Bezoek de Hortus Botanicus in Leiden

hortus-leiden

In de stad Leiden vind je de de oudste nog bestaande botanische tuin van Nederland en zelfs van West-Europa. De Hortus botanicus is een aanrader voor iedereen met groene vingers maar ook voor iedereen die dat niet heeft. Het is namelijk een prachtige plek om doorheen te wandelen. Je bevindt je letterlijk in een oase van groen waarbij je een grote collectie plantensoorten van over de hele wereld kunt bewonderen. Er zijn buitentuin maar ook diverse binnenkassen.

Hortus botanicus

De Hortus ligt midden in het centrum van Leiden en behoort tot de universiteit van de stad. In 1590 werd het al gesticht door de Universiteit Leiden als tuin voor onderwijs en onderzoek. Het is al talloze jaren een boeiende en innovatieve plek op het gebied van planten. Hier werd bijvoorbeeld de eerste tulp van Europa gekweekt.

De Hortus botanicus bestaat uit meerdere delen, zoals het tropisch kassencomplex, Japanse tuin, wintertuin , Rozentuin, Chinese kruidentuin, Varentuin en nog veel meer. Van een verzameling planten uit Azië tot aan bomen uit Noord-Amerika.Je spot er de grootste leliesoort ter wereld met van die grote bladeren die wel een doorsnee van drie meter kunnen hebben.

Elk seizoen heeft z’n charme in de Hortus. Er worden dan thema-wandelingen en activiteiten georganiseerd. Zoals het thema paddenstoel of eerste lentebodes. Daarnaast kun je tegen een kleine vergoeding diverse workshops volgen. In het Hortus Grand Cafe kun je thee, koffie en gebak bestellen. De Hortus is open dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

doen-in-Leiden

Tickets kopen

Je kunt bij de ingang toegangskaartjes voor de Hortus kopen. Deze kosten € 8 per volwassen. Met een Museumkaart kun je gratis naar binnen. Tickets kun je ook via de website bestellen of via Getyourguide.

Stedentrip Leiden

Van zeldzame bloemen tot aan oude kastanjebomen, de Hortus Botanicus mag je niet missen. Het is perfect te combineren met een bezoek aan de stad. Leiden behoort tot een van historische steden in ons land. Het kent dan ook een rumoerige geschiedenis. De bijnaam van Leiden – Sleutelstad – verwijst naar het stadswapen en de oudste universiteit van Nederland. Waarschijnlijk bestaat de stad al sinds 860, het toenmalige dorp werd toen Leithon genoemd. Inmiddels is Leiden uitgegroeid tot een levendige studentenstad waar je heerlijk kunt varen, kunt winkelen bij boetiekjes en kunt genieten van een hapje en drankje.

 Ga op Rotterdamse dakentour
Eco Hotel Plantage Rococo

Hortus botanicus Leiden

Hortus-Leiden

Share the Post: