Eco lodge Cascada Elysiana in Dominical – Costa Rica

accommodatie-in-dominical

Dominical is een plaats aan de westkant – de Pacifische kust – van Costa Rica. De sfeer is er ontzettend relaxt, een beetje hippie-achtig. Zo zijn er veel kampeerders met busjes en tenten op het strand bijvoorbeeld. Je kunt er ook goed surfen, iets dat veel reizigers naar de plek trekt. Aan de boulevard is elke dag een marktje waar je souvenirs kunt shoppen. Denken aan  doeken, dromenvangers, schilderijen, houten beelden en Costa Rica shirts. Elke vrijdag is er markt met groente, fruit en lokale producten.

Wat te doen in Dominical – surfdorp

Het is in elk geval aan te raden om een auto te huren in Costa Rica. Dan kom je ook het snelst en het makkelijkst in Dominical. Uvita ligt niet ver van Dominical. Hier vind je het bekendste strand dat van bovenaf de vorm heeft van een walvisstaart. Het Whale’s Tail-strand in het Marino Ballena National Park is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Costa Rica, wellicht ook deels dankzij de ironie van de mogelijkheid om walvisspotten te spotten in een baai waarvan het staand exact de vorm van een walvisstaart heeft.

In de buurt vind je vele wandelroutes door de beboste bergen, maar ook zijn er talloze uitgestrekte stranden te vinden aan de Costa Ballena. Bezoek ook de watervallen van Nauyaca, Eco Chontales natuurlijk Cascada Elysiana. Deze is alleen toegankelijk vanaf Eco lodge Cascada Elysiana.

Wil je op een rustige plek midden in de natuur overnachten?

accommodatie-dominical

duurzame Accommodatie in Dominical – Costa Rica

Een van de leukste accommodaties in Costa Rica is de Eco-Lodge & Retreat Cente Cascada Elysiana, midden in het bos. Een afgelegen plek voor backpackers, digitale nomaden, natuurliefhebbers, avonturiers en privégroepen. Overnacht in een Glamping-tent of luxueus huis, neem een buitendouche of ga onder de waterval staan. Doe een lesje yoga of werk een aantal dagen als digital Nomad. Bij Cascada Elysiana kan het allemaal.

Cascada Elysiana

Eco-Lodge & Retreat Center ligt in de buurt van Dominical en Uvita Costa Rica. Je komt er alleen via een steile off-road weg, zorg dus voor een 4×4 of laat je ophalen. Bij de eco-lodge ben je haast een met de natuur, zeker als je ervoor kiest om te slapen in een Glamping-tent.

➞ Bekijk beschikbaarheid en prijzen

De accommodatie

Er zijn verschillende kamers bij Cascada Elysiana, van een luxe appartement, hostel-gedeelte en de tenten. Momenteel wordt ook gebouwd aan een accommodatie met uitzicht op de rivier.

Er is een ecologisch toilet en douche buiten, uiteraard heb je wel privacy. Het is geweldig om te douchen terwijl je vogels in de bomen ziet! Bij de tenten zit een wasbak met spiegel naast de tent, onder een afdakje. Je hebt er goede bedden met klamboe’s. Hoewel alles hier dus ‘eco’ is betekent dat niet dat je in hoeft te leveren op luxe.

Midden op het terrein staat een soort boomhut zonder boom. Hier wordt gegeten en bovenin kun je relaxten, andere reizigers ontmoeten of bijvoorbeeld werken. Er worden elke dag vegetarische gerechten geserveerd.

Duurzaamheid

Cascada Elysiana heeft 3 grote waarden op het gebied van duurzaamheid met overkoepelend thema: herstel de balans van onze planeet. Dit doen ze op het gebied van Milieu en menselijk welzijn, Leren en onderwijzen, en Gemeenschap & Samenwerking.

➞ De mooiste eco lodges in Costa Rica

eco lodge costa rica

glamping-costa-rica

Locatie

Cascada Elysiana ligt bovenop een heuvelrug in de vallei van San Juan de Dios in Costa Rica, bij een van de mooiste watervallen van Costa Rica, alleen toegankelijk voor gasten en de buren in Finca El Encanto, een biologische waterbuffel boerderij aan de overkant van de rivier.

De boomgaarden en wandelpaden rondom de loge zijn een herbebossingsproject dat ruim 30 jaar geleden gestart is dororr Eugene Mitchell. Voorheen was er ontbossing voor de veeteelt. Eind jaren tachtig begon Eugene met het zaaien van fruitbomen, hardhout, ylang ylang, kaneel, cacao en bamboe, waarmee hij begon met het herstel van zijn nieuw verworven boerderijland tot een tropisch regenwoud. In januari 2017 heeft Eugene zijn project overgedragen aan de huidige eigenaren.

➞ Bekijk beschikbaarheid en prijzen

overnachten-costa-rica

Best lodges Costa Rica

Cascada-Elysiana

yoga retreat costa rica

Dominical-Costa-Rica

eco-lodge-costa-rica

➞ Lees ook: ecotoerisme in Midden-Amerika

Share the Post: