Beleef de Zweedse wildernis met The Canoe Trip

meerdaagse-kanotocht-zweden

Staat een meerdaagse kanotocht Zweden op je bucketlist?

Ontdek de meren en bossen van SCANDINAVIË tijdens een Meerdaagse kanotocht Zweden

Travel is all about the journey, not the destination. Dat bekende spreekwoord gaat volledig op voor The Canoe Trip. Stel je voor: zeven dagen lang ontdekken jij en je reisgezelschap de ongerepte Zweedse natuur met een kano, al peddelend door meren zó helder dat je er uit kan drinken. Je kiest zelf je route uit, én waar je slaapt, want wildkamperen mag gewoon in Zweden.

Je vaart van meer naar meer en neemt wanneer je daar zin in hebt een duik in het verfrissende water. In de namiddag kies je een onbewoond eilandje om je tent op te zetten voor de nacht. Misschien gooi je zelfs een hengel uit en vang je een visje om te roosteren boven een vuurtje. Het kan allemaal met The Canoe Trip.

Groepsreis kano Zweden

The Canoe Trip: hoe werkt het?

Oké, een week kanoën in Zweden dus. Deze zomer, tussen 17 juni en 9 september, reist The Canoe Trip wekelijks naar Zweden voor een zevendaags kano-avontuur. Je tocht begint en eindigt op een van de basecamps van de organisatie in de regio Värmland, een gebied met uitgestrekte meren en woeste bossen op de grens met Noorwegen.

Op de eerste dag krijg je een uitgebreide instructie van een Nederlandse ranger over het overleven in de wildernis. Je krijgt een uitgebreide routebeschrijving mee –  waar je helemaal vrij bent om van af te wijken – plus alles wat je maar nodig hebt voor een week op het water, zoals een kookuitrusting, een ton om je spullen droog te houden, en natuurlijk je kano.

Meerdaagse kanotocht Zweden

Kanotocht Zweden tips

Go into the wild

Dan is het tijd om de wildernis in te peddelen. Je legt de route zelfstandig af, met een reismaatje, je familie of een groep vrienden bijvoorbeeld. Zolang je maar met twee per kano bent. Langs de route zijn verschillende shelters waar je kan kamperen, maar je kan er ook voor kiezen om te wildkamperen op je eigen onbewoonde eilandje. Laat de plek achter zoals je die aantrof, dan is alles toegestaan.

Je maakt je eigen eten klaar op een kookstelletje. Eten neem je zelf mee, of kan je voor een meerprijs bijboeken bij de organisatie. Kortom, je bent een week lang echt helemaal op jezelf en je reisgenoot aangewezen. Een unieke ervaring.

En hoe zit het met de duurzaamheid?

Kanoën en wildkamperen zijn op zich natuurlijk hartstikke duurzaam. Let er wel op dat je geen sporen achterlaat. Dus, neem je afval mee, begraaf je shit (dat bedoelen we letterlijk) en kap geen hout. Qua vervoer kan je zo duurzaam reizen als je wil: de organisatie organiseert direct busvervoer naar het basecamp vanuit Nederland en België, wat een goede optie is. Ook de trein is een mogelijkheid.

Meer weten?

Check de site van The Canoe Trip voor meer praktische informatie, prijzen en reisdata. Er zijn maar een beperkt aantal plekken per route, dus wees er snel bij.


➞ Slapen in een boomhut in Zweden
➞ Liever gewoon kamperen? Ontdek Nordic Woods in Noorwegen of Zweden

Travelbase

The Canoe Trip

Share the Post: