Bohol Bee Farm Hotel, eco-paradijs op de Filipijnen

Bohol Bee Farm

Sommige plekken hebben gewoon alles wat de duurzame vakantieganger maar nodig kan hebben. Het Bohol Bee Farm Hotel, op het Filipijnse eiland Panglao, is er zo een. Deze biologische boerderij met hotel, restaurant en spa biedt Filipijns agro-toerisme op zijn best. Met heerlijk en gezond eten, ruime kamers uitkijkend over de zee, massages met het geluid van de branding en de warme vriendelijkheid van de Filipinos.

 

Alles wat je hier eet komt uit de eigen, biologische moestuinen van de boerderij, idyllisch gelegen bovenop een klif uitkijkend op de Bohol-zee. Daarbij herbergt de boerderij, de naam zegt het al, een bijenfarm, die je kan ontdekken met een rondleiding inbegrepen bij je verblijf. Ook kan je een duik nemen in een van de zwembaden, ontspannen in de jacuzzi of zwemmen in de zee.

Bijzonder overnachten Bohol
Bohol Bee Farm resort

Het verhaal van Bohol Bee Farm

 

Het Bohol Bee Farm Hotel begon met een droom. Als klein meisje droomde de Filipijnse eigenaresse van een boerenleven op het heuvelachtige eiland waar ze geboren was. Maar het lot leidde haar naar de Verenigde Staten, om een andere – Amerikaanse – droom te verwezenlijken. Begin jaren 2000 keerde ze terug naar haar wortels, samen met haar twee kinderen, en kocht een stukje land in haar geboortedorp in Panglao. Daar begon ze een biologische moestuin met een paar kolonies bijen, en verkocht haar oogst, zelfgebakken brood en potjes honing aan haar buren.

 

Al snel opende ze ook een restaurantje, en zette de biologische producten uit haar eigen moestuin op het menu. Ook bouwde ze twee gastenkamers. Dat was het begin van het Bee Farm Hotel. Inmiddels is de boerderij uitgegroeid tot een eco-resort van zo’n zes hectare aan zee, met 38 kamers, een restaurant en een café.

 

Waar slaap je?

 

Het Bohol Bee Farm Hotel heeft verschillende kamertypes, van eenvoudige bungalows tot luxueuze suites. Welke je ook kiest, alle accommodaties zijn gebouwd met natuurlijke en duurzame materialen, en comfortabel en sfeervol ingericht. Wij zijn fan van de prachtige Ocean View Room, met een groot, houten balkon met schommelstoelen, en uitzicht op de zee dus.

Bohol bee farm Honey
Bohol Bee Farm

En wat is er te doen?

Glooiende rijstvelden, de unieke hoornvormige heuvels van de Chocolate Hills en het paradijselijke Virgin Island: Bohol en het kleinere Panglao zijn geweldige eilanden voor liefhebbers van de natuur. Ook kan je hier fijn duiken, snorkelen en op zoek naar de kleinste primaat ter wereld, de tarsier, een koddig dier dat nog het meeste wegheeft van een gremlin.

Ook op de farm zelf is genoeg te doen. Sla vooral de Bee Farm Tour niet over, waarbij je leert over biologische landbouw en bijen houden. Ook kan je je buik rond eten in het fameuze restaurant van de farm, met een biologisch ijsje als toetje. Wil je je in de watten laten leggen? Ga dan voor een massage en schoonheidsbehandeling in de spa, met biologische producten van het eiland.

 

Hoe zit het met de duurzaamheid?

Gelukkig is de duurzame filosofie achter de farm onveranderd gebleven. Eco-vriendelijk, duurzaam en met oog voor de lokale gemeenschap. Zo is alles gebouwd met materialen van het eiland, door lokale vaklieden. Ook steunt de farm verschillende projecten zoals het maken van biologische verzorgingsproducten die in het resort verkocht worden, en hebben de kinderen van de werknemers toegang tot beurzen om te kunnen studeren.

 

Share the Post: