Bijzonder overnachten in Zweden

bijzonder overnachten Zweden

Het uitgestrekte Zweedse landschap schreeuwt om ontdekking: de wildernis in, op ontdekkingstocht. Talloze bossen, meren en ruige rotsformaties staan voor je klaar. Zowel de avonturier als de steden-lover (we noemen heerlijke koffiebarretjes en hippe winkels) komt aan zijn trekken in dit Scandinavische land. In Zweden mag je wildkamperen – er geldt het ‘allemansrecht’ en daarom mag je bijna overal kamperen – dus in je tent of camper kom je ver in dit land. Ben je nou niet zo’n kampeerder, wat uiteraard kan, dan zijn de (unieke) accommodatie opties reuze in Zweden. Bij deze duurzame, ecologische accommodatie opties in Zweden die allemaal back-to-nature gaan. Op naar het noorden van Europa, op naar Scandinavië, op naar Zweden.

slapen op en vlot in Zweden
Yggdrasil Igloo Värmland

Yggdrasil Igloo Water Huts

Gelegen in het diepe, diepe bos van Zweden vind je deze unieke accommodatie: slapen in een iglo op het water, wie wil dat nou niet? Yggdraisol Igloo Water Huts is gelegen in het Zweedse deel Värmland: een gebied dat bekent staat om zijn enorme diversiteit van landschap. Van meren tot aan moerrassen en groene heuvels: maar liefst 2/3 van Värmland bestaat uit bos. Terwijl je een panoramisch uitzicht heb vanuit je iglo is de kans groot dat je wildlife spot: beren, lynxen, wolven en elanden zijn hier te vinden. Het avontuur roept!

 

Faciliteiten

Hoewel Yggdraisol Igloo Water Huts een basic-accommodatie te noemen is, heb je alles wat je nodig hebt: van een eigen keuken tot aan wifi, je eigen toilet en goede bedden. In de zomermaanden – of juist knus in de winter – BBQ je op je eigen terras. Je eigen mini-wereld, ver weg van de bewoonde wereld. Er zijn SUB-boards beschikbaar voor een ultieme sunrise subtochtje. Voor het culinaire tweenachten arrangement – inclusief twee keer ontbijten en een damhertenburgerpakket – betaal je ongeveer 645 euro. Niet goedkoop, wel een once in a lifetime ervaring.

 

Duurzaamheid

Zodra je hier aankomt, voel je dat je één wordt met de natuur. Dat is precies wat de eigenaren van Yggdrasil Igloo Water Huts hopen te bereiken: hun liefde voor de natuur is enorm aanwezig. De hutten zijn zo gebouwd dat ze een minimale impact hebben op de omgeving. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van zonnepanelen en biobrandstof.

Granö Beckasin
bijzonder overnachten Zweden

Granö Beckasin

In het waanzinnige zuiden van Zweeds Lapland vind je deze dijk van een accommodatie: Granö Beckasin. Je verblijft midden in het groen, in het ongerepte noorden van Zweden. Uniek zijn de accommodaties van Granö Beckasin in ieder geval zeker. Favoriet? The Bird’s Nest: up up up in de bomen.

 

Faciliteiten

Granö Beckasin ligt in een ieniemienie dorpje en met het openbaar vervoer beland je hier wel, maar een auto is gemakkelijker. Just saying. Het is echt een get-away van de stad. Na een dag hiken in de Zweedse natuur, plant je jezelf op een goede spot om het noorderlicht te spotten. Ha! De accommodaties hier zijn ruim, schoon en comfortabel ingericht en Granö Beckasin beschikt over een goed restaurant.

 

Je hebt bij Grano Beckasin de keuze uit het ecohotel, een bungalow, cottage of een campingplek. Voor een cottage met eigen keuken, en -badkamer (inclusief vloerverwarming!) betaal je 135 euro per nacht voor vier personen (twee eenpersoonsbedden, twee slaapbanken). Kies je voor onze favoriete accommodatie, the Bird’s Nest? Dan betaal je 371 euro per nacht voor twee personen. De prijzen zijn inclusief ontbijt. Tegen betaling kun je gebruik maken van een jacuzzi en sauna.

 

Duurzaamheid

Je leeft hier zowat ín de Zweedse wildernis en alle activiteiten zijn duurzaam te noemen: van het spotten tot elanden, het maken van een kruidenwandeling of het verkennen van de omgeving met een hondenslee. De eco-lijfstijl staat hoog in het vandaal bij Granö Beckasin en ze maken onder andere enkel gebruik van duurzame bouwmaterialen.

In forest Zweden
slapen in het bos Zweden

Inforest

Off-the-grid overnachten in de donkere bossen buiten de stad Hjo? Dan ben je bij Inforest aan het goede adres: het ligt ver ver weg van de bewoonde wereld.

 

Faciliteiten

De vier hand gebouwde, zelfvoorzienende houten hutten met grote ramen bevinden zich midden in he bos. Gelukkig – vinden wij – hoef je niet in te leveren op comfort: je hebt in iedere hut warm water, een douche en een goed uitgeruste keuken tot je beschikking. Iedere hut is uniek, wat hetzelfde is? Ze zijn smaakvol ingericht. Het Zweedse gevoel van stijl en klasse is aanwezig bij Inforest. Een nacht bij Inforest kost je voor twee personen (hut ‘Rufus’) ongeveer 171 euro per nacht. Ben je met meerde personen? Dan betaal je bijvoorbeeld voor hut ‘Esther’ (maximaal 5 personen) ongeveer 197 euro per nacht. De eigenaren raden 4 tot 7 nachten aan bij Inforest, zodat je op deze manier volledig kan afschakelen van je dagelijks leven én je optimaal kunt genieten van al dat wonderschoon dat deze plek te bieden heeft.

 

Duurzaamheid

De off-the-grid huisjes zijn zo duurzaam mogelijk gebouwd: er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en een innovatie batterij-opslag maakt dat de ecologische afdruk heel klein te houden is. Alle materialen zijn ecologisch en je verblijft hier zoveel mogelijk in harmonie met het bos waar Inforest in gelegen is.

Waar kun je overnachten tussen de boomtoppen?

boomhut in Zweden

Trakt Forest Hotel

Trakt Hotel is niet zomaar een accommodatie of vakantiehuis; het is een oase van rust dat is gecreëerd met passie en toewijding. Sandra en Mattias Sälleteg, de eigenaren van Trakt Forest Hotel, hebben hun droom werkelijkheid laten worden door de prachtige natuurlijke omgeving van Småland tot leven te brengen. samenkomen voor een onvergetelijke ervaring in het hart van Småland, Zweden.

 

Faciliteiten

De boomhutten van Trakt Forest Hotel zijn ontworpen door de Zweedse architect Gert Wingård en hebben grote ramen waardoor de natuur altijd dichtbij is. Hier word je wakker met de eerste zonnestralen op je gezicht en voel je je één met de omringende natuur. Gebouwd in 2020-2021, zijn deze vijf unieke boomsuites gemaakt met minimale ecologische impact.

 

Duurzaamheid

Bij Trakt Hotel streven ze naar duurzaamheid en respect voor de natuurlijke omgeving. De boomhutten zijn gebouwd op palen, zodat de natuur ongestoord kan groeien en bloeien rondom de accommodaties. Er is lokaal hout uit de nabije omgeving gebruikt voor de bouw van de boomhutten, waardoor ze hun ecologische voetafdruk minimaliseren. Bovendien is het interieur van de boomhutten zorgvuldig ontworpen met kleuren en materialen die de natuurlijke schoonheid van het bos weerspiegelen. 

Share the Post: