Mooiste jungle hotels in Belize

Hotels Belize

Welkom in Belize! In vergelijking met buurland Mexico een ieniemienie land aan de Caribische Zee. Dankzij de gemixte bevolking en verschillende culture invloeden, is de sfeer in Belize uniek. Naast de rijke cultuur is er in Belize ook aan ongerepte natuur geen gebrek! Van tropische bounty eilanden tot jungles, wildlife en oude Maya tempels. En niet te vergeten: Belize is een paradijs voor duikers, dankzij het enorme Belize Barrier Reef en The Great Blue Hole. Ieniemienie land, waar genoeg te beleven is dus! Maar dan de grote vraag… Waar overnachten in Belize?

 

Hotels Belize: bijzonder overnachten bij deze eco resorts

Belize mag dan klein zijn, maar aan accommodaties geen gebrek. Ook aan bijzondere, luxe én duurzame accommodaties niet. Voor de reizigers die niet alleen willen genieten van Belize, maar ook hun steentje bij willen dragen aan duurzaamheid: wij kozen drie prachtige eco resorts voor je uit! Bijzonder overnachten in Belize doe je hier.

bijzonder overnachten Belize
The Lodge at ChaaCreek

1.    Chaa Creek: een luxe jungle-resort

Een goed begin is het halve werk! Dus laten we beginnen met één van de beste ecolodges van Belize: Chaa Creek. Je vindt dit luxe jungle-resort in het westen van Belize, aan de Macal rivier. In de tropische tuinen van het resort staan 23 cottages. Elke cottage met zijn eigen stijl, charme en luxe voorzieningen, zoals een privé jacuzzi. Bij Chaa Creek staat comfort hoog in het vaandel en is niets te gek!

 

Op naar meer luxe en comfort dus. Genieten bij de Hilltop Spa, zwemmen in de infinity pool die zo over het Maya gebergte uitkijkt en 24/7 genieten van heerlijk eten en drinken. Zelfgebakken brood en gebak uit eigen bakkerij, tropisch fruit, lokale ceviche, een uitgebreid à la carte menu van de chef, verfrissende zelfgemaakte ice tea en de beste cocktails… Klinkt goed, toch? In het Mariposa Restaurant geniet jij van de lekkerste gerechten, met vers geoogste biologische producten van Chaa Creek’s biologische Maya boerderij.

 

Ook in de omgeving van Chaa Creek valt genoeg te doen. Verken de prachtige natuur te voet óf te paard. Ga kanoën over de Macal rivier. Of kies voor één van de vele all-inclusive pakketten die Chaa Creek aanbiedt, zoals de meerdaagse Island Expedition. Tropischer dan dat wordt het niet!

Duurzaam toerisme in het Caribisch gebied

 

Het creëren van verantwoorde comfort en luxe: daar zijn ze goed in bij Chaa Creek! Niet voor niets het beste voorbeeld van duurzaam toerisme in het Caribisch gebied. Verminderen, hergebruiken en recyclen is topprioriteit bij Chaa Creek. Zo ook het steunen van de lokale community, educatie van toeristen en de lokale bevolking én het ondersteunen van natuurbehoudsprojecten. Hier een paar concrete voorbeelden:

  • 10% van alle accommodatie-inkomsten gaat rechtstreeks naar lokale milieu- en gemeenschapsprojecten.
  • De biologische Maya boerderij voorziet het eco resort van vers geoogste producten. Wat niet verbouwd kan worden op de boerderij, wordt handgeplukt bij lokale boeren in de regio.
  • Het gebruik van zonnepalen, energiezuinige lampen en volop andere eco-vriendelijke materialen.
  • Gasten worden aangemoedigd om hun steentje bij te dragen door bijvoorbeeld hun handdoeken te hergebruiken.
mooiste hotels Belize
Chan Chich Lodge

1.    Chan Chich Lodge: parel in de ongerepte jungle

 

In het noordwesten van Belize vind je deze prachtige jungle lodge. Op zoek naar een bijzondere, authentieke én duurzame ervaring? Welkom bij Chan Chich Lodge. Midden in de ongerepte jungle geniet je hier van ultieme rust tijdens jouw Belize vakantie. Met de keuze uit vier accommodatiesoorten, de één nog luxer dan de ander (hot tub alert!). Vanuit je eigen hangmat kijk je uit op de jungle. Inclusief geluiden van brulapen en vogels. Genieten geblazen dus!

 

Ook eten is bij Chan Chich Lodge een ervaring op zich. Alles draait hier om het ondersteunen van de lokale gemeenschap en het behoud van de traditionele keuken. In het restaurant worden de lekkerste biologische maaltijden op tafel gezet, afkomstig van eigen boerderij en andere lokale bronnen.

 

Meer van Belize ontdekken? Chan Chich Lodge heeft een breed scala aan excursies, op maat gemaakt. Van jungle hikes tot safari tours en van oude Maya tempels ontdekken tot vogels spotten, paardrijden en kanoën. Ook kun je kiezen voor complete pakketten, zoals het jungle- en eilandpakket, waarbij je acht dagen vertoefd op een eiland en de beste mix van jungle en zee ervaart.

Natuurbehoud, duurzaamheid & sociale verantwoordelijkheid

Chan Chich Lodge mag dan wel een van de mooiste hotels in Belize en een luxe eco resort zijn, maar het verkleinen van de ecologische voetafdruk blijft prioriteit! De aandacht ligt op recyclen, hergebruiken en verminderen. Zo wordt er gebruik gemaakt van biologische producten, wordt elektriciteitsgebruik beperkt, worden meubels gemaakt van natuurlijke materialen of duurzaam geoogst hout en komt veel voeding rechtstreeks uit eigen boerderij. Ook steunt Chan Chich Lodge lokale projecten zoals een school.  

.

hotels Belize
Copal Tree Lodge a Muy'Ono Resort

1.    Copal Tree Lodge: luxe eco resort in het hart van de jungle

In het zuidelijke deel van Belize – in het hart van de jungle – ligt Copal Tree Lodge, een luxe eco resort. Copal Tree is de perfecte bestemming voor luxe reizigers, fijnproevers en avontuurzoekers en heeft niet voor niets ooit ‘World’s Best Award’ gewonnen. Met een duurzame boerderij van 3000 hectare en 16 prachtige privésuites is Copal Tree Lodge een echte parel, waar je geniet van luxe voorzieningen op een duurzame manier. 

 

Bij het Garden Table Restaurant geniet je van een culinaire ervaring. Het diner menu verandert dagelijks en wordt gebaseerd op seizoensproducten. De gerechten die worden geserveerd komen veelal uit eigen boerderij, van andere lokale boeren of uit de jungle. Of je nu veganistisch, vegetarisch of glutenvrij eet: aan iedereen is gedacht bij Copal Tree. Hun gasten verwennen staat centraal. Na het diner is het tijd voor wat ontspanning bij de Copal Tree Rum Bar, waar je geniet van zelfgemaakte Belizaanse rum. Verder zijn alle ingrediënten voor een ontspannen avond hier aanwezig.

 

Om jouw Belize vakantie compleet te maken, heb je bij Copal Tree de keuze uit verschillende op maat gemaakte vakantiepakketten. All-inclusive genieten van eten en drinken bijvoorbeeld, een speciaal honeymoon pakket, yoga retreats of het Rock & Reef-pakket, waarbij je in zeven nachten tijd geniet van de ultieme jungle & eiland beleving!

Duurzaamheid: Belize behouden

 

Het ongerepte Belize behouden is waar Copal Tree Lodge, samen met hun gasten, graag een steentje aan bijdraagt. Copal Tree zet zich in voor natuurbehoud en lokale economische ontwikkeling. Hoe? Wij geven je een paar voorbeelden.

  • Op de Copal Tree Farm wordt duurzame economische stabiliteit in Zuid-Belize ontwikkeld door middel van landbouw. Suikerriet, cacao en koffie worden biologisch verbouwd door locals die een eerlijk loon krijgen.
  • In het restaurant wordt gebruik gemaakt van ingrediënten die zijn geteeld op de Copal Tree Farm of lokaal worden ingekocht bij lokale boeren.
  • Meubels worden gemaakt van eigen wildhout of duurzaam geoogst hout.
  • Er worden ieder jaar duizenden bomen gepland, als onderdeel van een programma dat de plaatselijke fauna ondersteunt.
  • Het steunen van de lokale gemeenschap, door spullen van gasten te doneren aan lokale kinderen of ziekenhuizen.
  • Per reservering doneert Copal Tree Lodge een klein bedrag aan een waardevol project dat financiële hulp nodig heeft. Iedere maand kiezen zij voor een ander project om aan te doneren.

 

Share the Post: