5 mooie eco resorts op Bali

Bali is een eiland dat alles heeft voor een fijne vakantie. Lees: mooie stranden, relaxte (maar ook drukke dorpen), eindeloze rijstvelden en de leukste restaurants. Bovendien kun je er vrij goedkoop overnachten. Het is dan ook zeker de moeite waard om in één van deze waanzinnige eco lodges op Bali te verblijven. Op zoek naar een back to nature experience en wil je op een duurzame manier reizen?

Swasti Eco Cottages – conscious village

Ubud is een van de meest relaxte plekken om te verblijven op Bali. Het is het culturele middenpunt van het eiland en een geliefde bestemming. Daardoor is het er wel vaak erg druk. Bij Swasti Eco Cottages merk je daar maar weinig van. Deze lodge wordt omgeven door een weelderige tropische tuin met een heerlijk buitenzwembad. De kamers van deze accommodatie zijn ontworpen met de Balinese manier van leven als uitgangspunt.

Het resort is er op gebouwd om de impact op de natuur te veel mogelijk te minimaliseren. Zo hebben ze een eigen organic farm en daardoor groenten uit eigen tuin. Daarnaast hebben ze eigen dieren, die zorgen voor een vruchtbare grond. Ook besteden ze veel aandacht aan het recyclen van producten, spaarzaam omgaan met water en werk voor de lokale bevolking. Maar wat vooral bijzonder is zijn de houten huizen. Deze zijn gebouwd van 100% gerecycled hout van Java. Geïnspireerd door gravures die meer dan 100 jaar geleden door inheemse Indonesiërs zijn gemaakt.

Boek hier vanaf 58 euro per nacht

Bali Eco Stay

Bij dit eco resort ben je aan het juiste adres voor een duurzaam verblijf op Bali. Bali Eco Stay is een groen reservaat in het hart van Bali, waar reizigers zich opnieuw verbinden met de natuur, puur eten ontdekken en zich onderdompelen in tropische voedselbossen, permacultuur en het traditionele Balinese leven. Je slaapt er in halve open slaapkamers en kunt door de bladeren soms zelfs de zee zien. In het restaurant geniet je van huisgemaakte en biologisch geteeld eten. Het gefilterde bronwater is direct afkomstig van Mount Batukaru en kun je zo drinken.

Boek hier vanaf 100 euro per nacht

Bali Eco Village

Bali Eco Village ligt in het rustige en wat onbekendere berggebied van Belok/Sidan, op de westelijke hellingen van de Kintamani. Teruggeven aan de gemeenschap is een groot deel van het doel van Bali Eco Village, waar ze werkgelegenheid, training en opleiding bieden. De onderwijsvisie is voor een toekomst die duurzaam is om de ongerepte omgeving te behouden. Daarnaast bestaan de opvallend puntige gebouwen in het Bali Eco Village volledig uit bamboe en zijn door middel van eeuwenoude technieken in elkaar gezet. Water om te koken, baden en drinken is allemaal lokaal geproduceerd en het water wordt voor de tuinen gerecycled. Een biologische boerderij levert de groenten voor het restaurant en afval wordt gerecycled waar het kan. Als gast geniet je er van een SPA en kun je er yogalessen volgen. De kamers bieden spectaculair uitzicht op de omliggende bossen en valleien.

Boek hier vanaf 45 euro

Eco stay BaliSebatu Sanctuary Eco-resort

Sebatu Sanctuary Eco-resort bevindt zich in Tegalalang, op ruim 3 kilometer van Ceking Ricefield Terrace, een ontspannen natuurreservaat tussen de groene rijstvelden en weelderig tropisch bos. Dit eco-resort is ontworpen voor reizigers met een gevoel van avontuur en een waardering voor verschillende culturen, en die de schade aan de aarde zo veel mogelijk willen minimaliseren. Sebatu Sanctuary’s missie is ecotoerisme met een lage impact op Bali en Indonesië te promoten. Zo gaat twee procent van de inkomsten naar herbebossing projecten en helpen ze gemeenschappen om toegang te krijgen tot schoon drinkwater.

Deze accommodaties, of beter gezegd luxe tenten, zijn van alle gemakken voorzien, maar wel op een duurzame manier. Zo heeft het een overloopzwembad met meer dan 250 inheemse vissen als onderdeel van de biofilter die het water reinigt. Ook het restaurant is een aanrader; Veel producten komen uit eigen tuin en ook de Arabica koffie verbouwen ze zelf (je kunt het zelf zien als activiteit). Plastic wordt zo veel mogelijk gerecycled, afval gescheiden, water gezuiverd en gebruik gemaakt van zonne-energie. Je kunt er gratis fietsen gebruiken en diverse excursies doen.

Boek hier vanaf 90 euro

eco-resort-bali

Alila Villas Uluwatu

Op Bali barst het van de bijzondere hotels en homestays, maar deze luxe villa’s spannen echt de kroon. Goedkoop zijn ze zeker niet, maar je hebt wel een buiten zwembad van 50 meter met uitzicht op de Indische Oceaan. In tegenstelling tot de meeste accommodaties op Bali zijn deze Alila Villas Uluwata heel modern qua inrichting. Ze hechten veel waarde aan hun sociale, culturele en ecologische verantwoordelijkheden. De Villa’s zijn gebouwd van lokale materialen en duurzame / gerecycleerde materialen. Door speciale planten die vocht vast houden neer te zetten wordt veel water bespaard. Bovendien zijn ze een van de eerste op Bali met hoogste certificeringsniveau van EarthCheck. Om de lokale bevolking te steunen zijn ze actief bij twee foundations die zich onder andere richten op armoede, huisvesting, zorg en scholing.

Boek hier je accommodatie voor 300 euro per persoon

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *