La Grenadine: oase van rust in hartje Kaapstad

la-grenadine-kaapstad

Kaapstad is een bruisende wereldstad waar veel te doen is, en waar de omgeving prachtig is. De stad heeft een indrukwekkende geschiedenis, de mooiste standen, hippe restaurants en is een startpunt voor een reis door Zuid-Afrika. Zo’n stedentrip kan intens zijn, het is daarom wel fijn om te kiezen voor een serene accommodatie. Kies dan voor een verblijf bij La Grenadine in Kaapstad.

Boerderij in hartje Kaapstad

La Grenadine, gelegen in het hart van Kaapstad, op 4 km van de Tafelberg en op loopafstand van Kloofstreet, is zo’n vakantieverblijf waar je nooit meer weg wilt én waar je waarschijnlijk terug gaat komen. Wanneer je vanuit de drukke stad de deuren opent van deze 19e eeuwse omgebouwde boerderij, kom je in een oase van rust. Pak een boek uit hun bibliotheek en zoek een heerlijk plekje in de zon of onder een van de fruitbomen die in de tuin staan.

hotel-kaapstad

B&B-kaapstad

Thuiskomen bij La Grenadine

De eigenaren Maxime en Melodie zijn lieve, Franse mensen die hun uiterste best doen om jouw verblijf subliem te maken. Ze geven je het gevoel van thuiskomen in hun guesthouse. Door het laten terugkomen van hun eigen roots en lokale designers in het in- en exterieur hebben ze een Frans-Provencaalse stijl gecreëerd gemixt met vintage en modern. Hun liefde voor Frankrijk, tezamen met hun liefde voor Kaapstad, vind je terug bij La Grenadine.

Kleinschalige B&B

Hier geen overload aan toeristen in een groot hotel, maar een kleinschalig verblijf dat continu sfeer ademt.Word wakker onder het Frans handgemaakte beddengoed in een van de vijf ruime, lichte kamers (29 m2) met ensuite badkamer en sla je deur open om de eerste zonnestralen van Kaapstad op je te voelen. Alle kamers hebben namelijk directe toegang tot de heerlijke binnentuin. Wakker? Schuif dan aan het Franse ontbijt (inclusief) dat tot in de puntjes is verzorgd met wisselende verse sappen, huisgemaakte jam en verse croissants.

Benieuwd naar dit pareltje in Kaapstad dat maar liefst met een 9,5 wordt beoordeeld door gasten?

BEKIJK BESCHIKBAARHEID EN PRIJZEN

B&B-Cape-Town

DUURZAAMHEID

  • Bij la Grenadine zijn ze milieubewust. Zo hebben ze waterbesparend sanitair, zonnepanelen en efficiënte verwarming dat zorgt voor een minimum aan energieverbruik.
  • 1% van de omzet gaat naar non-profitorganisaties en liefdadigheidsinstellingen in Zuid Afrika. Armoede is helaas aan de orde van de dag in Kaapstad en het land. Door bij Maxime en Melodie te boeken, draag je dus automatisch je steentje bij.
  • Ze gebruiken het fruit van hun bomen voor maaltijden, de jam van het ontbijt wordt zelf gemaakt en ze gaan voedselverspilling zo veel mogelijk tegen. Duurzaam eten dus.

➞ Blyde River Canyon Lodge, slapen langs de panorama route
➞ Bijzonder overnachten in Kaapstad

B&B-Cape-Town

Foto’s credits: @ La Grenadine

Share the Post: