Bijzonder overnachten in Ubud op Bali

overnachten-in-ubud

Ben je op zoek naar een bijzondere accommodatie in Ubud op Bali? Er zijn talloze bijzondere plekjes te vinden. Van een Boomhut op Bali, een hotel met infinity pool tot aan villa’s en de mooiste hotels. We selecteerden 3 waanzinnige ecolodges in Ubud.

 

Bijzonder overnachten in Ubud

Bali, een tropisch paradijs in Indonesië, staat bekend om zijn betoverende stranden, adembenemende rijstvelden, heerlijke eten en rijke hindoeïstische cultuur. Het eiland biedt een unieke mix van religieuze tradities, hartelijke bewoners en schitterende natuur. Verspreid over het eiland liggen talloze tempels vol met Balinese cultuur en geschiedenis. De lokale bevolking houdt vast aan hun tradities, wat zich onder meer uit in de dagelijkse bloemenoffers met wierook op straat. De geuren die hierbij vrijkomen zijn onweerstaanbaar.

 

Ubud, gelegen in het groene hart van Bali en omringd door jungle en rijstvelden, is een van de bekendste plaatsen op het eiland. Deze spirituele plek trekt bezoekers vanwege zijn rijke historie, de aanwezige kunstenaars en de vele sfeervolle restaurantjes en yogastudio’s. In Ubud zijn tal van kunstgalerieën, ambachtelijke markten en traditionele dansvoorstellingen te vinden. De vele yoga- en meditatiecentra bieden ontspanning en rust in een weelderige, groene omgeving.

 

Duurzaam genieten in Bali: Ontdek drie bijzondere eco-lodges in Ubud

In en rondom Ubud zijn enkele van de mooiste accommodaties van Bali te vinden. Voor wie op zoek is naar een duurzame en milieuvriendelijke accommodatie, zijn er verschillende eco-lodges beschikbaar. We hebben drie prachtige lodges voor je uitgezocht die we nader belichten:

bijzonder ovenachten Ubud
Firefly-Bali
Hotel Ubud Bali luxe

1. Firefly-Bali

Firefly-Bali is een schitterende ecolodge te midden van de groene rijstvelden van Ubud, in de vorm van en vogelhut! Deze accommodatie is uitermate geschikt voor reizigers die verlangen naar een vredige en duurzame verblijfplaats. De ecolodge telt vijf kamers, elk ingericht met een mix van moderne en traditionele elementen. Elke kamer biedt een spectaculair uitzicht op de vallei en de groene heuvels. In het restaurant van Firefly-Bali worden biologische en lokale gerechten geserveerd die met liefde zijn bereid.

 

Een hoogtepunt is de yogales op het prachtige houten platform met uitzicht op de vallei. Het zwembad, omgeven door tropische tuinen, biedt verkoeling na een lange dag. Firefly-Bali ligt op slechts tien minuten rijden van het centrum van Ubud, waardoor het de ideale combinatie biedt van een rustige en afgelegen locatie met de nabijheid van Ubud en de vele activiteiten die daar te vinden zijn.

 Firefly-Bali is een duurzame accommodatie die bijdraagt aan het behoud van de lokale omgeving. Door gebruik te maken van zonne-energie en regenwateropvangsystemen, helpt deze ecolodge de lokale omgeving te beschermen. Je kunt er genieten van een ontspannen verblijf in de natuur, terwijl er wordt bijgedragen aan een duurzamere toekomst voor Bali.

Mooiste hotels Ubud
Bamboo Turtles Ecolodge
bijzonder overnachten Bali

2. Bamboo Turtles Ecolodge

Deze tweede eco-lodge biedt eveneens een ervaring midden in de natuur met accommodaties in bamboe-hutten en tenten. Het is gelegen in een rustige, afgelegen omgeving op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van Ubud. De lodge met in totaal 10 kamers ligt aan de rand van de jungle en biedt een prachtig uitzicht op de omringende natuur. Het zwembad is omgeven door een weelderige tropische tuin.

De kamers zijn gebouwd met bamboe en bieden een gezellige sfeer. De inrichting is eenvoudig en elegant en past perfect bij de natuurlijke omgeving. Het uitzicht vanuit de kamers is adembenemend, en het eten in het restaurant is biologisch en lokaal geproduceerd. Yogalessen worden hier aangeboden op een verhoogd houten platform, omgeven door veel groen. Ze hebben diverse maatregelen genomen om de impact op het milieu te verminderen. Zo hebben ze een eigen compostsysteem en zonnepanelen voor energieopwekking, wordt hun afval gescheiden en gebruiken ze geen plastic flessen meer.

Hotel Ubud centrum
Swasti Eco Cottages
waar overnachten Ubud

3. Swasti Eco Cottages

Deze prachtig eco-lodge resort is gelegen op een serene plek, op korte afstand van het centrum van Ubud. Het resort biedt een spectaculair uitzicht op de adembenemende rijstvelden en de heuvels van Bali. Met in totaal 16 stijlvol ingerichte kamers, elk met een eigen terras dat uitkijkt op de prachtige omgeving, biedt Swati Eco Cottages een oase van rust en ontspanning. 


 

Het resort heeft een schitterend zwembad met comfortabele ligbedden, perfect voor een dagje luieren onder de zon. Daarnaast biedt Swati Eco Cottages ook yogalessen aan, variërend van Hatha en Vinyasa tot Yin en Restorative yoga.

 

Het restaurant serveert een verscheidenheid aan biologische gerechten, bereid met verse ingrediënten en lokale kruiden. Bij Swati Eco Cottages wordt er veel aandacht besteed aan duurzaamheid, met het gebruik van milieuvriendelijke materialen en het behoud van de lokale natuur en cultuur. Je kunt hier genieten van een onvergetelijk verblijf in harmonie met de natuur, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan het behoud van het milieu.’

 

Dus overweeg jij een trip naar Bali, vergeet niet een van deze prachtige ecolodges in Ubud te bezoeken: “Sampai jumpa di Bali”, ofwel: tot ziens op Bali!

Share the Post: