De Jordan Trail: Een 7-Daags Avontuur door het Midden-Oosten

jordan-trail

Wandelen in Jordanië betekent een reis naar een land doordrenkt van eeuwenoude geschiedenis en overweldigende natuurpracht. Dit Midden-Oosterse juweel verwelkomt je met warme zonnestralen die vrijwel het hele jaar door het land verlichten. Terwijl je wandelt, zie je kameelkaravanen in de verte en vang je de geur op van wilde salie, terwijl de herder zijn geiten door de schaduwrijke oases leidt.

Jordanië, doordrenkt van millennia aan verhalen en avonturen, wordt vaak “het grootste kleine land ter wereld” genoemd, waar afstanden klein zijn maar de landschappen een oneindigheid van pracht beloven. De sterrenhemel boven uitgestrekte woestijnen weerspiegelt de uitgestrektheid van de geschiedenis en cultuur van dit land.

Jordan-trail

jordan-trail-travelbase

Het Betoverende Verhaal van de Jordan Trail

De beroemde Jordan Trail, door National Geographic uitgeroepen tot een van de must-do-wandelroutes ter wereld in 2018, volgt het pad van oude karavanen die goederen vervoerden van Egypte en Syrië naar Saudi-Arabië. Deze legendarische route bestaat uit acht delen, elk met zijn eigen betoverende landschappen – van bergen en canyons tot oases en woestijnen. Elke dag onthult nieuwe geheimen en biedt adembenemende vergezichten.

Gedurende zes dagen zul je de Jordan Trail bewandelen, van de ene Nabatese kampeerplek naar de andere, waar je tentenkampen opzet. Na een dag vol avontuur kun je ontspannen en genieten van de legendarische gastvrijheid van de Bedoeïenen. De dagelijkse wandelafstanden variëren tussen 14 en 18 kilometer, met hoogtemeters die variëren van 300 meter tot 1000 meter.

De wandel route: Op Weg naar het Verleden en de Toekomst

  • Dag 1: Amman naar Dana. Je begint je avontuur in Amman, waar onze gidsen je op de luchthaven ontmoeten en naar het startpunt van de Jordan Trail brengen. Een drie uur durende rit brengt je naar Dana, waar je ’s avonds een briefing krijgt over de komende dagen.
  • Dag 2: Dana naar Wadi Feynan. Een reis van Dana naar Shobak markeert het begin van je wandeling. Terwijl je door de Wadi Gwher-vallei loopt en Wadi Feynan bereikt, daal je af en wandel je zelfs door water in de canyon. De afstand van vandaag is ongeveer 17 km, met een afdaling van 800 meter.
  • Dag 3: Wadi Feynan naar Wadi Abo Sakakeen. Je doorkruist de Zwarte Woestijn, overwint heuvels en daalt af naar de weelderige Wadi Abo Sakakeen Canyon. Terwijl je Romeinse ruïnes passeert, ontvouwt het landschap zich in al zijn diversiteit. De dag eindigt met een adembenemende zonsondergang op het plateau van Telatat Al-Sofor. Vandaag loop je ongeveer 17 km met een hoogteverschil van 1000 meter.
  • Dag 4: Wadi Abo Sakakeen naar Nabatean Settlement. Vandaag ontdek je de groene vallei van Wadi Musa en passeer je de ruïnes van een oude Nabateaanse nederzetting. Vallei en kloof worden jouw pad, terwijl je kamp opzet nabij de resten van deze historische plek. Je legt ongeveer 16 km af, met een stijging van 700 meter en een daling van 500 meter.
  • 
Dag 5: Um Ratam naar Petra’s Achterdeur. Um Ratam achter je latend, beklim je de oude karavaanroute van Naqeb Slasel. Je bereikt een nieuwe vallei en een adembenemend uitzichtpunt. Je reis voert je naar “The Cave”, waar je de nacht doorbrengt in een authentieke Bedoeïenen-grot. Je wandelt vandaag ongeveer 16 km, met een stijging van 400 meter en een daling van 400 meter.
  • Dag 6: Betreden van Petra via de Achterdeur. Vandaag betreed je Petra via de minder bereisde ‘achterdeur’. Terwijl anderen nog slapen, verken jij de wereldberoemde rotsstad en bewonder je het majestueuze klooster. Een wandeling door de Rainbow Canyon en een hotelovernachting in Petra markeren het einde van deze fase van je reis.
  • Dag 7: Ontdekken van Petra’s Pracht. Sta vroeg op om Petra te verkennen zonder de drukte van de dagelijkse bezoekers. Wandel door de indrukwekkende Siq en bewonder historische schatten zoals de Treasury en het amfitheater. Na deze unieke ervaring keer je terug naar Amman, met vrije tijd om de stad te verkennen.

eten-jordanie

wandelen-jordanie

Je accomodatie en bagage

Tijdens jouw avontuur op de Jordan Trail breng je hoofdzakelijk de nachten door in een tent, die je indien gewenst kunt huren. De slaapplekken bevinden zich allemaal in afgelegen gebieden, midden in de wildernis. Dit betekent dat er geen sanitaire voorzieningen of stromend water beschikbaar zijn. Je kunt jezelf echter opfrissen op de kampeerplekken met het meegebrachte water. 

Elke ochtend kun je je grote rugzak achterlaten bij de jeeps (rugzakken met een maximale inhoud van 60 tot 80 liter) die naar de volgende slaapplaats worden vervoerd. Het is van groot belang dat je een ruime dagrugzak meeneemt om je water, voedsel en andere benodigdheden voor overdag bij je te dragen. Voor deze dagrugzak raden we een capaciteit van ongeveer 30 tot 35 liter aan.

Voor Wie is Deze Trail?

De Jordan Trail is toegankelijk voor iedereen tussen de 16 en 65 jaar met een goede conditie, gezondheid en doorzettingsvermogen. Houd er rekening mee dat dit een uitdagende route is in een omgeving die je waarschijnlijk nog nooit hebt ervaren. Zorg ervoor dat je goed voorbereid aan dit avontuur begint.

Boek Jouw Avontuur

Ben je klaar om de Jordaanse wildernis en geschiedenis te verkennen? Boek dan nu je plaats op de website van de Jordan Trail (via Travelbase) en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur om Jordanië te voet te ontdekken. Boek vandaag nog!

travelbase-trails

jordan-trail-travelbase

Share the Post: