Mana Eco Retreat Lombok

Retreat Lombok

Op reis naar Indonesië? Het uitstippelen van jouw Indonesië vakantie kan nog weleens een uitdaging zijn. Met alle prachtige, totaal verschillende eilanden die Indonesië te bieden heeft, moeten er soms keuzes worden gemaakt. . Wat dacht je van Lombok? Paradijselijke stranden, watervallen, rijstvelden, vulkanen en de Gili eilanden om de hoek: je vindt het op Lombok! Bijzonder en duurzaam overnachten op Lombok? Ook daar hebben wij natuurlijk dé gouden tip voor, die wij in dit artikel graag met je delen.

 

Bijzonder overnachten bij Mana Eco Retreat Lombok

Waar in Bali de toeristen jaarlijks alleen maar meer en meer toenemen, blijft Lombok nog steeds de meer onontdekte parel. Je vindt er veelzijdigheid en tegelijkertijd een overdosis aan rust en ontspanning. Al helemaal als je kiest voor een verblijf bij Mana Eco Retreat Lombok, gelegen in het hart van Lombok: Kuta. Kuta is een sfeervol plaatsje met witte zandstranden, kraakheldere wateren en perfecte surfersgolven. De ideale uitvalsbasis om de rest van het eiland te ontdekken. Relaxen, ontspannen en genieten? Welkom in Kuta Lombok. Welkom bij Mana Eco Retreat.

resort Lombok
Mana Eco Retreat and Yoga

‘Adeng adeng’

 

Mana Eco Retreat is geïnspireerd op het oude traditionele Indonesische principe ‘adeng adeng’, wat letterlijk ‘langzaam langzaam’ betekent. In de praktijk betekent dit het stimuleren van een eenvoudige en langzamere levensstijl. Interessant, horen wij je denken. Vanuit het ‘adeng adeng’ principe heeft Mana een prachtige retreat-ruimte gecreëerd, waar mensen tijdens hun verblijf volledig kunnen ontspannen en helemaal zichzelf kunnen zijn. Mana Eco Retreat is een plek waar ontspanning centraal staat, maar ook het maken van contact, het hebben van plezier en het goed zorgen voor jezelf.

Bali Yoga Retreat

Mana Eco Retreat Lombok: yoga – relax – eat – repeat

Unieke accommodaties in een tropische tuin: wakker worden bij Mana Eco Retreat is een feestje! Met cabanas tot bungalows en garden rooms tot villa’s, zit de perfecte optie er voor iedereen tussen. Zelfs aan de soloreizigers is gedacht, want voor €20,00 per nacht slaap je al in een luxe dorm. En dat ínclusief ontbijt.

 

Een uitgebreide ontbijtkaart zorgt voor een goed begin van de dag. Gedurende de dag kun je snacks, borrelhapjes, de beste koffies en zoete (én gezonde!) taartjes bestellen. Ook lunchen en dineren kan in het vegetarische en veganistische restaurant, met de lekkerste lokale en westerse gerechten.

 

Neem na het ontbijt een duik in het prachtige zwembad. Of stap binnen bij de Mana Retreat Lombok Spa en kies uit een groot aanbod van massages of één van de andere heerlijke spabehandelingen. Als herboren wandel jij weer naar buiten.

 

Nog meer ontspanning? Komen die dagelijkse yogalessen en meditaties bij Mana goed van pas! Er worden zelfs complete yoga retreats aangeboden en, mocht je interesse hebben in de docentenopleiding, ook een 22-daagse yogacursus. Hierin leer jij alle kneepjes van dit bijzondere vak.

 

Mocht je nog niet genoeg gerelaxt hebben, dan krijg je in de avond een herkansing. Bij Lombok Cinema om precies te zijn. Hier draait iedere avond om 19.30 uur een film, die jij bij Mana in de buitenlucht kunt kijken. Toegankelijk voor iedereen, gratis voor hotelgasten! Kies van tevoren jouw favo filmavondje uit, want iedere avond draait er een andere film.

bijzonder-overnachten-lombok
Lombok-hotel

Of Mana Eco Retreat Lombok duurzaam is? 

 

Kies jij voor Mana Eco Retreat Lombok, dan kies je voor bijzonder én voor duurzaam. Mana wil samen met hun gasten deel uitmaken van een schonere, groene toekomst. Het streven? Hun impact op het milieu verminderen, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort van de gasten. Maar hoe doen ze dat precies?

 

Allereerst even terug naar het restaurant. Want naast de verrukkelijke hapjes en drankjes die je er kunt krijgen, is het goed om te weten dat het ook nog eens duurzaam is. Schuldig hoef je je dus zeker niet te voelen. Zo worden groenten en fruit lokaal ingekocht. Er wordt geen palmolie gebruikt (want grotendeels verantwoordelijk voor de vernietiging van tropisch regenwoud op Sumatra), maar gezonde en lokaal geproduceerde kokosolie als alternatief.

 

Naast duurzaam eten is er meer. Schoon gerecycled gratis drinkwater bijvoorbeeld, te verkrijgen in herbruikbare drinkflessen. Maar ook is Mana doelgericht bezig met afvalvermindering en is er groene energie, dankzij de 100 zonnepanelen die de elektriciteit opwekken voor Mana. Er wordt gewerkt met biologische producten, zoals duurzame yogamatten, natuurlijke zepen en lokale producten die te koop zijn in Mana’s winkel. Tot slot worden er verschillende projecten in Kuta en de rest van Lombok ondersteund, die gebaseerd zijn op milieu- en educatief bewustzijn. Je afval weggooien in een groene ‘Keep Kuta Clean’ prullenbak in de straten van Lombok, is daar een mooi voorbeeld van. Dus als je je afvraagt of Mana Eco Retreat Lombok duurzaam is? Wij antwoorden met een dikke JA.

Share the Post: