Green Escape Eco Resort in Uluwatu op Bali

Green Escape Eco Resort

Als we het hebben over perfecte vakantiebestemmingen, is Bali zonder meer een favoriet! En dat is niet gek, want Bali heeft het letterlijk allemaal. Van prachtige stranden, traditionele tempels en groene rijstvelden tot de beste surfspots, watervallen en vulkanen. Er zijn verschillende plekken die je absoluut niet mag overslaan tijdens jouw reis naar Bali. Het prachtige Uluwatu is zo’n plek. Of beter gezegd: het Green Escape Eco Resort in Uluwatu.

Resort in Uluwatu

Uluwatu Bali

OVERNACHTEN IN ULUWATU, EEN ECHTE BALI ECO STAY

Uluwatu, gelegen in het uiterste zuiden van Bali, staat vooral bekend om haar waanzinnige stranden met enorme kliffen en azuurblauw water. Hoewel je in Uluwatu ¬zeker nog niet spreekt van massatoerisme, barst het er wel van de leuke eettentjes en hippe hotels. Maar waar verblijven in Uluwatu? Als je op zoek bent naar bijzondere hotels op Bali of de ultieme Bali eco stay, zoek dan niet verder: bijzonder overnachten in Bali doe je bij het Green Escape Eco Resort in Uluwatu!

WAAROM JE WILT VERBLIJVEN BIJ GREEN ESCAPE ECO & BOUTIQUE RESORT BALI

Bij het Green Escape Eco Resort in Uluwatu draait het vooral om ontspanning, ademen en bewust genieten. En waar kan dat beter dan in dit natuurresort? Een plek waar comfort gecombineerd wordt met respect voor de Balinese tradities. Green Escape is kleinschalig en bestaat uit 5 prachtige bungalows: de unieke honeymoon suite en bungalows met 1 of 2 slaapkamers. De bungalows zijn met de hand gemaakt van gerecycled hout en zo ingericht dat je als gast een authentieke Balinese beleving ervaart. Alle bungalows hebben een privéterras met uitzicht op de exotische tuin en het tropische zoetwaterzwembad.

 

In het restaurantgedeelte van het Eco Resort word je iedere ochtend weer verwend met een vers ontbijt. Op het A La Carte menu staan verschillende opties: van de chef’s egg benedict tot huisgemaakte smoothiebowls en verse fruit-pancakes. Het ontbijt is iedere dag weer een feestje! En dat is pas het begin van de dag. Hoe je de rest van de dag invult, is helemaal aan jou. Genieten van de rust aan het zoetwaterzwembad bijvoorbeeld, uitwaaien op het dichtbijgelegen strand of een hotstone massage in je eigen bungalow. Of ga je er liever op uit met de scooter? Wil je het eiland ontdekken met een gids? Of ga je voor een leuke activiteit, zoals een traditionele kookklas of een surfles? Het is allemaal mogelijk bij Green Escape Bali!

waar overnachten Bali

Green Escape Eco & Boutique Resort Bali

EEN DUURZAME PAREL

Bijzonder en duurzaam overnachten in Bali? Dan zit je hier op het juiste adres! Om te beginnen is het resort volledig ecologisch gebouwd met natuurlijke, gerecyclede en lokale materialen. Maar ook met lokale arbeidskrachten en met respect voor de omgeving. Eén ding is zeker: bij Green Escape doen ze er alles aan om een milieuvriendelijke manier van reizen aan te moedigen. Hoe ze dat precies doen, dat lees je hieronder.

 

Zonnepanelen

Dankzij de zonnepanelen die het resort van de benodigde elektriciteit voorzien, is het resort bijna energieonafhankelijk. De lampen die gebruikt worden hebben een laag wattage om het energiegebruik te verminderen. Ook aan gasten wordt medewerking gevraagd door het licht en de airconditioning uit te doen, wanneer ze hun kamer verlaten.

 

Waterbesparende douches

Iedere bungalow is voorzien van een semi-buitenbadkamer met regendouche. Niet zomaar een regendouche: omdat iedere druppel telt, vind je bij Green Escape enkel waterbesparende douchekoppen om zo het waterverbruik van het resort te minimaliseren.

 

Gezond zoetwaterzwembad

Het zwembad is gebouwd met lokale stenen en wordt behandeld met een ionisatorsysteem dat gebruik maakt van natuurlijke minerale ionen om het zwembad te veranderen in een zoetwateroase. Beter voor de gezondheid én beter om onze voetafdruk op de wereld te verkleinen!

hotel Uluwatu

Wat te doen in Uluwatu

Afvalbeheer

Er wordt gewerkt met een afvalwaterzuiveringssysteem, waardoor het water wordt herbruikt om de exotische tuin te besproeien. Het afval van het resort wordt gerecycled en gebruik van plastic flessen wordt geminimaliseerd door glazen flessen in elke kamer te plaatsen. Zo worden de natuurlijke toiletartikelen opnieuw gevuld om het afval te minimaliseren.

 

Bali Life Foundation

Green Escape Eco Resort steunt de Bali Life Foundation: een kleine organisatie die ernaar streeft om liefde en zorg te bieden aan kansarme gezinnen. Ook gasten kunnen met behulp van Green Escape persoonlijke donaties doen.

 

Wil jij je steentje bijdragen aan duurzaamheid en tegelijkertijd genieten van een unieke accommodatie op een prachtige plek? Bijzonder en duurzaam overnachten doe je bij het Green Escape Eco & Boutique Resort Bali.

 

➞ Leukste eco lodges op Bali
➞ Overnachten in Ubud

Share the Post: