Hotel Jakarta: Indonesische sferen in Amsterdam

Jakarta Amsterdam

Ons mooie Amsterdam! De stad die dagelijks bezoekers van over de hele wereld aantrekt. Als je het ons vraagt niet meer dan logisch, want Amsterdam is een stad die nooit verveelt. Van rijke geschiedenis en volop interessante musea tot wijken met ieder hun eigen charme en de grachtengordel met haar schilderachtige straatjes. Een bijzondere stad dus. En bij een bijzondere stad hoort een bijzondere overnachting. Op zoek naar een eco friendly hotel in Amsterdam? Overnachten in Amsterdam centrum doe je bij Hotel Jakarta Amsterdam! In dit artikel vertellen wij je waarom.

BIJZONDER OVERNACHTEN AMSTERDAM BIJ HOTEL JAKARTA

Two Worlds Connected: dat is waar het om draait bij Hotel Jakarta in Amsterdam. Want wist je dat hier – in een ver verleden – de lijndienst vertrok naar Jakarta? Hoe tof is het dat je daar nu de groene oase genaamd “Hotel Jakarta” vindt. Het verklaart ook meteen de naam, want het hotel is geïnspireerd op de historische band tussen Indonesië en Nederland. Hotel Jakarta is niet zomaar een hotel: het is uniek én energieneutraal. Een duurzaam hotel dus. En hoewel het hotel midden in het centrum van Amsterdam ligt, vind je er een ware oase van groen en rust.

leukste hotels Amsterdam

restaurant Jakarta

HOTEL JAKARTA AMSTERDAM: KAMERS, SPA & BINNENTUIN

Slapen in Hotel Jakarta doe je in één van de 200 luxe kamers met Indonesische invloeden. De kamers zijn sfeervol en warm dankzij het gebruik van duurzame materialen, zoals hout en bamboe. Vanaf je balkon heb je een prachtig uitzicht over het IJ. Die oase van rust ervaren, dat doe je al op de kamer zelf, maar ook de spa is niet ver te zoeken. Als gast maak je gratis gebruik van het zwembad, de fitness, sauna en stoombad. Uiteraard zie je ook hier de Indonesische invloeden weer terug. Net zoals dat je die terugvindt in het groene hart van Hotel Jakarta Amsterdam. In deze subtropische binnentuin vind je namelijk bananenbomen, metershoge palmen en klimplanten uit Azië terug. Naast dat de tuin erg fotogeniek is, leer je er van alles over de verschillende producten die hier groeien.

BESCHIKBAARHEID EN PRIJZEN

ETEN & DRINKEN BIJ HOTEL JAKARTA AMSTERDAM

Bij een hotel dat Jakarta heet, hoort natuurlijk een keuken waar je kunt smullen van die heerlijke lekkernijen uit Indonesië. Laat dat nu net zo zijn! Bij Café Jakarta geniet je de hele dag door van traditionele gerechten bereid met verse en duurzame producten. Ook hier komen die twee werelden weer bij elkaar, want je waant je met al dit lekkers even helemaal in het Oosten. Van nasi goreng en authentieke rendang tot de lekkerste gado gado en typische Indonesische spekkoek. Krijg je al trek? Wij in ieder geval wel! Meer behoefte aan een cocktail with a view? Ga dan met de lift naar de 8e etage. Hier vind je Sybar Malabar – vernoemd naar de Gunung Malabar op Java – waar je de zon onder ziet gaan en geniet van de lekkerste Aziatische borrelhapjes.

hotel-Jakarta

Jakarta hotel Amsterdam

HOTEL JAKARTA BETEKENT DUURZAAM OVERNACHTEN

Wist je dat Hotel Jakarta Amsterdam één van de meest energiezuinige gebouwen van Nederland is? We kunnen dus wel stellen dat het met de duurzaamheid goed zit! Maar we schetsen graag een iets beter beeld voor je. Hotel Jakarta is gebouwd met duurzame materialen en innovatieve technologieën. Ook doet het hotel aan energiebesparende maatregelen, zoals het opvangen van regenwater voor het besproeien van de subtropische binnentuin. Er wordt zonne-energie opgevangen die vervolgens omgezet wordt in elektriciteit voor de verwarming van het douchewater. Dankzij een warmte- en koudeopslagsysteem wordt het hotel op een verantwoorde manier verkoeld en verwarmd. In de spa wordt gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten en het personeel draagt duurzame bedrijfskleding. Streven naar duurzame schoonheid? Dat doe je bij Hotel Jakarta Amsterdam.

➞ Eco hotel Plantage Rococo
➞ Cabin Anna Holenberg

Share the Post:

Meer duurzame reisinspiratie