je bij Farmstay Kiulu. Hier ervaar je het lokale leven en draag je automatisch op een duurzame manier bij. Deze accommodatie/boerderij ligt in Village Pinion, ergens afgelegen op het platte land van Borneo. Sabah is een van de meest ongerepte en groene regio’s van Maleisië. In dit noordelijke deel van het schiereiland Borneo kun je bijzondere dieren spotten, bergen beklimmen, fietsen langs rijstvelden, de mooiste eilanden bezoeken, hiken door de jungle en nog veel meer!

Sabah – Maleisië

Sabah heeft een oppervlakte van 72.500 km² en bestaat bijna helemaal uit oerwouden. Er zijn talloze boomsoorten, planten en unieke dieren die hier leven. Borneo is het op één na grootse eiland ter wereld en de biodiversiteit is enorm. Zo groeit er de grootste bloem ter wereld! Sabah betekent land onder de wind en je hebt hier nauwelijks tyfoons. Wel kan er elke dag een bui flinke bui vallen. De beste reistijd voor Sabah is april tot en met oktober.

Kotu-Kinabalu

Overnachten bij Kiulu Farmstay

Kiulu Farmstay ligt aan de rivier de Kiulu verscholen in en groene vallei van Tuaran. De farmstay bestaat uit hutjes van bamboe een gemeenschappelijke eetruimte en een prachtige tuin bij de rivier. Maar er is ook een bijzondere Fig Tree ecolodge.

Een verblijf hier is geschikt voor wie van gebaande wilt gaan en van back-to-basis houdt. Je wordt er ondergedompeld in het lokale leven van de Sabahans. De vakantieboerderij is een gemeenschapsgericht ecotoerismeproject dat fungeert als katalysator voor gemeenschapsontwikkeling en capaciteitsopbouw.

Je kunt er allerlei activiteiten doen zoals wandelingen, een kookworkshop, fietsen, het dorp bezoeken en raften.

➞ Bekijk beschikbaarheid en prijzen

overnachten-sabah

Kooklessen

Bij Kiulu Farmstay kun je een kookles volgen in de lokale traditionele keuken. Je maakt bijvoorbeeld een verse curry met lokale producten. Geserveerd met rijst en gele watermeloen!

Tours en excursies

Je kunt het best een tour boeken naar de farmstay welke je combineert met excursies. Enkele toffe activiteiten zijn:

  • Padieplanten en rijstverwerking, rubber tappen, blaaspijpen
  • Jungle Trekking met lokale gids
  • Wandeling door het dorp
  • Bezoek een plaatselijke school
  • Raften op de Kiulu-rivier, langs vele mooie plekken

sabah-maleisie

duurzaam-maleisie

Borneo-Maleisie

farmstay-borneo

Share the Post: