Bijzonder overnachten op de Waddeneilanden

overnachten-op-de-waddeneilanden

Als je ergens in Nederland kunt genieten van een heerlijke vakantie dan is het wel op de Wadden. De Waddeneilanden bestaan uit Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog en zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken. Aan mooie stranden is geen gebrek, maar je vindt er ook bossen, weilanden en leuke dorpen. Wil je duurzaam overnachten op de Waddeneilanden? Lees dan snel verder.

Bijzonder overnachten op de Waddeneilanden

Op elke Waddeneiland zijn mooie accommodaties te vinden. Texel is het grootste en meest populaire Waddeneiland, Vlieland is naast Ameland het meest rustige eiland van de Wadden, op Terschelling is altijd wat te doen, Ameland is het meest sportieve eiland en Schiermonnikoog is vrijwel geheel autovrij.


Overnachten op Texel in een Yurt

Op duinkampeerterrein Loodsmansduin op Texel kun je overnachten in een traditionele Yurt! Dit is een ronde tent die gebruikt wordt door nomaden in steppegebieden van Centraal-Azië zoals Mongolië. Deze tenten op Texel blijven het hele jaar staan en zijn perfect voor een aantal dagen luxe kamperen. Het materiaal van de tenten is stevig en isolerend waardoor het binnen altijd lekker warm is. Je kunt met hout de kachel aansteken. De Yurt is ruim en onder andere ingericht met een keukenblok, een koelkastje en hout gestookt fornuis, een eettafel, hangmatten en natuurlijk slaapplekken. Sanitair vind je net buiten de Yurt.

Je kunt er voor kiezen om met z’n tweeën in een Yurt te slapen maar er zijn ook Yurts voor vier en zes personen. Het kampeerterrein ligt op drie kilometer vanaf het strand in Nationaal Park Duinen van Texel.

 Beschikbaarheid en prijzen

Yurt-Texel

slapen-in-een-Yurt

Overnachten op Vlieland – boshuisjes Kampeererrein Stortemelk

Op Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland kun je je tent opzetten in de duinen, maar het is ook mogelijk om te overnachten in een van de duurzame, houten boshuisjes. Deze accommodaties zijn strak en modern ingericht, er zijn veel grote ramen en specifiek voor het bos ontworpen waardoor je kunt genieten van de natuur. Er is ruimte voor vier á vijf personen en ze zijn het hele jaar beschikbaar. Door de pelletkachel ook ’s winters een fijne plek om te vertoeven. Er zijn vijf type huisjes: de Barn, Beukennootm Spider, Woodrock en Solo en allemaal op duurzame wijze gebouwd en ingericht. Je vindt de camping en de huisjes nabij het Noordzeestrand.

➞ Beschikbaarheid en prijzen

overnachten-Texel

camping-Texel

Overnachten Terschelling – Natuurhuisje in Formerum

Bijzonder overnachten op de Wadden kan bij deze oude boerderij uit 1740. In 1952 is het zelfs erkend als rijksmonument. Vrijwel alles in deze accommodatie is nog authentiek uit de tijd van toen. Je kunt slapen in een bedstee, er zijn nog wandtegeltjes van vroeger en de meubels zijn haast antiek. Toch is het hier fijn verblijven. Steek de haard aan (let op dit is de enige warmtebron), je kunt koken, koffie zetten, lees een boek of staar uit het raam. Dit verblijf boek je via Natuurhuisje, met een boeking via hen draag je bij aan lokale natuurprojecten.

De locatie van de boerderij op Terschelling is rustig en landelijk. In de tuin staan picknicktafels en een tuinset. De Waddendijk ligt op tien minuten loopafstand en het Noordzeestrand is ongeveer een kwartier met de fiets.

➞ Beschikbaarheid en prijzen

overnachten-Terschelling

accommodatie-terschelling

Overnachten op Ameland – Qurios

Alle accommodaties van Qurios zijn mooi, comfortabel en liggen in de natuur, vaak aan zee. Maar ook hebben alle parken een Green Key certificatie. Qurios staat voor kleinschalig en ze zijn er op gericht om de ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te beperken. Zo gebruiken ze groene energie en proberen ze die in de huisjes zo zuinig mogelijk te gebruiken. Hetzelfde geldt voor water. Op Ameland vind jedeze Qurios huisjes ook. Qurios Ameland ligt precies tussen de vuurtoren en het dorp Hollum in. De zee ligt op ongeveer een kilometer. Op vakantiepark Qurios Ameland vind je verschillende type cottages met een eigen karakter. De zilte zeelucht, de duinodges, de luxe, uitgeruste keuken, comfortabele badkamer, een fijne woonruimte en alles in landelijke sfeer maken dit absoluut geen verkeerde vakantiebestemming in Nederland.

➞ Beschikbaarheid en prijzen

Qurios-Ameland

accommodatie-Ameland

Overnachten op Schiermonnikoog – Luxe safaritent

Wanneer je overnacht in een echte safaritent is het net alsof je in het buitenland bent. Zeker wanneer die safaritent op Schiermonnikoog staat! Via Natuurhuisje kun je één of zelfs twee safaritenten reserveren welke staan op een boerenerf. De tenten zijn ingericht voor acht personen, er is een keuken, eigen badkamer, een grote bedstee en nog eens zes bedden. Alles is gemaakt van hout en de tenten staan op een mooie locatie in de natuur. De veranda is perfect om te dineren tijdens een zomeravond. Het dorp en strand liggen op een kwartiertje fietsen. Op het boerenerf mag gespeeld worden.

➞ Beschikbaarheid en prijzen

Share the Post: