Conscious Hotels Amsterdam

Conscious-Hotels-Amsterdam

In hartje Amsterdam vind je de hipste, maar ook duurzaamste hotels van het land: Conscious Hotels, Met vier vestigingen op toplocatie’s in het centrum: Vondelpark, Westerpark en Museumplein. Van de Conscious Hotels loop je zo het park in, en zit je dichtbij de leukste restaurants. Hoewel duurzame hotels soms een stoffig imago hebben is dat bij Conscious Hotels in Amsterdam absoluut niet het geval.

Conscious Hotel VONDELPARK

Conscious Hotel Vondelpark is in alle opzichten een heel comfortabel hotel: de locatie is top (lekker groen), de bedden zijn uitstekend en er is tot in detail aandacht besteed aan de duurzame aspecten. Energiebesparende LED-lampen, bureau’s van gerecyclede yoghurtbekers, handdoeken van milieuvriendelijk katoen en een waterbesparende douchekop, 100% biologisch ontbijtbuffet, aan alles is gedacht. De levende plantenmuur in de lobby wekt energie op die gebruikt wordt om het hotel van stroom te voorzien. Bijna alles in het Conscious Hotel Vondelpark is duurzaam en ze hebben een Green Key Gold-certificaat om dat te bewijzen.

Meer informatie en boeken

Conscious Hotel Museumplein

Het eerste Conscious Hotel is onlangs gerenoveerd en nog meer eco, maar ook kunstzinniger geworden. De 36 luxe kamers en binnentuin zijn ideaal om in de drukke stad te onthaasten. Het interieurontwerp is geïnspireerd op de vloeiende vormen en kleuren van  schilderijen van Willem de Kooning. Het ontbijt is biologisch, er zijn zonnepanelen op het dak en alle meubels zijn gemaakt van gecertificeerde of gerecyclede materialen. Gebruikte kleding en hotellinnen zijn bijvoorbeeld samengeperst tot kasten en planken in de lobby.

Meer informatie en boeken

Conscious Hotel The Tire Station

Het Tire Station is een eco-designerhotel met 112 kamers, zo dicht bij het Vondelpark hoor je de eekhoorns dromen. De naam van het hotel is The Tire Station omdat het gebouw vroeger een Michelin-bandenstation was en in 2017 won het ze de titel beste hotelconcept. Je vindt in het hotel een eco-patisserie Sticky Fingers en een organisch restaurant: MOER. Energie komt uit eigen ondergrondse watervoerende lagen. Een van de pluspunten van dit hotel is dat er moderne vergaderruimtes zijn. Je kunt er dus veel meer dan alleen slapen.

Meer informatie en boeken

Conscious Hotel Westerpark

Het oorspronkelijke monumentale gebouw is getransformeerd in een prachtig eco-sexy hotel met 89 kamers. Het hotel ligt in het weelderige Westerpark en kijkt uit over het culturele terrein van de Westergasfabriek. Deze hotspot is een plek voor culturele evenementen en drukke markten, en aan de andere kant vind je er een rustig, groen park. Zoals bij alle Conscious Hotels is er een tuin, biologisch ontbijt en kun je er fietsen huren.

Meer informatie en boeken

Share the Post: