Bijzonder overnachten bij de Todra kloof in Marokko

Duurzaam-overnachten-Marokko

Wanneer je de Todra kloof in Marokko bezoekt ben je op een van de mooiste plekken in het land. Deze kloof ligt in afgelegen in het midden van Marokko, en hier blijven overnachten is dus eigenlijk een must.

Bijzonder overnachten bij de Todra kloof

Blijven slapen in dit gebied is aan te raden. De Todra Kloof is een prachtig stuk ruige natuur, bestaande uit bruingroene rotsen, in het Atlasgebergte. Maak een road trip door het zuiden van Marokko om bij deze pracht te komen. Marrakech ligt op zo’n zes uur rijden, maar de weg er naar toe is prachtig.

Auberge Le Festival

Wie denkt dat je op afgelegen gebieden in Marokko niet bijzonder kunt overnachten heeft het mis. Bij de Todra Gorge vind je namelijk een wel een bijzondere accommodatie. Bij herberg Auberge Le Festival kan je overnachten in een grot. En als dat nog niet genoeg is, is de lokatie wondermooi. Het uitzicht is onbeschrijfelijk en je zou er haast niet van kunnen slapen. Het is moeilijk te beschrijven hoe mooi het hier is. Ook de accommodatie is een plaatje om te zien en bovendien staat duurzaamheid hoog in het vaandel.

In Marokko zijn ze al aardig duurzaam bezig. Zo zul je er geen plastic tasjes meer tegenkomen, kun je er een elektrische auto huren en zie je op veel plekken zonnepanelen. Vooral op de wat afgelegen plekken zijn zonnepanelen een uitkomt. Ook bij Auberge Le Festival maken ze gebruik van zonne-energie. Verder hebben ze bij deze kleinschalige herberg een eigen groenten tuin. De accommodatie heeft een fantastisch (dak)terras waar je de hele dag kunt zitten om de bijzondere omgeving te aanschouwen. De gastvrije eigenaren maken je graag de weg wijs en hebben tips voor wandelroutes door het gebergte. Je kunt er voor kiezen om te overnachten in en grot, of in een normale kamer te slapen. Beide zijn in elk geval erg comfortabel. Auberge Le Festival is absoluut een aanrader wanneer je duurzaam en bijzonder wilt overnachten in Marokko.

Meer informatie en boeken

bijzonder-overnachten-bij-de-todra-kloof

duurzaam-overnachten-bij-de-todra-kloof

duurzaam-overnachten-in-marokko

Auberge-le-festival

Share the Post: