Leuke hotels in La Fortuna – Costa Rica

Hotels La Fortuna Costa Rica

Als je afreist naar Midden-Amerika, verzeker jezelf er dan van dat het land Costa Rica op je to-visit lijst staat. Backpackend of rondreizend door het veelzijdige land Costa Rica is namelijk altijd een puik plan. Het motto van de Costaricanen? ‘Pura vida’, wat – vrij vertaald – ‘geniet van het pure leven’ betekent. Kunnen we ons goed in vinden. Tijdens een rondreis aan dit laid-back land gelegen aan de Caribische kust ervaar je een ultiem vakantiegevoel. Met in je ene hand een kokosnoot en je andere hand een ijskoud biertje, no problemo. Zin in meer actie? Ook dan staat het Midden-Amerikaanse Costa Rica voor je klaar: de jungle in, watervallen beklimmen, wilde dieren spotten en naar national parken. Kortom: voor ieder wat wils in Costa Rica, zo ook wat betreft accommodatiekeuzes. Bij deze. En uiteraard zijn het Duurzame Accommodaties.

hotel La Fortuna
waar verblijven La Fortuna

Rancho Margot Sustainable & Self Sufficient Eco Lodge

Een hele mond vol, maar zo heet Rancho Margot officieel en voluit. Verwijst uiteraard naar de zeer duurzame accommodatieoptie in het hart van Costa Rica, om precies te zijn in het lieflijke dorp El Castillo in de buurtvan La Fortuna. Omringt door geschiedenis en natuur, vind je deze oase van groen en duurzaamheid: hola, Rancho Margot stelt zich aan je voor. En eenmaal voorgesteld, wil je er linea recta heen. Om vervolgens te vertoeven in één van de heerlijke bungalows op de boerderij.

 

Faciliteiten

Je kunt kiezen tussen een deluxe bungalow – welke 634 euro kost voor twee nachten met twee personen – en een superior bungalow. Laatstgenoemde optie kost 391 euro voor twee nachten met twee personen. Nu horen we je denken: vrij prijzig. Snappen we. Totdat je hebt gehoord wat in die totaalprijs nog meer inbegrepen zit. Rancho Margot biedt namelijk the whole package: gratis rondleidingen door de ranch, twee yogalessen per dag en verrukkelijke diners. Allemaal biologisch, uiteraard. Daarnaast beschikt Rancho Margot over natuurlijke zwembaden, een grote tuin en heb je een wa-wa-waanzinnig uitzicht op het indrukwekkende regenwoud. En dat laatste is eigenlijk echt onbetaalbaar.

 

Duurzaamheid

Rancho Margot is gebouwd met als primaire doel productie op de boerderij & het geven van onderwijs, daarna kwam pas het toerisme. En die volgorde, dat bleek een gouden zet voor de duurzaamheidsscore van Rancho Margot: die is namelijk sky-high. Rancho Margot probeert zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn door op de boerderij allerlei groenten en fruit te verbouwen, die vervolgens zo op je bord belanden. Geen tourist-trap hier te vinden, ook niet wat tours betreft. Alles – of het nu het paardrijden op het Arenal meer is of het wandelend bezoeken van het nationaal park Arenal Volcano – wordt aangeboden met het oog op duurzaamheid.

Costa Rica Lodge
waar verblijven Costa Rica

Arenal Oasis Eco Lodge & Wildlife Refuge


Op ongeveer 1km van de vulkaan Arenal is deze parel van een ecolodge te vinden: Arenal Oasis Eco Lodge & Wildlife Refuge is de perfecte plek voor de actieve vakantieganger. Hotsprings, hangbruggen en fantastische wandelingen staan je hier in dit gebied te wachten. Na een dag hiken, spot je onderweg hoogstwaarschijnlijk apen en vervolgens vind je zó de weg terug door slingerende jungleweggetjes voor een goede nachtrust bij Arenal Oasis Eco Lodge. Hier staat namelijk een heerlijk gespreid bedje voor je klaar.

 

Faciliteiten

De bungalows van Arenal Eco Lodge zijn authentiek te noemen. Je eigen badkamer heeft een bad (heerlijk!) en álle accommodaties hebben een dijk van een uitzicht op zowel de tuin als de vulkaan. Een restaurant staat voor je paraat en vanuit de Arenal Oasis Eco Lodge boek je gemakkelijk allerlei soorten activiteiten, van paardrijden tot aan raften. We zeiden het al: de sportievelingen onder ons komen goed aan hun trekken hier. Klaar voor nog meer goed nieuws? Arenal Oasis Eco Lodge is met een prijs van 79 euro per nacht voor twee personen zeer betaalbaar te noemen in het vrij dure Costa Rica. Bij dat bedrag zit zowel het ontbijt als ook het wakker worden met dierengeluiden op de achtergrond inbegrepen. Idyllisch ten top.

 

Duurzaamheid

De naam ‘eco lodge’ en ‘wildlife refuge’ refereert al naar daar waar ze voor staan bij Arenal Oasis: de accommodatie zo duurzaam mogelijk runnen. Van verantwoorde tours aanbieden tot aan het minimaliseren van de impact op mens, natuur en milieu: Arenal Eco Lodge draagt zijn steen bij aan de wereld.

lodge La Fortuna
hotel El Arenal Costa Rica

Casa Torre Eco- Lodge

Nog niet uitgespeeld in die heerlijke, groene jungle van Costa Rica? Dan op naar het volgende verblijf in het gebied rondom La Fortuna. Casa Torre Eco-Lodge is namelijk een uitermate goede keuze om het gebied nog uitgebreider te leren kennen en verdient het dat je hier een nacht – of meer, uiteraard – verblijft. Nog niet overtuigd? Dan slingeren we woorden als ‘toekans’, ‘luiaards’ en ‘uitzicht op de vulkaan’ er graag nog even voor je in. 1, 2,3: boeken maar.

 

Faciliteiten

De houten hutjes zijn basic te noemen, maar wat heb je nog meer nodig dan een steengoed bed? Niet veel, dachten we zo. De prijs is hier ook naar: kamerprijzen beginnen namelijk al vanaf 28 euro per nacht voor twee personen. Hiervoor deel je wel een badkamer met anderen. Liever een privé-badkamer? Dan betaal je 67 euro per nacht. Het ontbijt (9 euro per persoon) is optioneel. Casa Torre heeft een restaurant maar mocht je nou behoefte hebben aan een avond rustig koken voor jezelf? Dan is er een gemeenschappelijke keuken waar je gebruik van kan maken. Handig.

 

Duurzaamheid

Casa Torre is letterlijk ín de natuur gelegen en die natuur, die proberen ze zo veel mogelijk te behouden: het ecologisch principe staat hoog in het vandaal bij deze accommodatie. Zo worden de bungalows gebouwd van hout en wordt er enkel gekookt met lokale producten.

Costa Rica is een heus walhalla voor iedereen: van avonturier tot zon- zee- strand vakantieganger. Dus hup, dat vliegtuig in en op naar Midden-Amerika.

Share the Post:

Meer duurzame reisinspiratie