Buiten de gebaande paden in Zuid-Afrika

buiten-de-gebaande-paden-in-zuid-afrika

Wie aan Zuid-Afrika denkt, denkt al snel aan een hike op de Tafelberg bij Kaapstad of een safari in het Krugerpark. Dit zijn natuurlijk fantastische activiteiten, maar het land heeft veel meer te bieden. Lees snel verder en ontdek nieuwe en minder voor de hand liggende hotspots om je reis net dat beetje extra te geven. Zuid-Afrika biedt ook genoeg opties met extra aandacht voor de natuur en de lokale bevolking.

Sani Lodge

De Sani Lodge is een van de oudste lodges van Zuid-Afrika en ligt aan de voet van de iconische Sani Pass die naar Lesotho leidt. De eigenaren van Sani Lodge zijn voorlopers op het gebied van verantwoord en duurzaam toerisme. Ze wonnen bijvoorbeeld een zilveren Africa Responsible Tourism Award voor hun inzet voor de armoedebestrijding van lokale gemeenschappen in afgelegen gebieden.

Melville Koppies

Melville Koppies ligt in Johannesburg en is een beschermd natuurgebied midden in de stad. In het park vind je voornamelijk planten die van oorsprong uit deze omgeving komen. De opbrengst van de rondleidingen gaat naar het onderhoud van het gebied. Houd je van vintage kleding, sieraden, antiek meubilair en tweedehands boeken? Dan is de nabijgelegen wijk Melville zeker een bezoek waard.

duurzaam-zuid-afrika

Leshiba Wilderness

In het gebergte Soutpansberg vind je Leshiba Wilderness, een luxueuze ecolodge midden in de natuur. Ga op avontuur met de mountainbike om wild te spotten of maak een wandeling door de natuur waarin je meer leert over de Venda-cultuur en het plattelandsleven. De lodge stimuleert de lokale ambachten door het geven van workshops om traditionele vaardigheden te behouden.

Red Dune Route

Langs de Rode Duinroute in de Kalahari-woestijn bewonder je de verrassend veelzijdige natuur van dit afgelegen gebied. De gidsen die de rondleidingen geven zijn experts van Open Africa. Deze sociale organisatie stimuleert plattelandstoerisme. De gidsen komen uit dit gebied, dus zij kunnen je als geen ander wegwijs maken in de authentieke cultuur, smaakvolle keuken en de magische verhalen die van generatie op generatie worden verteld.

➞ Lees ook: overnachten bij Blyde River Canyon Lodge
➞ Mooie lodges in het Krugerpark

zuid-afrika-tips

Karoo Erdvark Trail

De Karoo Erdvark Trail is de eerste wandelroute met het Green Flag-keurmerk in natuurgebied de Karoo. Dit betekent dat er op een verantwoorde manier met de lokale cultuur en natuur wordt omgegaan. Geniet tijdens je wandeling van het semi-woestijnlandschap met rivieren, valleien en bergen in een van de grootste ecosystemen van zuidelijk Afrika. Het gebied is ook uitermate geschikt om te paard te verkennen.


© South African Tourism

duurzaam-reizen-zuid-afrika

buiten de gebaande paden in Zuid-Afrika

Share the Post: