Marine Ecology Research Centre – Borneo

marine-ecology-research-centre

MERC, Marine Ecology Research Centre, bevindt zich aan de Malohom-baai van het eiland Gaya, op ongeveer 20 minuten varen van het vasteland van Kota Kinabalu, de hoofdstad van Sabah op het Maleisische Borneo.

MERC is de eerste in Maleisië die met succes alle zeven soorten reuzenschelpen heeft geproduceerd die in de Maleisische wateren voorkomen. De innovatieve educatieve methoden van MERC zijn erkend en hebben de prijs voor meest innovatieve toeristische attractie Eco-Tourism Conservation 2008-2009 gewonnen door het Ministerie van Toerisme van Maleisië.

reuzenschelp-maleisië

Malohom Bay marien ecosysteem

In de Malohom-baai zijn drie mariene ecosystemen te vinden – koraalriffen, mangroven en zeegrasvelden – elk met hun onverwachte cruciale rol in het ondersteunen van het leven dat zowel op het land als in het water verdwijnt

Erkenning van deze cruciale ecosysteemfuncties en de ontelbare levensvormen die erin voorkomen, creëer een doel voor MERC. Koraal herstelwerkzaamheden zijn rechtstreeks gericht op het verbeteren van de omstandigheden van de riffen. De voortplanting van reuzenschelpen heeft tot doel deze soorten terug te brengen naar het milieu, waardoor de omstandigheden in de onderwaterwereld worden verbeterd. Milieueducatie leert de ongeïnformeerden over deze functies in de hoop de steun voor de benarde situatie van deze ecosystemen te vergroten.

koraal-Maleisië

Leuke en leerzame activiteiten

Bezoekers van MERC zijn van alle leeftijden en achtergronden, dus pakketten zijn geschikt voor verschillende smaken, voor individuen of groepen tot 30, van een rondleiding van een uur door het centrum tot programma’s van een hele dag waar men het werk uit de eerste hand kan ervaren van mariene biologen.

Adopteer zelf koraal

Bij MERC is men er sterk van overtuigd dat het rechtstreeks betrekken van bezoekers bij natuurbeschermingswerk een gevoel van verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij de zorg voor het milieu bijbrengt. Bezoekers kunnen er ook voor kiezen om de koralen die ze planten te adopteren en periodiek online updates te ontvangen over de voortgang van hun geadopteerde koraal.

Gaya-Island

Marine Ecology Research Centre

Share the Post: