Bijzonder slapen in Trentino

bijzonder-slapen-in-trentino

Van stijlvolle landhuizen nabij het bruisende Trento tot chalets midden inde ruige Italiaanse natuur. De Italiaanse regio Trentino staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan bijzondere accommodaties; wat te denkenvan een verblijf in een oude wijnboerderij die is omgetoverd tot comfortabele, moderne suite, of een wellness-resort met uitzicht op de Dolomieten waar je van alle gemakken bent voorzien? Het is in elk geval wel duidelijk dat ze in de Noord-Italiaanse regio weten hoe je optimaal geniet van de ‘dolce vita’.

Bijzonder-slapen-Trentino

Terug naar de basis in de natuur

Genieten in Trentino kan heel simpel zijn. Zo is het mogelijkom in het dorpje Avio bij de charmante ‘agriturismo’ Cantine Vallarom di Avio, een kleinschalig onderkomen dat wordt omringd door wijngaarden, te overnachten in een oude wijnboerderij. De kamers zijn er geïnspireerd door de etiketten van de lokale wijnmaker. In deze setting kom je als bezoeker helemaal tot rust in de lokale lente-of zomerzon, genietend van de rollende heuvels van het zo kenmerkende Italiaanse landschap.

In San Martino di Castrozza vind je Chalet Prà delle Nasse, een gezellig verblijf met vier appartementen van massief dennenhout met uitzicht opde sierlijke bergtoppen van de Primiero-vallei. De bergen zijn onderdeel van de Pale di San Martino bergketen, waar de steeds populairder wordende Palaronda trek kan worden ondernomen. Alle suites beschikken over een terras waar de zon extra fijn aanvoeltin de frisse berglucht.

Luxe en wellness op zijn Italiaans

Verscholen tussen de olijfbomen en wijngaarden rond het Gardameer vind je de luxueuze Vivere Suites & Rooms, een accommodatie in subtiele minimalistische stijl. De temperatuur is in deze stijlvolle omgeving altijd prettig dankzij het weldadige briesje dat vanaf het bekende meer door de vallei waait.

Het toppunt van luxe in Trentino is het gloednieuwe Lefay resort & spa; de 22 appartementenen 88 suitesbieden een uitstekend uitzicht over de Dolomieten, de bergketen metdekenmerkende grillige bergtoppen. Daarnaast beschikt het resort over een elegante spa, een van de grootste in de omgeving, en een ruim sportzwembad. De ideale plek om je weer helemaal op te laden.

Bijzonder-overnachten-Trentino

Klassieke schoonheid in hoofdstad Trento

Overnachten in een echt kasteel is ook mogelijk in Trentino. Vlakbij de hoofdstad slaap je in het Kasteel van Fai-het oude jachtslot van de welgestelde familie Spaur-Almetz -terwijl de zuivere berglucht uit de Brenta-Dolomieten buiten langs de kasteelmuren waait. In het klassieke bouwwerk zijn drie ruime appartementen te boeken. In de omgeving van Trento ben je duidelijk aan het juiste adres voor de echte dolce vita.

In de prachtige zeventiende-eeuwse Relais Villa Sizzokomen de klassieke lijnen prachtig samen met de moderne inrichting. Na een bezoek aan de stad, een aperitief op Piazza del Duomo en een bezoek aan het spectaculaire wetenschapsmuseum MUSE, is het heerlijk om te ontspannen in de woonkamer of om te genietenvan het uitzicht op de tuin van de villa.

Meer informatieover slapen in Trentino: https://www.visittrentino.info/nl/booking/all-accomodation

Slapen-Trentino

Share the Post: