Stedentrip Dresden en Praag met de trein

Dresden

Met vertrek vanaf 26 april, biedt TUI stedentrips per nachttrein aan naar Dresden en Praag. TUI investeert in treinreizen daar waar dit een gelijkwaardig alternatief is voor een vliegreis. De afgelopen winter reed de TUI Ski Express wekelijks rechtstreeks naar Oostenrijk en vanaf eind april rijdt de (nacht) trein naar Dresden en Praag. Hiermee hebben reizigers een keuze uit diverse vervoersvormen en deze directe treinverbinding is een zeer welkome toevoeging.

trein naar Dresden en Praag

Praag is de meest centrale hoofdstad van heel Europa, hierdoor is het een hele diverse stad met een rijke geschiedenis. De stad was door de ligging altijd een belangrijke punt in handelsroutes en werd tijdens oorlogen vaak gespaard. Praag wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Europa, en het is wel duidelijk waarom. De historische binnenstad staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het lijkt één groot sprookje wanneer je er door heen wandelt.

Stedentrip Praag met de trein

In het oosten van Duitsland vind je Dresden, een van de meest karakteristiek steden in Europa. In tegenstelling tot veel andere Duitste steden is het een sierlijk stad. Het heeft een rijke geschiedenis en vele barokken gebouwen. De stad heeft de bijnaam ‘Florence aan de Elbe’. Het is een fijne stad voor een stedentrip en je kunt in directe omgeving ook de unieke natuur ontdekken.

Stedentrip Dresden met de trein

doen-in-dresden

TUI City Express

Vanaf 26 april rijdt de TUI City Express – een wekelijkse nachttrein – naar Dresden en Praag. De vraag naar een bredere keuze in vervoersmiddelen groeit, de trein is een welkome aanvulling en veel duurzamer bovendien. Daarom heeft TUI het partnership met GreenCityTrip verlengd, nadat afgelopen zomer en winter ook al gezamenlijk treinreizen naar diverse bestemmingen werden aangeboden. TUI wil niet dromen over treinreizen, maar daadwerkelijk een concreet aanbod bieden aan de reizigers.

Martijn van der Ploeg, Head of Markets Overland & City TUI Nederland; “Ik geloof in het aanbieden van alternatieve, duurzamere vervoersvormen waar mogelijk. Uitgangspunt blijft dat het aangenaam en interessant moet zijn voor de reiziger. De bekendheid van deze rechtstreekse reizen per nachttrein verdient een stimulans. We zullen ons oprechte enthousiasme dan ook van de daken blijven schreeuwen. Uitbreiding van ons aanbod treinreizen, met zowel dag- als nachttreinen, blijft onze onze aandacht houden”.

TUI-trein

Weekendje weg – 4 nachten

Vertrek- en aankomsttijden zijn afgestemd op een city-trip; het vertrek is op donderdagavond, de aankomst op vrijdagochtend. Op zondagavond vertrek weer je vanuit de stad en maandagochtend ben je thuis. Op een aantal data van bijzondere vakantie weekenden, vertrekt de trein op woensdag en komt op zondag weer aan in Nederland. (26 april, 3 en 17 mei, 18 en 25 oktober). Een city-trip omvat 4 nachten, waarvan je heen en terugreis doorbrengt in de trein. Je hebt 3 volle dagen om de stad te verkennen.

De prijs voor en stedentrip per trein

Een stedenreis per trein is interessant geprijsd; al vanaf € 199,- per persoon heb je een city-trip naar Praag. Niets fijner dan ’s avonds vertrekken, een gezellige avond in de trein doorbrengen en de volgende dag uitgeslapen op je bestemming aankomen. Het vakantieplezier begint al zodra je de trein in stapt.

Deze reizen zijn boekbaar op de website van TUI en bij de ANVR reisagenten. TUI biedt zowel aantrekkelijke pakketten als losse treintickets.

trein-naar-dresden

trein naar Dresden en Praag

stedentrip-dresden

➞ Treinreis Cinque Terre en Toscane
➞ Met de trein op wintersport

Share the Post: