Avontuurlijke Ontdekkingstocht: De Schotland Trail


Schotland Trail

Stap in de wereld van adembenemende landschappen en spannende avonturen met de 7-daagse Schotland Trail op de betoverende Isle of Skye. Deze onvergetelijke reis neemt je mee door valleien, langs lochs en culturele Schotse schatten, en daagt je uit om de indrukwekkende Trotternish Ridge te overwinnen.

 

Wandelen in het Prachtige Schotland

Schotland, het land van de highlands, doedelzakken, whisky en mysterieuze Loch Ness. Maar bovenal is het een paradijs voor wandelaars, met zijn schilderachtige kustlijn, majestueuze bergketens en talloze wandelpaden. En als je op zoek bent naar de ultieme wandelervaring, zoek dan niet verder dan de Isle of Skye, waar je tijdens deze 7-daagse tocht wordt ondergedompeld in de Schotse wildernis en haar unieke charme.

wandelen Isle of Skye
kamperen Schotland

De Schotse Schatten van Isle of Skye

Isle of Skye, een noordelijk schiereiland van Schotland, behoort tot de meest betoverende plekken van het Verenigd Koninkrijk. Dit eiland biedt een diverse reeks wandelroutes, uitdagende paden en onvergetelijke uitzichten, waardoor het een onmisbare bestemming is voor elke avontuurlijke ziel.

 

Overwin de Trotternish Ridge en Meer

Tijdens dit avontuur trotseer je het gehele eiland van zuid naar noord. Je begint met een wandeling langs de “Old Man of Storr,” beroemd om zijn karakteristieke puntige rotsen, voordat je de uitdagende Trotternish Ridge oversteekt met de begeleiding van ervaren gidsen. Daarnaast verken je unieke plekken zoals het afgelegen Camasunary, waar je enkel te voet of per boot kunt komen, en wandel je langs charmante dorpjes om de authentieke Schotse cultuur te proeven.

hiken in Schotland
Travelbase Schotland

Het Avontuurlijke Weekschema: 90 kilometer

Tijdens deze verkenningstocht hebben de ervaren gidsen een uitgebalanceerd weekprogramma voor je opgesteld. Je legt in totaal ongeveer 90 km af gedurende de week, met dagelijkse etappes variërend tussen de 14 en 24 km. De routes zijn zorgvuldig samengesteld om een goede balans te bewaren tussen afstand en hoogtemeters. Hier is een glimp van wat je te wachten staat:

 

 • Dag 1: Aankomst in Schotland en reis naar de Isle of Skye met adembenemende uitzichten onderweg.
 • Dag 2: Wandeling van Elgol naar Sligachan (18 km, 5-6 uur), met een prachtig uitzicht op Loch Sligachan en typische Schotse huisjes.
 • Dag 3: Trek van Sligachan naar Portree (22 km, 6-7 uur) langs de kust, genietend van het uitzicht op Raasay Island.
 • Dag 4: Ontdek The Storr (14 km, 4-5 uur) en geniet van een schitterend uitzicht over Loch Leathan en de Trotternish Ridge.
 • Dag 5: Beklim de Trotternish Ridge (24 km, 8-9 uur), bewonder het adembenemende landschap en eindig in Staffin.
 • Dag 6: Verken Rubha Hunish (15 km, 4-5 uur), het noordelijkste puntje van het eiland, en keer terug naar Staffin.
 • Dag 7: Terugreis naar Edinburgh met een tussenstop bij het iconische Loch Ness.
wandelroutes Schotland

Verblijf en conditie

Gedurende de hele week zul je verblijven in je eigen tent. Er worden unieke slaapplaatsen aangeboden op 6 verschillende locaties. Al onze overnachtingen vinden plaats op campings waar volledige sanitaire faciliteiten beschikbaar zijn. Deze trail is geschikt voor avonturiers tussen de leeftijd van 16 en 65 jaar, met een solide basisconditie. De reis omvat een intensieve dosis fysieke activiteit, daarom is een goede gezondheid een vereiste.

 

Waarom kiezen voor de Schotland trail via travelbase?

 • Deze avontuurlijke reis heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke ervaring:
 • Een unieke ontdekkingstocht over de Isle of Skye.
 • Uitdagingen zoals de Trotternish Ridge en de “Old Man of Storr.”
 • Evenwichtige routes voor een optimale ervaring.
 • Toegankelijke prijzen.
 • Volledige logistieke ondersteuning, inclusief lokale transport, trailapp,, overnachtingsplaatsen, Nederlandstalige gidsen en optionele uitrusting.

 

Klaar om te boeken?

Ontdek Schotland te voet en boek nu je plek op de website van de Scotland Trail voor een onvergetelijk avontuur vol adembenemende natuur en spannende wandelingen. Ervaar de magie van dit prachtige land zoals nooit tevoren!

Share the Post: