Treinreis Cinque Terre en Toscane

treinreis-italie

Cinque Terre behoort tot een van de mooiste plekjes van Italië. Dit zijn allemaal mooie, kleurrijke dorpjes langs de kust. Het is absoluut een aanrader om deze dorpen een keer te bezoeken. Veel mensen vliegen naar Italië en doen een dagtrip Cinque Terre, maar is een duurzamere manier om de dorpjes en Toscane te bezoeken. Zo kun je een complete treinreis Cinque Terre en Toscane boeken. Cinque Terre betekent letterlijk vijf dorpen en deze dorpen liggen vlakbij elkaar aan de rotskust van Ligurië, net boven Toscane.

Duurzaam reizen met Eliza Was Here

Eliza was here, onderdeel van Sunweb Group en bekend vanwege haar unieke vakanties weg van de massa, biedt in 2023 opnieuw treinvakanties naar Italië aan. Na het succes van vorig jaar, voegt de reisorganisatie dit jaar een nieuwe treinvakantie toe: Cinque Terre & Toscane. Daarmee worden unieke en onvergetelijke vakanties synoniem aan duurzamere vakanties.

Treinreizen door Italië 

In 2022 organiseerde Eliza was here voor de eerste keer een 12-daagse treinreis naar Puglia in het zuiden van Italië. Samen met moederorganisatie Sunweb Group wilde de reisorganisatie reizigers ‘verleiden’ tot milieuvriendelijker reizen en daarbij ligt de nadruk ook op alternatief vervoer. De trein, en de elektrische auto ter plaatse, zijn, hiervoor een logische, comfortabele en duurzamere keuze.

“Wij zien een groeiende vraag en behoefte aan reizen met de trein, en onze eerste treinreis vorig jaar bevestigde dat: die was binnen de kortste keren uitverkocht’, zegt Serge de Klerk, head of E-commerce bij Eliza was here. “We willen steeds meer mensen laten kennis maken met milieubewuster reizen, en daarom breiden we ons aanbod uit van één naar twee Italiaanse treinvakanties. Dit sluit goed aan op waar Eliza als merk voor staat: het aanbieden van unieke reizen. Twee vliegen in één klap dus!”, gaat De Klerk door.

Nieuwe treinvakantie naar Cinque Terre & Toscane

In 2023 kunnen reizigers met Eliza was here opnieuw een pakketreis (trein + elektrische auto + accommodaties) per trein boeken naar Puglia in het zuiden van Italië. De reisorganisatie heeft het pakket uitgebreid naar drie accommodaties (i.p.v. de oorspronkelijke twee) op basis van feedback van klanten naar aanleiding van de pilot van vorig jaar.

De trip naar Cinque Terre & Toscane is dit jaar nieuw in het aanbod. Deze 11-daagse rondreis start in Amsterdam richting München en Genua. Vanaf daar gaat de road trip verder per elektrische auto, die reizigers de mooiste plekjes van het beroemde Cinque Terre-gebied laat zien, om vervolgens verder te trekken richting buurregio Toscane. Onderweg verblijven reizigers in typische Eliza was here-accommodaties: sfeervolle, unieke en kleinschalige agriturismo’s. Andiamo!

mooiste-van-toscane

Verbreding aanbod met alternatief vervoer

Gezien de populariteit van de pilot vorig jaar én het voornemen om nog meer mensen treinvakanties te laten ontdekken, was het opnieuw organiseren van treinreizen in Europa een ‘no-brainer’ voor Eliza was here. De kennis die werd opgedaan zorgde eveneens voor een optimalisatie van het huidige aanbod. Toch zijn er ook een aantal uitdagingen, bijvoorbeeld op logistiek vlak

“Om een dergelijke pakketreis rendabel te maken is een bepaald volume nodig. Bovendien is er wereldwijd een tekort aan treinstellen en is het aantal beschikbare spoorlijnen beperkt. Dit kunnen redenen zijn om treinvakanties te vermijden, Echter, uitbreiding van alternatief vervoer is een kernpunt in onze duurzaamheidsstrategie. Daarom blijven wij proberen, al is het met kleine stapjes, om het aanbod daar waar mogelijk uit te breiden”, zegt Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group.

Treinreis Cinque Terre en Toscane boeken

Binnenkort zal de 11-daagse rondreis naar Cinque Terre en Toscane beschikbaar zijn op de website van de reisorganisatie. Reizigers die geïnteresseerd zijn in deze reizen kunnen hun e-mailadres achterlaten op de website om op de hoogte te blijven en een melding te krijgen als deze unieke reis beschikbaar komt.


➞ Route road trip Toscane
➞ Tips voor een bezoek aan Cinque Terre

 

Share the Post: