AbCa’s Creek Lodge: wakker worden tussen de mangroves

Gambia-overnachten

Gambia is een bijzonder land voor een zon vakantie. Aan de kust vind je een tiental toeristische hotels, vaak opgezet door mensen van buiten Gambia die verliefd zijn geworden op het land. Goed voor werkgelegenheid voor de lokale bevolking, maar hier profiteren de meeste bewoners in het binnenland niet van. Abca’s Creek Lodge in Gambia is een kleinschalige accommodatie in het binnenland. Naast dat het goed is voor de bevolking is het werkelijk een paradijsje om een paar dagen te verblijven.

AbCa’s Creek Lodge in Gambia

AbCa’s Creek Lodge ligt bij het dorpje Bintang aan de Gambia rivier waar je niks anders vindt dan serene rust. Oké, en wat geluiden van vogels en apen. De Lodge zit aan de vertrakking van de grote Gambia rivier. De natuur en de sfeer is hier totaal anders dan aan de kust. En tien keer zo mooi. Door het vele groen is het er nooit te heet en heb je altijd het gevoel in de jungle te zijn. AbCa’s Creek Lodge bestaat uit verschillende accommodaties: van kleine hutten op palen tot aan kleinschalige koele verblijven. De Lodge heeft een aantal terrassen aan het water waar het fijn vertoeven is

De Lodge – wakker worden tussen de mangroves

Tijdens een aantal excursies kun je dorpen bezoeken en in contact komen de de locals hier, maar alles is kleinschalig waardoor de mensen geen attractie worden. Abca’s Creek Lodge heeft juist heel goed contact met de mensen in de omgeving.

Het eb en vloed verschil is enorm en met het vloed getij kun je zelfs de rivier op om tussen de mangroves varen. Doe je dit net als ik ‘s ochtends om zes uur, dan is het er nog mooier. Je wordt er dan letterlijk wakker tussen de mangroves.

lodge-gambia

overnachten-gambia

overnachten-gambia

accommodatie-gambia

abcas-creek-lodge-in-gambia

gambia-accommodatie

Share the Post: