Franse studie bewijst dat bergen gezond zijn voor lichaam en geest

duurzaam-frankrijk

Schone lucht, natuur en bergen (tussen 1.000m-2.500m) leveren een bewezen bijdrage aan een goede gezondheid. Het departement Isère in de Franse Alpen is door het klimaat, de ligging en hoogte van de bergen, spa- en meditatie mogelijkheden een ideale bestemming.

In samenwerking met twee laboratoria en de universiteit van Grenoble breidt de Isère het onderzoek nu uit. Meer specifiek wordt gekeken naar de invloed van wonen en verblijven op 1.000m/2.500m hoogte op de gezondheid van mensen met een verschillend profiel. Daarnaast kijkt men ook naar beschikbaarheid van zuurstof, luchtkwaliteit en verhoogde UV straling. Ook kijken de onderzoekers naar de invloed van berglucht op mensen met hart- en vaatziekten en aandoening van de luchtwegen. Uitslag van dit onderzoek volgt in 2023.

Om de gezondheidsvoordelen extra uit te buiten zijn onderstaande activiteiten een aanrader.

Kracht door edelstenen uit de Isère

Edelstenen zijn alom aanwezig in de Isère. In Auris-en-Oisans biedt Laetitia workshops aan waarbij je kennismaakt met de energie die de natuurlijke omgeving en deze stenen je kunnen geven. Ook heel geschikt om met de kids te doen!

Leren luisteren naar je lichaam

Fabienne geeft workshops rond het thema “coherence cardiaque”, een ademhalings methode om de hartslag te reguleren bij stress. Een ideale methode die je makkelijk op verschillende plekken kunt inzetten

Eco-spa midden in de natuur

De eco-spa Evasion au Naturel is gelegen midden in de natuur en biedt uitzicht op de bergmassieven Belledonne en Chartreuse. Alles is hier gericht op een zo minimaal mogelijke impact van de mens op de natuur. Ontspan er in de hamman, de hot tub of boek een massage. Er wordt gemasseerd volgens de exclusieve techniek van Joel Savatofski.

Badderen met uitzicht op de Chartreuse

In Saint Pierre de Chartreuse badder je in een hot tub gemaakt van rode ceder terwijl je uitkijkt over de Chartreuse. Ontspannen in de sauna, een massage nemen of gezond en vegetarisch eten is ook mogelijk bij deze ecologische spa.

Vercuma – biologische cosmetica op basis van planten uit de Vercors

Het laboratorium voor biologische cosmetica van Vercuma maakt op kleine schaal crèmes op basis van planten uit de Vercors. Dit alles gebeurt met het grootste respect voor het milieu. Voor de verschillende huidtypen zijn diverse eenvoudige crèmes ontwikkeld. De naam Vercuma komt van Verc voor Vercors en Uma (bergtoppen in de Quechua taal).

Over Isère  

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust. In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad is Grenoble.

duurzaam-frankrijk

Share the Post: