The Lemon Lodge in Portugal

Lemon Lodge Portugal

Geluk zit in de kleine dingen. In het plukken van een citroen, bijvoorbeeld. En in de eenvoud van een leven op het land, waar de natuur het ritme bepaalt. Dat is de gedachte achter The Lemon Lodge, een eco-vriendelijke B&B en boerderij in de Algarve waar ook wij spontaan gelukkig van worden.

 

Bijzonder overnachten aan de Algarve

Deze unieke Lodge ligt in Aljezur in Portugal. In dit westelijke deel van de Algarve heb je de beste surfplekken, groene natuur en aandoenlijke dorpen. Het stadje Aljezur ligt op een heuvel aan de Costa Vicentina. Hier heb je hoge kliffen, zandstranden en prachtige uitzichten.

 

The Lemon Lodge

The Lemon Lodge begon als de droom van vier vrienden die in harmonie met de natuur wilden leven. De droom leidde hen naar Portugal, waar ze een verwaarloosd stuk land in het heuvelachtige binnenland van de Algarve omtoverden tot een prachtige off-grid B&B en boerderij: The Lemon Lodge.

Lemon Lodge Portugal
bijzonder overnachten Portugal

De B&B: mooi, rustiek en kleinschalig

De lodge heeft een geweldige locatie, ingeklemd tussen de ruige bergen van het binnenland en de eindeloze stranden van de Algarve. Het is de perfecte plek om bij te komen van de drukte van het dagelijks leven, in verbinding met de natuur. Je kijkt uit op een zonnige vallei met eindeloze heuvels, en valt in slaap onder een uitbundige sterrenhemel.

 

Ook de gastenverblijven zelf zijn prachtig. In de historische boerderij van het land huizen nu twee suites, met beiden een open haard, terras, open keuken en een eigen tuin. De suites zijn ruim, comfortabel en licht, en ingericht met natuurlijke materialen en zachte aardetinten.

 

Outdoor-lovers kiezen voor de bijzondere glamping-tent, op een afgezonderde plek op het land zodat je volop privacy geniet. De luxueuze tent heeft een dek uitkijkend over de vallei, en is voorzien van een kleine buitenkeuken, een BBQ en een composttoilet.

overnachten Algarve
B&B Portugal

Zo groen als een B&B maar kan zijn

The Lemon Lodge is een droom van een duurzame accommodatie. De B&B is onderdeel van een biologische boerderij gebaseerd op de principes van permacultuur, en functioneert grotendeels off-grid, zelfvoorzienend dus. Zo hebben de eigenaren biologische moestuinen aangeplant en komt alle energie van zonnepanelen.

 

Ook het water komt van eigen land, net als het hout voor de open haard en de pizza-oven. De zeepjes en shampoo in je badkamer zijn biologisch afbreekbaar, en bovendien gemaakt door locals uit de omgeving. Je ecologische voetafdruk is hier dan ook echt minimaal.

Lemon Lodge Algarve

Yoga, surfen en een tipi

Behalve duurzaam is de Lemon Lodge ook de aangewezen plek om je lichaam en geest een welverdiende vakantie te geven. Met de yogalessen van oprichtster Helena bijvoorbeeld, op een prachtig yoga-dek in de vallei, of met een (ijskoude) introductie in de Wim Hof-methode van haar man Alex. Helena geeft ook healing-sessies in de daarvoor bestemde tipi. Of relax in de hout-gestookte sauna, en ga op ontdekkingstocht in de moestuin.

 

Ook in de omgeving is van alles te doen. Op een kwartiertje rijden liggen de bij surfers geliefde stranden omzoomd door ruige kliffen, en in de bergen is het fijn hiken.

 

Deze accommodatie boeken

The Lemon Lodge direct boeken? Dit kan via de website of hier via Booking.com. Zorg dat je op tijd reserveert want dit plekje wil je niet missen.

yoga in de Algarve Portugal

Wat is de mooiste plek van de Algarve?
B&B in de Algarve
bijzonder overnachten Algarve Portugal
Share the Post: