Leuke hotels in Chiang Mai

Leuke hotels in Chiang Mai

Thailand is zo’n ‘altijd-goed-idee’- vakantieland. Want: de Aziatische gastvrijheid gecombineerd met verrukkelijk eten en plaatjes van stranden. Mocht je overwegen om je vakantiegeld op een goede manier in te zetten, verzeker jezelf dan van een reis naar Thailand. Eenmaal daar beland, kun je niet om de stad Chiang Mai heen: de grootste stad in Noord-Thailand. Traditionele bergstammen, eeuwenoude tempels, lokale & kleurrijke markten, olifanten (heus!) en fantastische natuur staat je hier in (en rondom) Chiang Mai te wachten. We tippen wat bucketlistwaardige ecohotels, drie om precies te zijn. Kortom: op zoek naar de leukste, meest duurzame en groene hotels in en rondom Chiang Mai? Bij deze.

hotel Chiang Mai

hotel Chiang Mai

Pak Ram

Een boutique hotel omringt door weelderig groen aan de Mae Ram river, sounds good non? Dat is wat je vindt bij Pak Ram: kleinschalig met z’n 6 accommodaties, maar groots in opzet. Die befaamde olifanten waar we al over repten in deze blog zijn hier te vinden: het boutique hotel ligt namelijk naast ‘Pang Chang Mae Ram’, een olifantenverzorging. Vinden we leuk. Oh en wil je de stad Chiang Mai bezoeken? Geen probleem: na ongeveer een halfuur rijden, bevind je jezelf downtown de stad. Kortom: best of both worlds.

 

Faciliteiten

Je kunt kiezen tussen diverse type villa’s: van een standaard villa tot een superior villa en eerlijk? Geen fouten keuze mogelijk, hier bij Pak Ram in Chiang Mai. Prijzen beginnen al vanaf 51 euro per nacht voor tweepersonen in een standaard villa inclusief ontbijt, dealtje toch? Voor die prijs krijg je ook nog gratis fietsen, een restaurant, een buitenzwembad van heb ik-jou-daar, WIFI en – Thailand staat immers bekend om zijn tropisch, warm klimaat – airco. Inpakken en wegwezen, zouden we zeggen.

 

Duurzaamheid

Pak Ram staat bekend als ‘ecoresort’, wat betekent dat ze bewust bezig zijn met het minimaliseren van hun impact op de omgeving én de lokale community ondersteunen. Een hoge score op duurzaamheid dus, we like it.

Karen Eco Lodge Thailand
Karen Eco Lodge Chiang Mai

Karen Eco Lodge

Thailand is goed voor je portie vitamine D en je innerlijke peace – zóveel vriendelijke mensen in dit land – en dat ga je ook vinden bij Karen Eco Lodge in Chiang Mai. Je gaat hier de zon zien zakken over de rijstvelden, je handen aflikken van het goede eten in het restaurant en natuurliefhebbers? Die komen hier helemaal aan hun trekken. Karen Eco Lodge ligt namelijk in een vallei omringt door rivieren en bossen, zowat ín Khun Wang National Park. Hallo plaatjes van uitzichten dus.

 

Faciliteiten

Bij Karen Eco Lodge in Chiang Mai slaap je in authentieke bungalows, maar met de luxe van nu. Je hebt je eigen badkamer, een elektrische ventilator én een eigen balkon. In slaap vallen met de geluiden van de jungle op de achtergrond? No problemo: er is een muggennet, dus gooi die ramen maar open. Ook om dat ene briesje wind te vangen, met name in de hete zomermaanden (maart-juni). Er is geen wifi beschikbaar: back to nature, connecten met jezelf en je lievelingsmens(en) staat centraal bij Karen Eco Lodge. Voor een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt betaal je ongeveer 39 euro per nacht. Dromen mag en wat dacht je van het gaan dromen bij Karen Eco Lodge? Een aanrader.

 

Duurzaamheid

Uiteraard – hoe kan het ook anders – staat duurzaamheid Hoog in het Vandaal, bij Karen Eco Lodge. Met hoofdletters ja. Van hervulbare shampoo flessen tot aan het organiseren van dagtochten in de omgeving. Bij Karen Eco Lodge zorgen ze ervoor dat ze met en ín de natuur leven.

hotels Thailand
Eco Resort Chiang Mai

Eco Resort Chiang Mai

Noem je de woorden ‘eco’ en ‘resort’ in één zin, dan heb je ons. Want: eco-friendly, want: luxe. Soms is het heerlijk om je tijdens een rondreis in een verver land – zoals Thailand – even onder te dompelen in de spreekwoordelijke watten. Dat kan bij Eco Resort Chiang Mai. Vlak buiten het stadscentrum van Chiang Mai, met de scooter ben je er in luttele minuten, maar toch in een oase van rust en ruimte gelegen. De ultieme Chiang Mai experience, als je het ons vraagt.

 

Faciliteiten

Comfortabele bedden, heerlijke tuinen, een giga-zwembad (family friendly dus, genoeg ruimte voor bommetjes namelijk), airco en wifi en een restaurant: je bent beland bij Eco Resort Chiang Mai. Voor ongeveer 46 euro per nacht slaap je hier met twee personen, inclusief ontbijt. Je hoeft je in het eco resort niet te vervelen: van kooklessen tot aan massages, alles is present.

 

Duurzaamheid

Het Eco Resort Chiang Mai heeft een groen label van de Thaise overheid weten te bemachtigen. Wat dat betekent? Ze doen er alles aan om de ecologische voetafdruk te verkleinen: afval verminderen en recyclen, energie- en waterverbruik reduceren en kiezen voor natuurlijke producten zijn hier voorbeelden van.

Share the Post: