5x de leukste Airbnb in de Ardennen (België)

airbnb-in-de-ardennen

 

Een vakantie of weekend weg bij onze zuiderburen is altijd een goed idee. Zeker in de Ardennen kun je genieten van de natuur, kastelen en van leuke dorpen. Er zijn altijd leuke accommodaties te vinden in de Ardennen. Bijvoorbeeld een boomhut of kleine chateau! Op zoek naar een Airbnb in de Ardennen? Lees dan snel verder.

Airbnb in de Ardennen

Wat is het voordeel van Airbnb en waarom kies je niet voor een camping of vakantiehuis in België? Alles is natuurlijk prima en heeft zo zijn charme. Vakantieparken kunnen zeker in deze tijd snel vol raken. Via Airbnb is altijd wat te vinden en bovendien heb je vaak een huis voor jezelf. Als je wilt kun je zelf koken bijvoorbeeld! Er zijn ook Airbnb’s in de Ardennen die heel dicht in de buurt komen van een B&B of vakantiehuis.

OFF TRACK slapen in de vrije natuur – La Cabane des Gitans

Wil je echt een aantal dagen op een wat afgelegen plek in de natuur verblijven dan is deze Airbnb absoluut een aanrader. La Cabane des Gitans is een hut op wielen van gerecycled bouwmateriaal, met daarin een comfortabel bed voor twee personen. Op de plek is ook een leefkeuken, ingericht met diverse tweedehands vondsten. Er is een composttoilet, warme douche en warme wollen dekens. Het terrein is lastiger te bereiken omdat er nauwelijks verharde wegen zijn. Neem dus zeker laarzen en outdoorkleding mee. Op het landgoed staat een grote haagbeuk, leven paarden, schapen, kippen en op 500 meter ligt een wild begroeid meertje.

Deze Airbnb is echt een plek voor natuurliefhebbers die niet bang zijn om vies te worden. Geniet van de privé tuin, het kampvuur, de dieren en het avontuur.

➞ Beschikbaarheid en prijzen

leuke-airbnb-Ardennen

overnachten-Ardennen

Boomhut Cabane Et Vallee

Hoe tof is het een keer te overnachten in een boomhut? Bij deze Airbnb kan het. De boomhut staat in het bos vlakbij rivier de Semois. Je snapt zo het water pop met een kano! Je bereikt deze Airbnb met een trap en het is slim om geen grote koffers mee te nemen. In de boomhut zijn meerdere chillplekken (voor kinderen), een kleine eettafel, een kachel, twee slaapkamers en toilet. Een keukentje is er niet maar eten kan worden verzorgd. Ontbijt zit sowieso inbegrepen. Boven het vuur buiten kun je met mooi weer barbecuen!

➞ Beschikbaarheid en prijzen

overnachten-boomhut-belgie

Slapen-in-een-boomhut

Vakantiehuis in Signy le Petit met jacuzzi

Een fijne vakantiewoning in de zomer voor vier personen is deze op een landgoed in een groene omgeving. Van binnen is de accommodatie modern en comfortabel. Zo is er een ligbad, keuken met vaatwasser en TV. Er komt veel licht door de grote ramen en schuifdeuren waardoor het er altijd heerlijk vertoeven is en er altijd de connectie met buiten is. De Airbnb is gelijkvloers en heeft twee slaapkamers. Op het terras kun je zomers dineren in de zon. Er is een zwembad (maart – november) en privé jacuzzi en zelfs een vijver met strandje in de buurt.

➞ Beschikbaarheid en prijzen

Airbnb-België

bijzonder-overnachten-België

Bed & Breakfast in een klein Chateau

Zeg je de Ardennen dan zeg je bossen en kastelen. Door een overnachting te boeken bij deze Airbnb kun je een een klein kasteeltje slapen. Nouzonville ligt in het regionale natuurpark van de Ardennen, aan de oevers van de Maas. Je overnacht op de eerste verdieping romantische kamer met tweepersoonsbed. Er is een klein keukentje met koffiezetapparaat en magnetron. De omgeving leent zich voor wandeltochten, het ontdekken van de natuur en andere bezienswaardigheden.

➞ Beschikbaarheid en prijzen

kasteel-ardennen

bijzonder-overnachten-ardennen

Vakantieboerderij in de Franse Ardennen

Deze Airbnb ligt in de Ardennen maar net over de grens met Frankrijk. Wil je slapen in de Ardennen en niet inleveren op comfort? Je zou het niet zeggen, maar voor een grote verbouwing was dit nog een ouderwetse koeienstal. De accommodatie is ruim en heeft grote ramen waar veel licht door valt. In deze Airbnb is genoeg ruimte voor vier personen en geschikt voor kinderen. Verder kan je gebruik maken van de fijne tuin en staat er een piano in de woonkamer.

➞ Beschikbaarheid en prijzen

Airbnb-Ardennen

overnachten-ardennen

Share the Post: