The Norway Trail: onvergetelijk hike avontuur in Noorwegen

Norway Trail

Wandelen in Noorwegen is als het betreden van een sprookjesland vol majestueuze fjorden, weelderige bossen en indrukwekkende bergen. Hier in Scandinavië, waar de natuur haar ware pracht onthult, vindt The Norway Trail plaats. Een 6-daagse trekking via de organisatie Travelbase die de magie van Noorwegen onthult. Durf jij dit adembenemende avontuur aan te gaan?

 

Het Concept van The Norway Trail

De grillige natuur van Noorwegen is niet altijd gemakkelijk alleen te doorkruisen. The Norway Trail biedt de perfecte oplossing. In juli en augustus vergezel je een groep enthousiaste avonturiers, geleid door ervaren gidsen. Tijdens deze 6-daagse tocht verken je diverse locaties in Noorwegen, elk met een unieke schoonheid. De routes zijn zorgvuldig uitgestippeld door onze gidsen, en overnachtingen op prachtige natuurlijke plekken zijn voor je geregeld.

preikestolennoorwegen

wandelennoorwegen

Een week van ongerepte pracht: Wat te verwachten?

Gedurende deze week duik je in de onaangeroerde Noorse wildernis. Elke dag leg je tussen de 15 en 20 kilometer af, met je persoonlijke bagage inclusief slaapbenodigdheden en voedsel. Het avontuur begint met een vlucht van Amsterdam naar Bergen, waarna een busrit naar Kinsarvik je naar het startpunt brengt. Vanaf daar omarm je de spectaculaire Hardangervidda, een hoogplateau in het hart van Scandinavië. Langs meren, gletsjers en watervallen ontvouwen zich landschappen van betoverende schoonheid, terwijl je overnacht in schilderachtige shelters aan serene meertjes.

 

De Hardangervidda is onbetwist het grootste en mooiste hoogplateau van Europa, en dit staat centraal tijdens deze reis. Een landschap van meer dan 8000 km² zal je sprakeloos achterlaten, met adembenemende uitzichten boven de fjorden.

norwaytrailroute

 

De route die je bewandelt

Elke dag is een nieuw hoofdstuk in dit avontuur. De route omvat de volgende bestemmingen en wandelafstanden:

 

  • Dag 1: Van Garen naar Vivelid Fjellstova, 13,5 km, 5-6 uur wandelen.

 

  • Dag 2: Van Vivelid Fjellstova naar Hadlaskard, 13,8 km, 5-6 uur wandelen.

 

  • Dag 3: Van Hadlaskard naar Torehytten, 12,4 km, 4-5 uur wandelen.

 

  • Dag 4: Van Torehytten naar Stavali, 19,3 km, 4-5 uur wandelen.

 

  • Dag 5: Van Stavali naar Kinsarvik, 15,5 km, 7-8 uur wandelen.

 

  • Dag 6 (optioneel): Kinsarvik – Trolltunga – Kinsarvik, 26 km, 8-10 uur wandelen.

Verblijf

Het pakket omvat 7 kampeerovernachtingen, waarvan 3 op comfortabele campings en 4 te midden van de ongerepte natuur op de Hardangervidda. Tijdens de trail overnacht je op bijzondere locaties bij berghutten, waar sanitaire voorzieningen beschikbaar zijn. Gedurende de hele week slaap je in je eigen tent, en één nacht breng je door op een afgelegen plek in de natuur.

thenorwaytrail

norwaytrailtravelbase

Waarom meegaan met de The Norway Trail?

Noorwegen kan een ruige bestemming zijn voor avontuurlijke zielen die solo willen reizen, vooral als je nog geen ervaring hebt. The Norway Trail biedt begeleide avonturen aan zodat je zonder zorgen dit land kunt verkennen. De routes zijn prikkelend en veeleisend, maar absoluut haalbaar voor wie in goede gezondheid verkeert. Je kunt verwachten:

 

  • Een avontuurlijk verblijf op afgelegen en magische natuurplekken.
  • Routes die je hart sneller doen kloppen.
  • Prijsvriendelijke opties die je avontuur binnen handbereik houden.
  • Een compleet ondersteunde en georganiseerde reis, zodat jij je volledig kunt richten op het verkennen van dit ruige terrein.

 

Voor wie is deze trail?

Deze trail is geschikt voor avonturiers tussen 16 en 65 jaar met een goede conditie en gezondheid. De trail vereist aanzienlijke fysieke inspanning, daarom is een goede conditie, voorbereiding en gezondheid van essentieel belang. Je backpack kan niet van accommodatie naar accommodatie worden vervoerd, wat betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het dragen van je volledige uitrusting. Een grondige voorbereiding is daarom noodzakelijk om optimaal van dit prachtige avontuur te kunnen genieten.

 

Waar boek Je dit Avontuur?

Ben je klaar om Noorwegen te ervaren zoals nooit tevoren? Reserveer nu jouw plek op de website van The Norway Trail en betreed een wereld vol adembenemende landschappen en uitdagende avonturen. Duik in de ruige wildernis van Noorwegen en laat dit avontuur niet aan je voorbijgaan.

 

➞ Liever met de auto? Ontdek Noorwegen met een 4×4!
Relaxten in de natuur bij Nordic Woods in Noorwegen of Zweden

Share the Post: