Overnachten in een boomhut in Zuid-Frankrijk

boomhut-frankrijk

Altijd al eens willen overnachten in een boomhut in Frankrijk? Midden in de bossen van de Ardèche in het zuiden van Frankrijk is een bijzonder plekje te vinden waar je kunt slapen tussen de takken en bladeren. Maar dan wel comfortabel en beschut. Deze boomhut ziet er niet alleen geweldig uit, het is ook een heerlijk plekje om te verblijven. Het is een klein, sfeervol huisje, hoog boven de grond. Lees meer over overnachten in een boomhut in Frankrijk.

Boomhut in Zuid-Frankrijk

De boomhut heet Au Fil de Soil en ligt in het noordelijke deel van de Ardèche. Bijzonder is dat deze bestaat uit twee verdiepingen (en nog een hoogslaper). Er zijn drie slaapplekken,  een toilet, keuken, een terras en een pallet kachel. Je komt er via een lange trap waarmee je ongeveer acht meter omhoog gaat. Er is ruimte voor 3 of 4 personen in 3 verschillende bedden. Bovendien is de boomhut vrij ruim en hoef je niet bang te zijn voor koude nachten. De hut is perfect dichtgetimmerd en de pelletkachel warmt de ruimte snel op. Je kunt hier dus zowel in de zomer als in andere seizoenen verblijven. Door het vele hout, natuurlijke materialen, zelfgemaakte schilderijen, kleden, kussen en versiering overal is het een bijzonder knusse boomhut. Voor het raam kun je dagenlang wegdromen, kijkend naar de vogels. Slapen in een boomhut is leuk voor zowel jong als oud!

Bekijk beschikbaarheid en prijzen

slapen-in-een-boomhut-frankrijk

slapen-in-een-boomhut

doen-in-de-ardèche

De locatie van de boomhut

Au Fil de Soil ligt op een vrij afgelegen plek midden in de natuur en je komt er alleen met een auto. Je rijdt een flink stuk door de bergen voordat je aankomt bij een aantal huizen en een rivier. De boomhut hoort bij een B&B en in een oude spinnerij wonen de eigenaren ervan. Helemaal alleen ben je dus niet, maar er zijn bijvoorbeeld geen restaurants in de buurt. Wel kun je op verzoeken eten bij de B&B. Vanaf de locatie maak je mooie wandelingen door de natuur. Ik was er eind september en dan zie je overal kastanjes, kersen en andere vruchten. Bij de accommodatie lopen paarden los, een aantal katten en kippen.

Welke voorzieningen zijn er? (en welke niet)

De boomhut is erg comfortabel en beschikt over vrijwel alle benodigde voorzieningen. Er zijn goede bedden met dekens, de bedden worden bij aankomst opgemaakt, er is een keuken met stromend water, er is een waterkoker, een koelkast, gasfornuis en servies. En er is zelfs een toilet in de boomhut. Dit is een droogtoilet die je niet doorspoelt. Je kunt er gewoon op gaan zitten en daarna is het slim om de deksel dicht te doen. Net buiten de boomhut staat ook een gebouw met privé badkamer. In deze ruimte staat een ‘normale’ toilet, een douche en wasbak, speciaal voor de boomhut gasten. In de boomhut is geen Wifi.

Eten en drinken bij de boomhut

Voor een restaurant of supermarkt moet je vanaf de boomhut een stuk rijden. Gelukkig is het ontbijt altijd inbegrepen. Elke ochtend wordt er een mandje naar boven gebracht met daarin verse koffie, biologische yoghurt, pannenkoeken, jus d’orange, broodjes, kaas en jam. Producten zijn zoveel mogelijk huisgemaakt of bij iemand uit de nabije omgeving gekocht. Dineren bij deze accommodatie kan ook. Zo kunnen de eigenaren voor je koken. Of je maakt gebruik van de keuken in de boomhut.

De Ardèche

Deze toffe slaapplek ligt in de Ardèche, een departement in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Het ligt grofweg tussen de steden Lyon en Marseille in, en bestaat uit bergachtige groene landschappen afgewisseld met middeleeuwse dorpjes, rivieren, kloven en grotten. De Ardèche is een populaire kampeer bestemming en perfect voor outdoor liefhebbers. Niet gek dat je uitgerekend hier in een boomhut kunt slapen.

➞ E-bike routes in de Franse Alpen
➞ Glampings in Slovenië 

overnachten-in-een-boomhut-frankrijk

bijzonder-overnachten-adreche

mooie-plekken-Ardèche

Share the Post: