Overnachten in Patagonië bij EcoCamp Patagonia (Torres del Paine)

overnachten-in-patagonie

Een van de meeste unieke accommodaties in Chilli, in Nationaal Park Torres del Paine, is EcoCamp Patagonia. Absoluut een plek voor op je bucketlist!

 

Bijzonder overnachten in Nationaal Park Torres del Paine: EcoCamp Patagonia

Het Nationaal Park Torres del Paine, in het zuidelijkste puntje van Chili, is een van de mooiste natuurgebieden van Zuid-Amerika. Denk aan turquoise bergmeren tegen de achtergrond van besneeuwde bergen, ruige Patagonische steppes en dichte oerbossen waar je zomaar een poema kan tegenkomen. Een droom voor liefhebbers van natuur, buitensport en wildleven.

 

Torres del Paine dankt zijn naam aan drie granieten bergtoppen van meer dan 2500 meter hoogte, de iconische ‘Torens van Paine’. Met 242 duizend hectare is het een van de grootste nationaal parken van Chili. Je kunt het park verkennen met dagtochten, maar nog leuker is het om een meerdaagse trektocht te doen. Zoals de bekende W-trek die je langs de hoogtepunten van Torres del Paine voert.

 

Waar je ook voor kiest, een verblijf in de bijzondere domes van EcoCamp Patagonia maakt je droomreis compleet. Meer weten over deze duurzame slaapplek? Lees dan verder.

 

Ecocamp Patagonia

 

EcoCamp Patagonia, bijzonder overnachten in het hart van nationaal park Torres del Paine

EcoCamp Patagonia, een glamping-tentenkamp midden in de wildernis van het Nationaal Park Torres del Paine, is een van die accommodaties waar wij spontaan gelukkig van worden. In dit eco-vriendelijke hotel slaap je in comfortabele domes die uitkijken op het besneeuwde bergmassief. Na een dag in de natuur kom je hier bij met een goed glas Chileense wijn en een maaltijd met verse, lokale ingrediënten, waarna je in een diepe slaap valt onder de Patagonische sterrenhemel.

 

Klinkt perfect? Dat is het ook.

 

De lodge: slaap in comfortabele dome-tenten midden in de natuur

EcoCamp Patagonia was het eerste hotel ter wereld met de inmiddels zo bekende koepelvormige ‘dome’-tenten. De tenten van het (kleinschalige) kamp zijn gemaakt van natuurlijke materialen, die verspreid tussen het groen staan. Elke dome heeft een dakraam, waardoor je vanuit je bed direct uitkijkt op de sterrenhemel. Je kan kiezen uit verschillende tenten: van eenvoudig ingerichte domes met een gedeelde badkamer, tot luxueuze, verwarmde domes met eigen terras en badkamer. Solo-reizigers kunnen ook een kamer delen.

 

Wat is er te doen in Nationaal Park Torres del Paine?

Veel bezoekers van Torres del Paine kiezen voor een meerdaagse trektocht om het nationaal park te verkennen. Veruit het populairst is de vijfdaagse W-trek, waarvan de route als een ‘W’ door het park loopt. Deze route voert je langs hoogtepunten als de gigantische Grey Glacier, de Mirador Británico en natuurlijk beklim je de Torres zelf.

 

EcoCamp Patagonia organiseert uiteenlopende bijzondere activiteiten. Van meerdaagse trekkingen zoals de W-trek en een ‘wildlife safari’, tot een ‘puma tracking,’ waarbij je met een gespecialiseerde gids op zoek gaat naar de zeldzame poema. Ook een ontspannen wandeling in de omgeving en een yoga-sessie in de speciale yoga-dome behoren tot de mogelijkheden.

overnachten-patagonie

overnachten Park Torres del Paine

Duurzaam overnachten in EcoCamp Patagonia

Zoek je een duurzame slaapplek binnen de grenzen van het Nationaal Park Torres del Paine? Ook dan zit je goed in EcoCamp Patagonia. Deze prijswinnende eco-glamping draait bijna geheel op de schone energie van zonnepanelen en waterkracht. Daarbij zijn de domes voorzien van composteerbare toiletten en energiezuinige verwarmingen. Je impact op het milieu is hierdoor minimaal.

 

➞ Lees ook: Bijzonder overnachten in Peru

Share the Post: