Perron Europa, het boek voor liefhebbers van slow travel

perron-europa

Met de trein op reis door Europa. Met een boemel door de bergen, rechtstreeks naar een inspirerende stad, uitstappen aan zee, alles kan. 

Reizen met de trein is niet alleen groen en duurzaam, het is vooral ook heel erg leuk. Een reis die al begint op het station. Slow travel, naar buiten kijken en het landschap zien veranderen, onderweg een boek lezen, desnoods een beetje werken, relaxed aankomen midden in een stad. Of juist uitstappen aan het einde van de spoorlijn, waar de natuur begint en je geniet van prachtige vergezichten, waar je een blik op de horizon hebt of je de geschiedenis van Europa induikt.

Het nieuwe dikke boek Perron Europa neemt je mee naar het uiterste puntje van Spanje, naar Zweeds Lapland, met het treinveer naar Sicilië, naar mooie Europese hoofdsteden. De auteurs leggen uit hoe je een treinreis plant en maakt (Interrail is ook voor 27+), hebben handige tips voor wie een drukke overstap in Parijs wil vermijden en veel en veel meer.

Perron Europa boek

Over de auteurs
Bart Giepmans en Bonita van Lier treinen allebei al zo’n 30 jaar dwars door Europa. Voor hen is het reizen per trein en slow travel al jaren vanzelfsprekend. Samen met hun team  Railtripping.com schreven ze dit boek voor iedereen die graag met de trein op reis wil, maar niet weet waar te beginnen. Ze verzamelden in hun boek zo’n  50 langere en kortere reizen. Het zijn hun favoriete railtrips, kris-kras over het continent, die je genoeg inspiratie geven om Europa in je eigen tempo te ontdekken.

Waarom is dit een bijzonder boek?

  • Speciaal geschreven voor iedereen die in Nederland en België op de trein stapt; de reizen starten in Amsterdam en Brussel.
  • Praktische uitleg, alles over bijvoorbeeld Interrail (niet alleen voor mensen onder de 27 jaar!), welke tickets je moet hebben en voor welke trein je moet reserveren.
  • 7 redenen waarom je met de trein wilt reizen: naast duurzaam nog veel meer voordelen!
  • Alles over nachttreinen, boemeltjes, snelle TGV’s naar de Middellandse Zee, treinen naar de Noordkaap en Oost-Europa en alles daartussenin.
  • Alle reizen zelf gemaakt, beschreven & gefotografeerd.

perron-europa

Share the Post: