Ga op Rotterdamse Dakentour

activiteiten-rotterdam

Ontdek de bijzondere daken van Rotterdam tijdens een tour met gids! Rotterdam is de tweede grootste stad van Nederland en kent veelal nieuwbouw. Nadat een groot deel van de stad werd verwoest in de 2e Wereld Oorlog, werden er tijdens de opbouw met name kantoren neergezet. Dit waren grote flatgebouwen. Daarna kwamen er ook steeds meer woningen. Met hierdoor heeft Rotterdam de meeste platte daken van heel Nederland. Er is 18 miljoen m² aan plat dak, waarvan 1 miljoen m² in het stadscentrum van Rotterdam. Efficiënt gebruik maken van de ruimte is natuurlijk goed, en met oog op het klimaat, het liefst zo duurzaam mogelijk! Gelukkig ontstaan er steeds meer originele en groene inactieven om iets met deze ruimte te doen. Uiteraard worden er zonnepanelen geplaatst maar de daken worden bijvoorbeeld ook gebruikt als moestuin.

 

Rotterdamse Dakentour

Een originele activiteit om te doen tijdens een stedentrip Rotterdam is een dakentour. Met een gids van Inside Rotterdam ga je een aantal daken op, waar je normaal niet kunt komen. Niet alleen heb je een uniek uitzicht over Rotterdam maar je ziet ook wat de mogelijkheden zijn van een plat dak in de stad.

groene-daken-rotterdam

Teds-rotterdam

Van moestuin tot lunchroom

Tijdens de Rotterdamse dakentour met Inside Rotterdam bezoek je bijvoorbeeld een hotel waarbij dak dient als vergaderruimte. Ook kun je dan goed zien dat er op sommige daken bomen groeien. Daarnaast bezoek je moestuin op het dak. Bij de moestuin zit lunchroom Teds waar je heerlijk kunt eten van zoveel mogelijk zelf gekweekte producten (ook te bezoeken zonder dakentour). Tijdens de tour  zie je overigens ook meer van de stad op de grond. Het is wel belangrijk dat je goed ter been bent en het is niet geschikt voor jonge kinderen.

 

Inside Rotterdam

Deze tour is verrassend leuk en het is tof om Rotterdam op een andere manier, ook duurzaam, te ontdekken. De verwachting is dat in 2030 70% van alle mensen in steden woont. Ook Rotterdam zal groeien. Het is aangetoond dat een groene leefomgeving voor meer woongenot zorgt, en bovendien gezonder is. De tour is elke week op zaterdag en zondag.

dakentour-rotterdam

originele-activiteiten-rotterdam

Share the Post: