Kaju Green Eco Lodges Sri Lanka

Kaju Green Eco Lodges

Overnachten in een duurzame eco lodge omringt door groen en de jungle: welkom bij Kaju Green eco lodges resort in Sri Lanka.

Dromen mag en wat dacht je van dromen over Sri Lanka? Deze eilandstaat is gelegen in Zuid-Azië en is wat ons betreft een perfect vakantieland. Zo’n land dat voldoet aan al je verwachtingen omdat je hier werkelijk alles kan vinden waar je vakantiehartje sneller van gaat kloppen. Wat we bedoelen met alles? Van een avontuurlijke safari om wildlife te ontdekken tot aan parelwitte zandstranden en cultuur snuiven. Sri Lanka is je antwoord op al deze vakantiebehoeften. Kortom: het is een enorm gevarieerd land. Niet voor niets de Parel van de Indische oceaan genoemd. Wat ze in Sri Lanka nog meer heel goed kunnen? Knappe, duurzame en groene accommodaties bouwen. Groengroenergroenst, dat principe. En laten we daar nou net gek op zijn. Op naar Sri Lanka, op naar deze parel van een plek: Kaju Green Eco Lodges.

lodge Sri Lanka
Kaju Green Eco Lodge

Kaju Green Eco Lodges, de locatie

In Sri Lanka stikt het van de guesthouses en lodges maar wil je uniek overnachten, dan ben je bij Kaju Green Eco Lodge aan het juiste adres. Gelegen bij Udawalawe in het zuiden van Sri Lanka  – daar waar je heen gaat voor een safari – en dus omringt door jungle & groen. Het is puur avontuur, met een flinke dosis comfort en luxe erbij. Best of both words, zeg maar. Wil je bijzonder overnachten in Sri Lanka, dan ben je bij het Kaju Green Eco Lodges resort aan het juiste adres.
hotels Sri Lanka
Kaju Green Eco Lodges

Faciliteiten

Zelf omschrijven ze de eco lodges als een tropisch paradijs. Iets waar we het volledig mee eens kunnen zijn. Het Kaju Green Eco Lodges resort bestaat uit acht tweepersoons bungalows, ofterwijl lodges, gebouwd middels traditionele principes. Kleinschalig in aantal maar groots opgezet waardoor je jezelf – en je lievelingspersoon – onderdompelt in rust, ruimte en privacy. Iedere bungalow heeft een eigen badkamer (met regendouche!) en vanuit je balkonnetje kijk je zo uit op weelderige palmbomen, de kronkelige rivier en hoor je de vogelgeluiden om je heen. Hadden we al gezegd dat het gelegen is in een vogelparadijs? Bij deze. Bij het resort vind je een zout water zwembad, een spa (massage incoming in 3, 2,1…) en een heerlijk restaurant. Een dag niet goed gegeten, is immers een dag niet goed geleefd en de Sri Lankaanse keuken is verrukkelijk. Het restaurant serveert gezond, vegetarisch eten gebaseerd op de boeddhistische filosofie. Uiteraard is je ontbijt inbegrepen bij je kamerprijs en kun je s’s ochtends vanuit je bed zo doorrollen naar de ontbijttafel. Wat betreft het interieur van de lodges als de rest van het resort, kunnen we hier kort over zijn: foto’s zeggen meer dan duizend woorden. Knapper dan knap, zou onze waardering zijn. Daarnaast biedt het Kaju Green Eco Lodge resort diverse lessen aan, waaronder yoga- en pilatesles. Vervelend ga je je in ieder geval zeker niet op deze plek.

Sri Lanka Eco Lodge
mooiste hotels Sri Lanka

Duurzaamheid

Duurzaamheid is all over the place bij Kaju Green Eco Lodges. What’s in a name, zullen we maar zeggen. Van drinkwater afkomstig vanuit hun eigen bron tot aan  het gebruik van lokale (en vegetarische) producten in het restaurant. Op alle fronten probeert het resort zijn steentje bij te dragen, aan de wereld om hen heen. Dit met als intentie om de ecologische footprint zo klein mogelijk te houden.

Omgeving

Kaju Green Eco Lodges is gelegen bij Udawalawe en dus omringt door natuur & jungle. Dat biedt tal van mogelijkheden: van fietsen door de reisvelden tot aan het bezoeken van eeuwenoude boeddhistische tempels. Uiteraard kun je ook op jeepsafari door het nationale park, waarbij de kans groot is dat je olifanten spot. Tel daarbij op dat het resort op een steenworp afstand is gelegen van een heerlijk strand, waar je onder andere walvissen (heus!) kan spotten in het seizoen (november-april). Dat alles maakt dat je nú al weet: ik wil hier langere tijd blijven.

Prijzen en waar oh waar te boeken?

Je betaalt hier ongeveer 178 euro per nacht voor twee personen inclusief ontbijt. Voor Sri Lankaanse begrippen niet goedkoop, maar in vergelijking met onze Westerse prijzen vinden we het een goede prijs/kwaliteitverhouding. Je boekt eenvoudig via hun eigen site wwww.kajugreen.com.

 

Kortom: als de dagen in Nederland weer korter en donkerder worden en de regen met bakken uit de lucht valt, weet dan dat er nog altijd één groot lichtpunt is namelijk Vakantie. Met een hoofdletter ja. Boek je ticket naar Sri Lanka om te ontsnappen aan de druilerige Nederlandse wintermaanden. Vergeet dan zeker niet om naar Kaju Green Eco Lodges te gaan in het zuiden van Sri Lanka want pinky promise, dat is verre van een verkeerde keuze.

Share the Post:

Meer duurzame reisinspiratie