De mooiste, duurzame hotels in Sapa Vietnam

hotels Sapa Vietnam

Vietnam is één van de meest geliefde Aziatische landen én het is één van de meest gemakkelijke Aziatische landen om door heen te reizen. Geen enkele reden dus om dit gevarieerde, fantastische land over te slaan. Als Vietnam al op je must-visit landenlijst stond, weten we zeker dat Sapa ook hierop prijkt. Het uitgestrekte noorden van het land – daar waar Sapa ligt – stond lange tijd bekend als een moeilijk te bereiken plek, maar dat is gelukkig veranderd zonder dat het minder avontuurlijk is geworden. Ha! Waar Sapa zoal om bekend staat? Bergachtige- en bosrijke landschappen, de mooiste en meest groene rijstterrassen van heel Azië, knappe natuur van heb-ik-jou-daar en authentieke bergvolkeren. Elk met hun eigen gebruiken en rituelen.

 

Een ongevraagd adviesje: skip de wintermaanden, van december tot en met februari, in Sapa. Je zult dan voornamelijk bruine rijstvelden zien en dat is (geloof ons) niet wat je wil.

 

Sapa heeft tal van goede accommodaties, dus als je door de bomen het bos niet meer ziet zijn wij er voor je: 3x duurzame hotels in Sapa Vietnam, Tot uw dienst.

Hotel Sapa Vietnam
Laxsik Ecolodge Vietnam

Laxsik Eco Lodge

Laxsik Eco Lodge staat bekend als één van de mooiste, luxe lodges in Sapa en omgeving. En dat wil wat zeggen. Go big or go home, dat dus. Sapa ligt op een kleine 7 kilometer van de lodge: weg uit de drukte van Sapa town, maar alsnog op een prima afstand gelegen om er zelf heen te fietsen. Laatstgenoemde stelt de accommodatie gratis beschikbaar, handig.

 

Faciliteiten

Laxsik Eco Lodge is een kleinschalig hotel waar je de keuze hebt uit diverse typen accommodaties: van een familiebungalow tot aan een deluxe tweepersoonskamer met balkon.

 

Onze favoriet? De volledig – ook qua interieur –  houten bungalows waar een losstaand bad voor het raam prijkt. Dat betekent namelijk een dijk van een uitzicht over de oh zo groene rijstterrassen van dit noordelijk gebied. Om het plaatje compleet te maken in de bungalows: een eigen open haard. Hallo! De zon zien opkomen in het zwembad, tussen de rijstvelden gelegen, is een welkome start van de dag en behoort hier ook tot de opties. Geen zin om na een dag op pad te zijn geweest nog ergens naar toe te moeten rijden om avond te eten? Is ook niet nodig hier: Laxsik Eco Lodge beschikt over een prima restaurant – genaamd Muaong Hoa, verwijzend naar de vallei waar de lodge in ligt – mét happy hour. Aanschuiven maar.

 

Prijzen voor de accommodaties beginnen vanaf ongeveer 90 euro voor een tweepersoons deluxe kamer en lopen op tot ongeveer 190 euro voor een familie bungalow. Ontbijt is inbegrepen.

Duurzaamheid

De duurzaamheidsthermometer loopt hoog op bij Laxsik Eco Lodge en de blaadjes kleuren groen. Een goed teken. De Laxsik Eco Lodge is gelegen in Ly Village en ze hebben getracht zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke materialen vanuit het dorp: van hout tot aan klei. Bij Laxsik zijn ze daarnaast extra alert op onder andere recycling, maken ze gebruik van waterbesparende maatregelen en wordt de lokale community zoveel mogelijk betrokken bij onder andere het organiseren van excursies.

 

Omgeving

Hoewel je prima een dag, of twee, kan vertoeven in de Laxsik Eco Lodge zelf – we noemen onder andere het waanzinnige zwembad, de spabehandelingen en het steengoede eten – is de omgeving meer dan de moeite waard om te verkennen. Één van de opties? Spring die gratis geleende fiets op en tour door de groene Muong Hoa Valley om meer te leren te komen over de cultuur van de H’Mong: één van de meest mysterieuze etnische groepen ter wereld.

.

overnachten Sapa Vietnam
D&D Eco Sapa

D&D Eco Sapa

 

Let je op de kleintjes, maar ben je ook een your place to go. Om hier te belanden moet je een paar onverharde rocky roads (daar ontkom je nou eenmaal niet aan in dit bergachtig gebied van Vietnam) trotseren. Maar dan heb je ook wat. Een verblijf tussen de befaamde rijstterrassen, om maar iets te noemen.

 

Faciliteiten

Uit de drukte van Sapa – dat blijkt eerlijk gezegd toch wel winning te zijn – kom je ultiem tot rust bij D&D Eco Sapa. De Eco Lodge beschikt over budget opties waarbij je de badkamer deelt met anderen (17 euro per nacht voor tweepersonen, inclusief ontbijt) maar ook familie bungalows. Voor laatstgenoemde betaal je, vinden wij, nog steeds een prikkie: ongeveer 55 euro per nacht voor 4 personen inclusief ontbijt. Wat je sowieso bij alle accommodaties kunt verwachten? Een verbluffend uitzicht over de rijstvelden. Daarnaast heeft D&D Eco Sapa een fijn zwembad en krijgen ze extra punten voor hun ontiegelijke schattige honden die snuffelend over het terrein wandelen. De warmte, huiselijke vibe is voelbaar bij D&D Eco Sapa.

Duurzaamheid

De naam ‘eco’ verklapt het uiteraard al, maar ook bij hier bij D&D staat duurzaamheid hoog in het vandaal. Er wordt gelet op mens, natuur en milieu waarbij er onder andere vegetarische (eveneens goedkoop, net als de accommodaties hier) opties op het menu staan en plastic wordt verbannen van het terrein. Worden we blij van.

 

Omgeving

Het is en blijft fantastisch om te ontwaken in deze sprookjesachtige omgeving. Hoe die omgeving er verder uit ziet? Groener dan groener en eindeloze struin – of scooter – mogelijkheden. Vergeet niet je wandelschoenen in te pakken voor een trip naar Vietnam, want ook bij D&D Eco Sapa organiseren ze hikes en meerdaagse trektochten. Laatstgenoemde gebeurt met lokale Hmong-mensen om ook meer te weten te komen en te leren over hun achtergrond en cultuur. Een aanrader.

bijzonder overnachten Sapa
Eco Palms House - Sapa Retreat

Eco Palms House – Sapa Retreat

Het trekken van hot naar her kan vermoeiend zijn & jezelf een retreat-moment gunnen is dan een welkome afwisselingen van al die activiteiten. Kan hier, bij Eco Palms House. Op ongeveer 30 minuten rijafstand van Sapa town, vind je deze oase van rust en ontspanning. Vanuit een heerlijke ligstoel – mits het weer het toelaat uiteraard, we blijven immers in Azië – nippend van een verse, groene thee met weidse uitzichten. En verder even helemaal niets. Dat is wat je vindt bij Eco Palms House.

 

Faciliteiten

Eco Palms House is gelegen in het Lao Chai dorp en is een kleine, unieke duurzame accommodatie met vijf bungalows. De knappe, charmante bungalows zijn gebouwd van natuurlijke materialen, liggen tussen de rijstterrassen en om je nog meer in het standje ‘wegdromen mag’ te krijgen: Eco Palms House beschikt over een heerlijk zwembad. Het goede nieuws? Tijdens een verblijf is dit all yours. Je betaalt hier ongeveer 78 euro per nacht voor twee personen, inclusief ontbijt. Niet de goedkoopste van het rijtje, wel de moeite waard.

Duurzaamheid

De zojuist genoemde knappe, charmante bungalows zijn gebouwd met onder andere klei en leem. In het restaurant wordt gekookt met organische ingrediënten en ze scoren verder drie (het maximaal haalbare) groene plaatjes op de sustainibility-ladder.

 

Omgeving

Tot rust gekomen? Dan is het tijd om erop uit te trekken want deze omgeving schreeuwt om gezien te worden. Mochten de koters mee zijn maar een heuse trekking teveel gevraagd zijn voor de kinderbeentjes? Bij Eco Palms House bieden ze een babysit service zodat je er even – ook wel eens lekker! – met z’n 2e op uit kan, met een gids uiteraard. Één van de opties als eindbestemming is het traditionele dorp Cat Cat Village, gelegen aan de voet van de Muong Hoa-vallei.

Share the Post: