River Kwai Jungle Rafts: hét Eco Floating Hotel van Kancahaburi

River Kwai Jungle Rafts Floating Hotel

Welkom in het bijzondere Kancahaburi! Je vindt deze parel op 2 uur rijden van Bangkok in Sai Yok. Kanchanaburi is een plek die enorm verrast. Er is veel meer te doen dan je in eerste instantie zou denken. Als je het ons vraagt, is Kanchanaburi in Thailand zeker een bezoekje waard tijdens jouw Thailand vakantie. Wij ontdekten deze unieke, duurzame accommodatie in Kanchanaburi.

 

Kanchanaburi in Thailand: bijzonder overnachten op de River Kwai

 

Wat Kanchanaburi zo bijzonder maakt? Het indrukwekkende oorlogsverleden dat je hier vandaag de dag nog steeds terugziet, maar ook de verrassende natuur in de omgeving, zoals de adembenemende Kanchanaburi Erawan Waterfalls. Veel toeristen bezoeken Kanchanaburi in Thailand als dagtrip. Zonde! Want je kunt je hier dagen vermaken. Zeker als je verblijft in hét Eco Floating Hotel van Kanchanaburi: River Kwai Jungle Rafts Resort.

floating hotel thailand
River Kwai Jungle Rafts Floating Hotel

River Kwai Jungle Rafts Resort

De naam verklapt het al een beetje: in dit bijzondere River Kwai Floating Hotel slaap je in drijvende kamers, boven het stromende water van de River Kwai. Een droom die uitkomt, kunnen wij je uit ervaring vertellen! Ontdek vanaf je eigen drijvende kamer het mooiste stukje natuur van Kanchanaburi, waar je omringd wordt door groene bergen, ongerepte jungle, stilte en een zeer bijzondere cultuur.

 

Bijzonder en duurzaam overnachten bij River Kwai Jungle Rafts Resort

River Kwai Jungle Rafts is niet alleen een plek om te verblijven en te slapen. Het is een plek waar je naartoe komt om cultuur te ervaren, te genieten, te leren en te ontspannen. Naast genieten van de pure natuur, ervaar je hier ook de schoonheid van de authentieke Mon-cultuur. Terug naar de basis van het leven, in de ongerepte natuur: dát is waar het om draait bij dit unieke floating hotel.

Floating Bamboo Raft Rooms op de River Kwai

Een drijvend hotel op de River Kwai in Kanchanaburi. Uniek en origineel. Met het concept van River Kwai Jungle Rafts genieten reizigers van de magische ervaring van wonen op het water. De hele accommodatie, inclusief de floating rooms, is gemaakt met lokale materialen van bamboe en hout. Alle kamers hebben een eigen badkamer, balkon en hangmat. De inrichting is geïnspireerd op tradities uit de Mon-cultuur en zo zijn ook de meubels in de kamer ontworpen en gemaakt door lokale Mon-dorpelingen.

drijvend hotel thailand
bijzonder-overnachten-thailand

River Kwai Jungle Rafts Resort: de faciliteiten

In het drijvend resort vind je uiteraard de nodige faciliteiten. Het Floating Raft Restaurant bijvoorbeeld, waar je geniet van ontbijt, lunch en diner. En dat boven een stromende rivier, onder een prachtige sterrenhemel. Die Thaise gerechten zullen nog nooit zo lekker hebben gesmaakt! Naast de traditionele Thaise keuken, worden er ook lokale Mon-gerechten en enkele Westerse gerechten geserveerd. De ingrediënten komen van de lokale bevolking en uit de omliggende dorpen. Voor ontspanning en verkoelende drankjes kun je terecht bij de Floating Jungle Bar. Ook is er een cultureel theater aanwezig en vallen die heerlijke Thaise ontspanningsmassages natuurlijk ook in het faciliteitenpakket. Op korte loopafstand van het drijvend resort kun je een traditioneel Mon-dorp bezoeken. Er worden zelfs rondleidingen door het dorp en in de Mon-school georganiseerd.

 

Bijzonder én duurzaam overnachten

Dat je bij River Kwai Jungle Rafts Kanchanaburi in Thailand bijzonder én duurzaam overnacht, daar is niets aan gelogen. Even terug naar het concept van deze unieke accommodatie: “Terug naar de basis van het leven, in de ongerepte natuur.” Heel concreet betekent dit dat er geen gebruik wordt gemaakt van elektriciteit. ’s Avonds wordt er gebruik gemaakt van traditionele kerosinelampen om die echte eco hideaway in de natuur te kunnen ervaren. Internet? Ook dat is er niet. Net zoals warm water. Weg met de hedendaagse luxes, terug naar de basis. Maar wel een hele bijzondere basis! Dompel je onder in de cultuur van de lokale Mon-stammen en leer over hun tradities en gebruiken. Leer over wonen op het water en ervaar de voordelen, maar vooral de magie ervan!

Share the Post: