Overnachten bij een Agriturismo in Toscane

duurzaam-overnachten-italië

Toscane is een van de meest populaire vakantiebestemmingen van heel Europa en samen met Puglia wordt Toscane de mooiste provincie van Italië genoemd. Wil je het typische Toscane ontdekken met zijn heuvels en golvende wegen? Dan is de Agriturismo Diacceroni een aanrader. Je zit precies tussen hoogtepunten als Pisa, Volterra, Florence, Siena, Luca en de Chianti-streek in. En je overnacht op een fijne boerderij met luxe faciliteiten.

Een Agriturismo is  een boerenbedrijf dat hoofdzakelijk dient voor de agricultuur. Daarnaast is een deel omgebouwd tot een soort Bed & Breakfast. Een agriturismo is dus vrijwel altijd ruim opgezet en er is veel groen. Vaak maakt de eigenaar zijn eigen producten en heeft zijn eigen groenten. Niet anders is dat bij Diacceroni. Het Toscaanse landschap hier is – op de cipressen na – vrij kaal. Maar Massimiliano Diacceroni is bezig met nieuwe stukken grond aan te leggen waar bijvoorbeeld fruitbomen gaan groeien. De Farm house van Diacceroni verkoopt hun biologische producten niet alleen in de winkel maar ook door heel Italië en zelfs daarbuiten. Op de boerderij is een kleine  productie van wijn, olijfolie, pasta & jam!

De accommodatie bestaat uit appartementen van verschillende types verspreidt over meerdere gebouwen. Onze slaapkamer was simpel en donker maar we zaten naast het keukentje en dakterras met een enorm uitzicht en dat was wel heel fijn. Er is verder een heerlijk zwembad met wederom een mooi uitzicht op de heuvels van Volterra, een restaurant, een grote tuin en een plek voor kinderen. Er is een barbecue en pizza oven die wekelijks wordt gebruikt voor de pizza-avonden.duurzaam-overnachten-italië

Share the Post: