3x bijzonder overnachten in een Boomhut in Zweden

boomhut-zweden

Slapen in een boomhut staat bij veel mensen hoog op de verlanglijst. En geef ze ongelijk want overnachten tussen de takken en bladeren is een unieke beleving. Zeker wanneer je gaat overnachten in een boomhut in Zweden. In Zweden kun je in alle rust genieten van de natuur en het land bestaat grotendeels uit ongerepte bossen. Altijd al eens willen slapen in een boomhut? Deze drie opties zullen je niet teleurstellen.

Bijzonder overnachten in een Boomhut in Zweden

Tijdens een overnachting in een boomhut kun je eindeloos naar de vogels kijken en misschien zie je ook wel andere dieren op ooghoogte. Boomhutten zijn er in allerlei soorten en maten, van luxe en groot tot aan eenvoudig en compact.

Tree Hotel – Harads

Overnachten in een Zweedse boomhut basic? Dat hoeft absoluut niet. Zo’n zestig kilometer onder de poolcirkel ten midden van Zweeds Lapland ligt (of hangt) dit design boomhotel. Er zijn meerdere ‘kamers’, dit zijn verschillende ruimtes in andere vormen. Allemaal zitten ze in andere bomen, op een milieuvriendelijke manier ontworpen en ingericht. Van een ufo, felrood huis tot aan een cabin en een boomhut van spiegel, stuk voor stuk zijn ze behoorlijk excentriek en zijn door een andere architect gemaakt. Zeker is dat je een prachtig uitzicht over de bossen van Harads hebt. De boomkamers zijn allemaal modern ingericht en tot in de puntjes verzorgt.

In de buitenlucht kun je ontspannen in de sauna en het bubbelbad. Zowel in de winter als er sneeuw ligt als in de zomer kun je overnachten in deze boomhut. In de omgeving kun je wandelen, kajaken en mountainbiken. Ook kun je dineren op hoogte in de bomen. Het eten wordt op tien meter geserveerd! ’s Winters kun je er sneeuwschoenwandelen, met de scooter op pad en andere winterse activiteiten ondernemen.

➞ Beschikbaarheid en prijzen

boomhut-Zweden

Boomhut – Dalälvan

Deze boomhut is onderdeel van een biologische boerderij en is gelegen in de regio Dalälvan (Zuid-Zweden), bij de gelijknamige rivier. Je hebt een eigen ingang naar de boomhut dat een spectaculair uitzicht heeft. Binnen vind je onder andere twee slaapplaatsen, verwarming, een keuken met magnetron twee pits kookplaat en oven. Er is een toilet en douche met warm stromend water. Beddengoed, handdoeken en kamerjassen liggen klaar. Op het terrein kun je gebruik maken van een hot tub en sauna. Bij de biologische boerderij is het mogelijk om speciale therapeutische behandelingen en massages te ondergaan. Het eten komt uit eigen tuin en is biologisch geproduceerd.

➞ Beschikbaarheid en prijzen

slapen-in-boomhut

Boom bubbel – Furudal

Deze accommodatie in het midden van Zweden is eerder een zwevende ‘boombol’ dan een hut, maar spectaculair is het wel. De wiegende, maanvormige kamer zweeft letterlijk tussen de Zweedse bossen. De rode bubbel is gemaakt van materialen welke ook gebruik wordt in de luchtvaartindustrie. De boomhut is bedekt met dik canvas en is volledig geïsoleerd, ook tijdens koude nachten kun je hier dus verblijven. Ook met de houtkachel wordt het er lekker warm. Er is een tweepersoonsbed en eventueel een opklapbaar eenpersoonsbed.

Met een beetje geluk lopen de elanden onder je boombubbel door. ’s Nachts geniet je van de heldere sterrenhemel en misschien zie je wel het noorderlicht. Minstens 50% van het stroomgebruik is groen en met jouw boeking bij Natuurhuisje, draag je bij aan lokale natuurprojecten.

➞ Beschikbaarheid en prijzen

boomhotel-Zweden

➞ Nordic Woods Noorwegen en Zweden

Share the Post: