Duurzaam-Aruba

Harbour Village hotel op Bonaire koploper in duurzaamheid

Het Harbour Village hotel, een charmant boetiekresort op het enige privéstrand van Bonaire, heeft van de Kamer van Koophandel van Bonaire een zogeheten ‘Blauwe Bestemming’ (Blue Destination) certificering gekregen, dat wordt toegekend aan resorts die zich in woord en daad inspannen voor duurzaamheid. Het resort zet reeds lang in om voorop te lopen in duurzaamheid en minimale impact op het milieu. ‘We zijn vereerd dat onze inspanningen erkend worden door de gemeenschap. Sinds de opening in 1990 is het voor ons topprioriteit  om ervoor te zorgen dat de komende decennia Bonaire en ons hotel een tropische paradijs kan blijven voor toeristen. Vrij uniek is het koraalherstelprogramma dat wij uitvoeren’, aldus Francisco Gonzalez, algemeen directeur van Harbour Village. ‘Ons team blijft nieuwe en innovatieve manieren bedenken en toepassen  om onder meer waterverbruik, elektra, voedselverspilling en afval te verminderen, iets wat onze gasten eveneens op prijs stellen.’ Voor meer informatie over het resort, de inspanningen op het gebied van duurzaamheid en koraalherstel bezoek www.harbourvillage.com.

Behoud koraalrif

Harbour Village loopt ook voorop in innovatieve duurzaamheidsprogramma’s voor wat betreft instandhouding van koraalriffen. Het heeft een eigen koraalkwekerij, waar ze koraalbomen laten groeien. Het rif van Bonaire kent vele koraalsoorten waaronder hertengewei- en elandgeweikoraal die goed te stekken zijn.

Ook bijzonder is de ‘Electried Reef’ technologie die zij toepassen om koraal in zee te laten groeien door middel van zwakstroom. Omdat koraal gevoelig is voor warmteschommelingen heeft Harbor Village samen met Aqualink een nieuw monitoringsysteem geïnstalleerd. Door samen te werken met de technische organisatie Oceanic kan het resort de kwaliteit en groei van het rif beter monitoren. De voortgang van de herstel- en regeneratie van het koraalrif kan worden gevolgd via de nieuwe onderwatercamera van het resort. Zie voor beelden deze link.

Tien criteria

Het initiatief voor de certificering komt van de Blue Destination Group, het Openbaar Lichaam Bonaire en Green Destinations. Deelnemers worden getoetst aan de hand van tien criteria waaronder klimaat, water, natuur, milieu, afval, energie, cultureel erfgoed, veiligheid en personeelswelzijn en lokale werkgelegenheid.

Als onderdeel van deze erkenning ontving Harbour Village eveneens het Good Travel Seal – een ecolabel speciaal bedoeld voor kleinschalige hotels. Middels het bijbehorende logo zien gasten dat het resort een milieubewuste optie is voor verantwoord toerisme.

Harbour Village

Al ruim 30 jaar behoort Harbour Village tot het mooiste hotel op Bonaire. Harbour Village is aangesloten bij het samenwerkingsverband Small Luxury Hotels of the World en ontvangt jaar in jaar uit de oorkonde ‘Bonaire’s leading Hotel’ in de jaarlijkse World Travel Awards™. Het hotel biedt zijn gasten de mogelijkheid om ultiem te relaxen al dan niet in combinatie met (watersport)activiteiten. De tropische tuinen en de palmbomen op het hagelwitte strand vormen een prachtig décor voor de jachthaven, het PADI duikcentrum en de verschillende accommodaties met zeezicht. Tot de aangeboden activiteiten behoren onder meer boottochten, duiklessen, zonsondergang vaartochten, suppen, kajakken, spabehandelingen en zelfs private dining op het strand.

Duurzaam-Aruba

➞ Wat te doen op Bonaire
➞ Overnachten op Bonaire 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *