Luxemburgse Mullerthal toegevoegd aan lijst UNESCO Global Geoparks

Mullerthal

UNESCO heeft bekend gemaakt het Luxemburgse Mullerthal op 21 april toe te voegen aan de lijst van Global Geoparks. UNESCO noemt Mullerthal op haar website “een van de meest spectaculaire zandsteenlandschappen van West-Europa”. Naast de toevoeging van Mullerthal worden nog zeven nieuwe geoparken aangewezen door UNESCO. Het aantal wereldwijde geoparken stijgt daarmee naar 177, verdeeld over 46 landen.

UNESCO geoparken bestaan ​​sinds 2015. Geoparken zijn gebieden waar geologisch erfgoed en landschappen van internationale waarde op een integrale manier worden beheerd.

Mullerthal

Mullerthal – ook wel Klein Zwitserland genoemd – is een van de populairste bestemmingen in Luxemburg. De regio Mullerthal beslaat zo’n 246 vierkante kilometer en ligt in het stroomgebied van Trier-Luxemburg in het oosten van het land. De imposante rotsformaties en grotten bij Berdorf en Consdorf trekken jaarlijks veel bezoekers uit binnen- en buitenland. De zandsteenformaties die hier te vinden zijn, dateren uit de vroeg Jura-periode die volgens wetenschappers 201,3 miljoen jaar geleden begon. Sommige zandsteenblokken zijn wel 100 meter hoog. Veruit de meeste bezoekers komen naar het Mullerthal om te genieten van de vele outdooractiviteiten, waaronder fietsen en wandelen. De bekendste wandelroute, de 112 kilometer lange Mullerthal Trail – draagt het keurmerk Leading Quality Trail en wordt daarmee gezien als een van de belangrijkste wandelroutes ter wereld

Share the Post: