Duurzaam op reis met deze gadgets

duurzaam-op-reis-met-deze-gadgets

 

NORTVI handbagagekoffer

NORTVI is het eerste merk uit eigen land dat duurzame koffers op de markt brengt. Tot op heden kun je bij NORTVI handbagage koffers kopen in drie verschillende kleuren, maar ze zijn van plan komende tijd te groeien. De koffers hebben een luxe uitstraling, met een stijlvol design, is praktisch ontworpen en gemaakt van eco-vriendelijke materialen. De handbagage koffers van NORTVI zijn aan de binnenkant gemaakt van gerecyclede pet flessen en aan de buitenkant van gerecycled, milieuvriendelijk en sterk polycarbonaat gemaakt. Deze materialen krijgen een nieuw leven en dat is terecht, het is namelijk sterk genoeg om een leven lang mee te gaan. Sowieso zit er bij elke koffer een garantie van 5 jaar. De looks verraden in elk geval niet dat de duurzame koffers gemaakt zijn van gerecycled materiaal

Je besteld ze online via de website en ze zijn te koop op een aantal locaties in Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Den-Bosch, Eindhoven en Antwerpen. De bedenkers van NORTVI hechten veel waarde aan comfort voor de reizigers, maar willen met de duurzame koffers vooral een positieve impact maken. Zo gaat er voor elke verkochte koffer wordt een donatie naar het Wereld Natuur Fonds.

Duurzame-koffer

Het Boek Duurzaam reizen

In haar boek Duurzaam Reizen vind je tips over hoe je zo bewust mogelijk op vakantie kunt gaan. Bijvoorbeeld met welk vervoersmiddel of hoe je de lokale bevolking kunt steunen. Bovenal vind je in het boek veel reis inspiratie. Zo staan er 15 inspirerende en duurzame bestemmingen in Europa in. Een kleine week naar een verre (all inclusieve) bestemming kan in de huidige tijd zeker niet meer, maar wat dan wel? In het boek Duurzaam reizen neemt Zoë je mee naar een aantal van de mooiste plekjes in Europa. Voor ruige natuur, rust en ruimte hoef je namelijk helemaal niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. Naast inspiratie voor duurzame reizen lees je in het boek tips over kiezen voor een duurzaam vervoersmiddel, welke producten voor op reis duurzaam zijn en een overzicht van handige websites of apps.

duurzaam-reizen-boek

TOMS SCHOENEN EN ZONNEBRILLEN

Op zoek naar nieuwe reisschoenen of een goeie zonnebril? Wij al jaren fan de TOMS schoenen. Vooral van de espadrilles die aanvoelen als pantoffels. Maar behalve dat de schoenen leuk zijn, doe je ook nog eens een goede daad wanneer je deze koopt. Op verschillende plekken ter wereld (inmiddels op vijf continenten en in meer dan 70 landen) deelt TOMS voor elk paar schoenen dat verkocht wordt ook een paar schoenen uit aan mensen in nood. Het uitdelen van schoenen is niet het enige dat TOMS doet, ook zorgen ze voor lokale projecten waar bijvoorbeeld betere gezondheidszorg of schoon water gerealiseerd wordt. De producten van TOMS worden op een eerlijke manier gemaakt en er wordt duurzaam en veganistisch materiaal gebruikt. Zo zijn de meeste materialen afbreekbaar en recyclebaar. Ook zet TOMS zich in om ervoor te zorgen dat mensen beter kunnen zien (betere oogzorg bijvoorbeeld) in meer dan 10 landen. Koop je een zonnebril bij TOMS, dan draag je hier automatisch aan bij.

LifeStraw waterfilter

Een van de grootste dilemma’s op reis: steeds flessen water moeten kopen. Het kost je tijd, geld en bovenal véél plastic. Je kunt er in niet omheen, plastic is overal en vergaat niet. Via de oceanen heeft het nu zelfs Antartica bereikt. Het vele plastic in de zeeën kent grote gevaren. De LifeStraw waterfles heeft een ingebouwde filter, die bijna al het water zuivert. Voor jezelf op reis handig, maar hoe mooi zou het zijn als mensen in bijvoorbeeld Afrika niet meer ziek worden omdat ze schoon water hebben? Ook daar doet LifeStraw wat aan. Voor elk LifeStraw-product dat je koopt, krijgt een kind in nood gedurende een heel schooljaar veilig water. e fles filtert  99,9999 % van de bacteriën en micro-organismen, zoals de E. Coli bacterie. Daarnaast overtreft LifeStraw de strenge normen voor waterfiltratie van de EPA-richtlijnen voor Escherichia coli en Cryptosporidium cysten

duurzaam-cadeau

Share the Post: