Eden on the Chocolata: Yoga Retreat in Nicaragua

Nicaragua Yoga Retreat

Al eerder deelden wij een duurzame parel in Nicaragua met je: Totoco Eco-Lodge in Ometepe, Goed nieuws: je kunt er nog één toevoegen op je Nicaragua-lijst! Dit keer niet in Ometepe, maar vlak bij het kleurrijke San Juan del Sur. Bijzonder en duurzaam overnachten doe je bij Eden on the Chocolata.

 

Eden on the Chocolata in San Juan del Sur, Nicaragua

San Juan del Sur ligt in het zuiden van Nicaragua en is een sfeervol plaatsje aan de Pacifische kust. Houd je van ontspanning en gezelligheid, van fijne surfspots, goede feestjes en zon, zee en strand? Voeg San Juan del Sur dan zeker toe aan jouw reis door Nicaragua. Overnacht je liever iets buiten de drukte van San Juan? Dat kan! Bij Eden on the Chocolata. Terwijl het stadje op maar liefst 30 minuten lopen ligt, vind je hier een oase van rust. Eden ligt namelijk in een prachtige tuin, op een heuvel langs de weg “La Chocolata”. Bij Eden on the Chocolata ervaar je hoe het is om dicht bij de natuur te zijn. Een typisch gevalletje: “Ervaar het beste van twee werelden!”. Natuur en rust, maar ook gezelligheid binnen handbereik.

Yoga Retreats in Nicaragua
Wellness retreat Nicaragua

Een droom die werkelijkheid werd

 

Remy en Kelly – beiden afkomstig uit Nederland – besloten een wereldreis te maken, nadat ze beseften dat hun carrière niet was waar ze echt gelukkig van werden. Tijdens deze reis over de wereld raakten zij geïnspireerder dan ooit. Een droom ontstond. Een plek creëren waar ze hun passie voor lekker eten, surfen, tennis en yoga konden delen. Een plek waar mensen in contact komen met zichzelf en de natuur en op deze manier écht tot rust kunnen komen. Een plek waar mensen een onvergetelijke tijd hebben en tegelijkertijd de ruimte krijgen om bewust te worden van wat hen nou echt gelukkig maakt. Net zoals Remy en Kelly dat hebben ervaren tijdens hun wereldreis. Vandaag de dag genieten zij nog steeds van wat hen écht gelukkig maakt, met Eden aan de Chocolata. Een droom die werkelijkheid werd.

 

Eden on the Chocolata: een luxe eco-resort

 

Zeven prachtige, luxe bungalows in een mooie tuin. Een idyllisch zwembad met uitzicht op de jungle en de oceaan. Dát is wat je kunt verwachten bij Eden on the Chocolata. Maar dat is niet alles. De grote trots van Eden is het yoga dek met zeezicht. Naast dat je hier alles vindt wat je voor yoga nodig hebt, geniet je hier ook van massages, reiki en acupunctuur. In de tuin is er een vreugdevuurcirkel, waar ruimte is voor rituelen en cacaoceremonies. Ook is er een gemeenschappelijke ruimte (inclusief zeezicht!), waar kan worden gegeten en ontspannen. De bovenste verdieping heeft hangmatten, een beamer en werkplekken. Eden is jouw home away from home! Dicht bij de natuur. Mét comfort en gastvrijheid.

 

hotel nicaragua
hotels nicaragua

Heerlijk én gezond eten bij Eden

Bij Eden geniet je niet alleen van lekker eten. Het is ook nog eens plantaardig, lokaal en gezond. ’s Ochtends begin je de dag met een heerlijk vegetarisch ontbijtbuffet en ’s avonds word je verrast met een 3 gangendiner. Iedere dag geïnspireerd op een andere keuken. Bij Eden gaan ze bewust om met voeding. Alle groenten en fruit zijn lokaal en soms zelfs uit eigen tuin.

 

Wat te doen in en rondom Eden on the Chocolata?

Yoga retreat aan de Pacifische kust van Nicaragua? Met een prachtig yoga dek vind je bij Eden een groot aanbod aan yoga retreat pakketten. Op het yoga dek worden dagelijks yogalessen gegeven, maar ook kun je kiezen voor een compleet yoga retreat. Er zijn maar liefst 8 verschillende opties! Uiteenlopend van een week tot een 25-daagse yoga retreat.

 

Ga je er liever op uit? Buiten het retraitecentrum valt er genoeg te ontdekken in de buurt. Ga de prachtige stranden in de omgeving ontdekken. Lekker ontspannen of genieten van de beste golven op jouw surfboard: het kan allemaal op de stranden van Nicaragua. Op loopafstand van Eden vind je het strand van Nacascolo Bay en Mexcal Beach. Verder wordt er door Eden van alles georganiseerd. Denk aan een surftrip en een catamarantocht.

 

Duurzaam overnachten doe je bij Eden on the Chocolata in Nicaragua

Bij Eden ben je niet alleen gegarandeerd van een bijzondere overnachting. Ook van een duurzame overnachting. Minstens net zo belangrijk! Zo houden zij rekening met het energieverbruik door bijvoorbeeld op zonne-energie te werken. Afval wordt gerecycled en lokale medewerkers krijgen naast een eerlijk loon ook een pensioensopbouw en een ziektekostenverzekering. Daarbij steunt Eden on the Chocolata een lokaal project door 5 dollar van elke persoon die de retreats bijwoont, te doneren. Duidelijk dus, dat duurzaamheid hoog in het vaandel staat bij Eden. Al betekent dat niet dat je inlevert op comfort. Want hoewel Eden eco-friendly is, vind je hier tegelijkertijd luxe. Ideaal voor reizigers die willen genieten van de schoonheid van Nicaragua, maar ook hun impact op het milieu willen minimaliseren. Mooier wordt het niet, toch?

Waar verblijven in Nicaragua?
Eden on the Chocolata
Share the Post:

Meer duurzame reisinspiratie