Paradijselijke Totoco Eco-Lodge in Ometepe Nicaragua

totoco-eco-lodge-nicaragua

Droom je van een avontuurlijke reis naar het hart van Midden-Amerika? Ben je op zoek naar een unieke én duurzame accommodatie die je reis nog een tikkeltje onvergetelijker maakt? In dat geval kunnen wij je alvast verklappen: de Totoco Eco-Lodge in Nicaragua is dé plek waar al jouw reisdromen uit gaan komen.

 

BIJZONDER OVERNACHTEN MIDDEN IN DE NATUUR

Stel je voor: een rustige plek omringd door groene natuur, met uitzicht op de betoverende Concepción Vulkaan. Dat is de Totoco Eco-Lodge, gelegen in de schilderachtige omgeving van Ometepe, een eiland in het Meer van Nicaragua. Als jij gek bent op pure natuur, is dit zonder twijfel the place to be. Op Ometepe is volop te beleven: je vindt er paradijselijke stranden, ruige vulkanen en ongerepte jungle, maar ook natuurlijke waterbronnen, watervallen en koffieplantages. Isla de Ometepe is daarmee de uitstekende plek om een paar dagen te vertoeven tijdens jouw Nicaragua vakantie!

 

TOTOCO ECO-LODGE NICARAGUA: DE FACILITEITEN

Hebben we het over de Totoco Eco-Lodge in Nicaragua, dan hebben we het over een ervaring. Een unieke beleving. Een herinnering om nooit meer te vergeten. Wil jij eens écht bijzonder overnachten tijdens jouw Nicaragua vakantie? Dan is deze onontdekte parel voor jou! De Totoco Eco-Lodge ligt in een tropisch oerwoud, ver weg van de drukte. Luxevoorzieningen zoals airconditioning en televisie kennen ze hier niet en de kans dat de spinnen, padden en sprinkhanen gezellig bij je op de koffie komen is groot. Hoewel overnachten bij Totoco dus niet voor iedereen is weggelegd, is het voor sommigen een waar paradijs. Back to nature en genieten maar.

 

Ongerepte paradijsjes bereik je niet zomaar; soms moet je er iets voor over hebben. Houd er rekening mee dat de laatste 1,5 km naar de Eco-Lodge hobbelig en behoorlijk steil is. Maar geloof ons ook wanneer we je vertellen dat die 1,5 km méér dan de moeite waard is. Want eenmaal aangekomen vind je – op de hellingen van de Maderas vulkaan – een prachtige ecolodge. Verstopt tussen de groene natuur staan 8 prachtige privélodges, gebouwd van lokale en duurzame materialen. Alle lodges zijn voorzien van een rieten dak, een lekker bed met klamboe en – misschien wel het grootste cadeau – een uitzicht waar je u tegen zegt. Omringd door tropische jungle, met het geluid van brulapen op de achtergrond, lig jij in je hangmat weg te kwijlen bij het waanzinnige uitzicht op die enorme vulkaan aan de overkant. En dan de magische zonsondergangen nog niet te vergeten. Paradise found!

bijzonder overnachten Nicaragua
Ometepe Nicaragua

 

Wil je vanuit Totoco naar het dorp lopen, reken dan op een wandeling van minstens 20 minuten. Maar niet getreurd: op het terrein vind je namelijk alles wat je nodig hebt. Relaxen doe je in en rondom het fijne zwembad en eten doe je bij het restaurant, waar het voedsel verser dan vers is en waar je geniet van lokale specialiteiten.

EEN ECO-VRIENDELIJK AVONTUUR

Wat dit paradijsje nóg paradijselijker maakt, is dat het bij de Totoco Eco-Lodge Nicaragua puur draait om harmonie met de natuur. Zo is de lodge volledig off-grid en draait deze 100% op zonne-energie. Op de enorme biologische boerderij van Totoco wordt hard gewerkt aan het ontwikkelen van een model voor duurzame landbouw. En ook aan de lokale gemeenschap wordt natuurlijk gedacht: een groot deel van de opbrengsten van de ecolodge gaat naar hen. Daarbij zijn alle werknemers van Totoco echte locals, van het eiland Ometepe. Daar gaat ons duurzaam hart sneller van kloppen! Wil je tijdens jouw avontuur in Nicaragua nog een extra steentje bijdragen aan duurzaamheid? Kies dan voor één van de interessante tours die de Totoco Eco-Lodge aanbiedt. Met de Foundation Tour krijg je een kijkje achter de schermen en zie je hoe de lokale gemeenschap precies ondersteund wordt. Met de Farm Tour word je door het lokale personeel rondgeleid op de biologische boerderij en leer je meer over alle facetten van duurzaamheid in de Eco-Lodge.

➞ Lodges in Costa Rica
➞ Bijzonder overnachten op Isla Holbox

Hoe lang Isla Ometepe?
hotel Ometepe Nicaragua
Share the Post: