Eilandhuisjes van Landal op de Marker Wadden

Marker Wadden

De laatste provincie die aan ons land werd toegevoegd – nog niet zo gek lang geleden, in 1986 om precies te zijn – was Flevoland. Daar waar de zee voorheen hoogtijdagen vierde, werd plaatsgemaakt voor nieuw land. Ruimte om te wonen maar vooral ook om vakantie te vieren. In eigen land. De Marker Wadden, gelegen in die ‘nieuwe’ provincie Flevoland, zijn ontstaan na een samenwerking tussen Natuurmomenten, Rijkswaterstaat & Boskalis. Met als doel om de natuur van het Markermeer te verbeteren. Wat je hier te wachten staat? Dat natuurparadijs, maar dan écht op z’n best. Even helemaal weg van het vasteland. Rust, ruimte, uitwaaien. Er is ‘niks’ (hoewel dat juist de belangrijkste must-do is hier) te beleven en juist dat is zo heerlijk. Op naar de Marker Wadden: op naar die eiland vibes.

Marker Wadden

wandelen Marker Wadden

Landal Marker Wadden: de eilandhuisjes

De Marker Wadden bestaan uit vijf eilanden. En op een van deze eilanden (Haveneiland) kun je overnachten in één van de vier ecologische eilandhuisjes. Klinkt idyllisch, is idyllisch. Instant vakantiegevoel als je ze ziet. De eerste vraag is, uiteraard, hoe je komt bij zo’n eilandhuisje. Het antwoord is simpel: met de boot vanaf Lelystad die dagelijks om 16.00 uur vertrekt (juist: één keer per dag, dus wees op tijd). Op de dag van jouw vertrek vanuit de Marker Wadden vaart deze om 10.30 uur terug. De kosten? Inbegrepen bij de huurprijs van je eilandhuisje, handig.

Faciliteiten

De eilandhuisjes zijn duurzaam gebouwd en ingericht: een combinatie – en daar houden we van – van luxe & basic. Er is geen televisie, maar wie mist dat met zulk uitzicht? Er is een tweepersoonshuisje (42m2, één slaapkamer) en er zijn vierpersoonshuisjes (47m2, twee slaapkamers). Klein maar fijn dus & alles zit erop en eraan. Er is geen TV aanwezig (hoera!), wel is er wifi beschikbaar. Er is een goed uitgeruste keuken in de eilandhuisjes aanwezig want er is op het eiland geen restaurant beschikbaar. Dus zelf koken it is, helemaal passend bij de slow-living vibe die hier heerst. Onthaasten en tot rust komen.

➞ Overnachten in een Yurt in Drenthe
➞ Natuurhuisjes op de Veluwe

eilandhuisjes Marker Wadden

Landal huisjes Marker Wadden

Duurzaamheid

De duurzaamheidsscore? Een 10 wat ons betreft: alle eilandhuisjes zijn energieneutraal gebouwd. Het hout, wat is gebruikt voor de bouw van de huisjes, komt zelfs uit de eigen bossen van Natuurmonumenten. Wat de Landal Marker Wadden eilandhuisjes daarnaast éxtra bijzonder maakt? Vinden wij dan hé: de volledige verhuuropbrengst gaat naar Natuurmonumenten. Handjes op elkaar voor dit. Winwin dus: én een fijne vakantie én het goede doel steunen.

Prijzen en waar oh waar te boeken?

Het minimum verblijf in een eilandhuisje is drie nachten en de grotere huisjes (geschikt voor 4-5 personen) zijn te boeken vanaf 859 euro. Hier zit de bootprijs bij inbegrepen. Je kunt de eilandhuisjes boeken op de site van Landal. Wees snel want een blik vooruitgeworpen op 2024 laat ons zien dat de reserveringen hard gaan. Het hele jaar door. Wat we volledig snappen: de Landal Marker eilandhuisjes hebben ons hart een beetje gestolen.

➞ Wat te doen in Flevoland?
Mooie wandelgebieden in Flevoland

vakantiepark Landal Marker Wadden

Marker Wadden Flevoland

uitkijktoren Marker Wadden

Landal Marker Wadden

Share the Post: